Comentariile membrilor:

 =  semn
Madalina Maroga
[03.Jul.05 18:04]
Las un semn aici ca mi-a palcut lectura gandurilor tale, alunecarea aceasta in viata altcuiva, labirintul, tasta gresita, butonul care a declansat un mecanism infernal, sunt realitati care le intalnim, le simtim pana in adancul sufletului nostru.

Cu toate astea, nu este nici o farsa, se-ntampla...:)

Cu drag,

Madim

 =  * erata
Madalina Maroga
[03.Jul.05 18:08]
A se citi mi-a placut
Cum spuneam inserarea e de vina. :)

 =  dintr-o greșeală...
iulian cimpoeșu
[03.Jul.05 19:40]
1. ce mi-a amintit textul tău? eram prin clasa a III-a sau a IV-a, când, la o oră de gramatică (informatica era nenăscută la noi) învățătorul ne dă următoarea frază: „să se ierte nu se poate morții să se dea” (nu știu de ce o să-mi rămână întipărită în minte toată viața). Trebuia să punem o virgulă, o simplă și banală virgulă… de această banală virgulă depindea viața unui om. dacă era pusă unde trebuie scăpa, dacă nu… de la o virgulă, la o tastă, nu-i decât un pas…
2. acest site este unul literar, așa că ar trebui să spun ce mi-a plăcut sau ce nu mi-a plăcut la o construcție literară. conformându-mă, nu pot să spun mai mult decât că e o construcție plăcută, o idee (oarecum) nou. (ne)conformându-mă, ajung la temă/tematică, dincolo de jocuri/înțelesuri (non)literare și spun: suntem (marea majoritate, spre majoritatea absolută) prea naivi ca să ne dăm seama că, într-adevăr (spre evitarea cacofoniei), ceea ce ai scris nu numai că se poate întâmpla în viața reală, dar, bănuiesc, s-a și întâmplat. Și – normal – a/u fost considerată/e „greșeli de tastare”.

cu taste cu tot, (ne)greșit,
iulian

 =  da, frumos...
Costin Tănăsescu
[03.Jul.05 21:14]
prea multe greseli care au conexiuni intre eel ca sa mai fie greseli, cam asta ar fi ideea... totul este premeditat si odata inceput jocul infernal nu-l mai poti opri. ca atunci cand esti pe un tobogan cu apa si aluneci fara vreo sansa de oprire in apa. eu asa vad mesajul din aceasta scriere plina de nerv, are sangele clocotind, se simte in fiecare cuvant... acest text este scris cu dintii stransi, sa ne confirme autoarea, va rog, nu ma lasati asa.
sfarsitul este haios da dureros pentru "fraier" si poate un pic si pentru tine, Ioana. spun un pic fiindca nu vreau sa adancesc rana. este un text de citit, atuul fiind nervul care este inflamat in cuvinte si constructia ca un lant cu zale ce "zdrongane" asurzitor. ok!

 =  toate mi se-ntâmplă numai mie
ioana cheregi crișan
[03.Jul.05 23:22]
Madim, îți mulțumesc mult pentru semn. la sugestia unui amic eram gata să scot "se mai întâmplă..." dar acum cred că voi lăsa textul așa chiar dacă pic în comun și ironie.

Iulian, da, ai intuit bine s-a întâmplat dar nu chiar așa...:) mulțumesc.

Costin, aici m-ai nimerit în plin. scrisesem un text cu un tobogan în aceeași idee. doar că eu sunt fraiera... textul e scris la persoana a doua cu valoare generică, deci oarecum impersonală. eu eram fraiera, Costin. mie mi se întâmplă toate astea...:)

 =  tastele corecte
Emil Carageorge
[04.Jul.05 00:43]
ioana, am citit cu placere (din pacate prea) scurtul tau fragment de jurnal. De fapt, asta e singurul defect pe care i-l gasesc. Daca nu este doar un fragment de sine statator, rogu-te, "agonizeaza" si restul pentru ca ceea ce e mai sus e tulburator... Daca asta a fost tot, iti transmit ca merita sa dezvolti, pentru ca ideea, desi veche, ai meritul de a o trata intr-o maniera unica, ce mie unuia mi-a placut la nebunie. Ai apasat fara indoiala pe tastele corecte cand ai scris acest text.

 =  taste, mz taste is so lost in the others life
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
"ai greșit tasta. nu. ai greșit viața, ai greșit strada, calea, ai greșit labirintul și ai greșit iluzia. dar ai apăsat un buton care a declanșat un mecanism infernal. te–ai trezit alunecând în viața altcuiva..."

Ioana, când faci un astfel de pas din greseala, incepi să te desprinzi parcă de tine, cum tu faci aici, în scrierea ta, lăsându-ne nouă sentimentul că am luat din eroare alt drum al cuvintelor, că aucm locuim acolo, în viața ta pentru câteva minute, ca și cum inevitabil când citim scrierea unui om îi parcurgem o frântură de timp sufletul.

Frumos, altfel decât Horoscopul, însă am ales să las semn aici, știi că nu pot face greșeala să spun și de ce anume. :)

Daniela

 =  idei
florin bratu
[04.Jul.05 12:21]
nu stiu cum, desi cunosc ideea per se, are un suflu original (la fel cum avea si intr/o alta parte). duci apoi textul in planul consecintelor, selectand excat esentializari, pline totusi de emotii puternice, cred ca aici e toata forta stilului tau.
nu ma dau in laturi nici de la finalul fericit ales in context. :)
placut

 =  Emil, Ela, Florin
ioana cheregi crișan
[05.Jul.05 08:05]
Emil, îți mulțumesc pentru confirmare. sper că de data aceasta am apăsat tasta corectă..

Ela, ești aici și mă bucur mult. îți mulțumesc pentru semn...

Florin, e o surpriză plăcută aprecierea ta. jurnalul e oricum important pentru mine, dar trebuie să recunosc că mă bucură dacă reușesc să păstrez o anumită formă estetică în desfășurarea lui. mulțumesc!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !