Comentariile membrilor:

 =  "din ele cresc eu în tot altă femeie"
Alina Livia Lazăr
[29.Jun.05 11:27]
mi-a lipsit scrierea ta, Ioana, pe unde umbli? :) am cotrobăit de ... "intraductibil dor" prin cele vechi :), dar clipa jocului halucinant vine azi, răsplătindu-mi așteptările. am dovezi că am așteptat. ți le furnizez doar la cerere și doar pe ascuns. trebuie să îmi mut tabăra, viața mă trage de mânecă și, deci, nu am timp să spun tot.
spun doar că recunosc jocul și m-am pierdut în el. e chiar important să pierzi la un astfel de joc. victoria ar fi ucigătoare. :)

îmbrățișez Ioana,
prietenesc,
Livia

 =  *
iulian cimpoeșu
[29.Jun.05 11:59]
cu durerea de a nu putea (încă) acorda steluțe, decât imaginare, am participat și eu, ca un copil, la jocul tău. joc amețitor de mize-metafore. aș fi ales câteva metafore, câteva jocuri de cuvinte, că tot e vorba de joc(uri), dar n-am putut. a trebuiit să aleg TOT-ul. foarte plăcut,
iulian

+ Ești un animal frumos
Silvia Van
[29.Jun.05 12:38]
E atat de dens textul acesta, exprima o atat de mare bogatie interioara, ca nu ma pot desprinde de el, o data citit, il iau de la capat si ma minunez ca de-o floare cu o mie de petale. Imi place atmosfera lui in care ma scufund cu o mereu reinnoita placere, imi place stilul lui si imi plac imaginile si metaforele pe care le savurez incantata, una cate una...Imi place mai ales ce descopar dincolo de cuvinte, trairile care au nascut poezia, pe care trebuie ca le stiu si eu de undeva, care imi zgarie si mie asemanator sufletul.
Trebuie sa spun ca intru in pagina ta dintr-o nevoie interioara, fiindca, regasindu-te, ma regasesc.

+ Geometria unui fior :)
Florin Andor
[29.Jun.05 13:34]
... aș fi vrut să o recompun sau să îl botez în zori, într-o scorbură de tei uriaș ... dar tu ai ales delirul solzos al celuilalt mirosind a ierburi și rădăcini ... căutam urmele mușcăturilor pe spatele delfinului amintindu-mi când tu îmi spuneai cum în clipa zidirii umbrei "miza ne sfârtecă destinele" ca un ac transparent de ceasornic prelingând în pete umede o încolăcire de șerpi ... pariul acela între marginile aripilor întinse l-am simțit amestecând pași până la răsfrângerea nuanțelor ... fiorul își curgea lumânările pe buza de jos a deșertului de dragul unui zâmbet rămas până la înțelepciune…uneori e greu să știi a despica apele în cârje pentru cei cu picioarele retezate sau să pipăi sunetele dulci cu falangele unor degete păroase ... ai crestat cu unghia o fantasmă de cristal adunată în jurul unei inimi care m-a tras de mânecile cuvintelor ... frumos, frumos ... la bună citire / veghere :)

 =  iubita mea confunda destul de des adjectivul "frumos" cu adjectivul "mare"
dumitru cioaca-genuneanu
[29.Jun.05 20:38]
moto:
"esti un animal frumos"
(Ioana Cheregi Crisan)

cand instinctul infernal
imi dicta s-o-ntind pe jos
ea mi-a zis pe-un ton tavnos
ca-s un mare animal

p.s.
citirea poemului a fost pentru mine o adevarata delectare


 =  un pre_text prea mic pentru comentarii atât de mari
ioana cheregi crișan
[29.Jun.05 23:11]
Livia, nici nu știi cât de mult mă bucură prezența ta aici. nu știi pentru că nu am prea lăsat semne deși te citesc cu mare bucurie. Da, e important să pierd de data aceasta...

Silvia, mă bucur când primesc semnele rezonanței cu textele mele, mai ales când e vorba de autori care-mi sunt dragi, așa cum ești tu. mulțumesc.


Florin, Doamne, mi-ai lăsat un poem aici!...trebuie să ne vedem orădeanule, altfel voi rămâne cu impresia că ești un poem:) îți mulțumesc!

Dumitru, e mare onoare pentru mine!...îți mulțumesc mult de epigramă. e tare reușită. părerea mea. te aștept și altădată.

 =  te citesc si nu-mi imaginez nimic
Emil Carageorge
[29.Jun.05 23:53]
ioana, textul surprinde pe toata lumea. pe mine, la modul neplacut. rindurile de inceput sint pline de alaturari intrigante, originale, ciudate. Inestetice - acesta este cuvantul pe care il cautam. "zâmbetul tău de mamifer acvatic", "suntem solzoși în dimineața", "ești un animal frumos", "alunec... pe toboganul imens al tuturor orgasmelor". Totul compune o imagine urata, daca ai vrut sa mergi pe urmele "florilor de mucigai" argheziene, ai reusit. "punctul “g” al cuvintelor" - irelevant, ai vrut sa sochezi, nu ai reusit. cupidonul adult si paros e singurul care salveaza textul, are forta si induce ganduri. in final, textul e "comestibil", pe alocuri reusit cat de cat, dar numai ultimul paragraf... Concluzia-rezumat a dat-o exact pre_textul tau.

 =  eu in schimb imi imaginez multe
filaru clejani
[30.Jun.05 01:02]
ce reprezinta un text reusit? este ceva subiectiv. in general ce este bun este definit de majoritate. si totusi.. sunt de parere ca poezia este mai mult o retragere.
o evadare!

textul imi trezeste experiente frumoase. anumite mesaje nu le inteleg fiindca poate nu sunt pentru mine, in sensul ca nu am trecut prin asemenea experiente. tot ce conteaza este daca vorbele sunt sincere.

si ca o concluzie. toate ideile au o sursa. unii sunt motivati de singuratati, altii de gelozii, etc. si judecam conform ideilor noastre.

 =  despre câte ne imaginăm pe marginea unui text
ioana cheregi crișan
[30.Jun.05 19:27]
Emil, m-am distras copios gândindu-mă cum un cupidon adult și păros salvează textul...:) îți mulțumesc de trecere. cred că am putea să povestim mai mult cândva despre estetica literară, deși nu e domeniul meu de specialitate. te mai aștept.

Filaru Clejani, desigur poezia înseamnă uneori și o evadare, desigur sinceritatea cu tine însuți e un deziderat important și aduce după sine autenticitate mesajului, desigur suntem întotdeauna subiectivi și filtrul este implacabil propria noastră experiență și cultură. îți dau perfectă dreptate. îți mulțumesc.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !