Comentariile membrilor:

 =  Andrei
Liviu-Ioan Muresan
[10.Nov.09 22:15]
văd aici o poezie frumoasă, bine scrisă. Puțin deranjant "le-am", ca repetiție. În prima strofă cred că la intervenția mamei ar trebui puțin lucrat, poate renunțat la idee. Strofa a doua e o poezie în sine. Mi-a făcut plăcere. Oricum, e o poezie bună, transmite, e de comentat aici.
LIM.

 =  discutie
Adam Rares-Andrei
[10.Nov.09 22:30]
e aproape insesizabil "le-am"-ul. zic eu, poate gresesc. adica privit la nivel macro, reprezinta un infim element intr-un corp cu caile deschise. Nu inteleg ce te deranjeaza la ideea cu mama... ma gandesc ca singura relatie atat metafizica cat si genetica intre fratii mei si mine e mama. era normal sa mi-o spuna chiar ea. ipotetic vorbind nu am avut experienta asta. in mare totusi iti multumesc, pentru ca ti-ai pierdut timpul cu creatia mea.

 =  nu e o pierdere de timp
Liviu-Ioan Muresan
[10.Nov.09 22:41]
ci o discuție ce se dorește a fi constructivă. Doream a sesiza ceva de genul:

era o lume.
cand frații mei se nășteau.
nu i-am cunoscut,
într-o altă lume.
apoi le-am trimis o scrisoare,
cum că mă-nsor,
și-mi iau viața în piept.


scuze pentru o viziune personală. Poate nu e prea reușită. Doream a zice că se mai poate lucra pe text.
LIM.

 =  intelegere
Adam Rares-Andrei
[10.Nov.09 22:46]
pai da, dar nu e de fapt o chestie transanta. e la fel cu muzica. fiecare are o alta viziune.. am inteles ce vrei sa spui. dar aici mi se pare ca fiecare poate sa vina cu o versiune. asta pentru ca le permite elasticitatea teztului.. nu e vorba neaparat de o incertitudine artistica.

 =  .
ștefan ciobanu
[10.Nov.09 23:14]
: o poezie care aranjata poate da ceva fain. sa nu replici iar ca fiecare are versiunea lui ca inseamna ca nu ai inteles ce vreau sa spun. nu vin cu versiune ci cu aranjare.
mai intai, ce zgarie ca forma este
''mi-am făcut din aripile păsării moarte
o rană mare,
un pantof de cenușă aruncată în mare.'' acel mare deranjeaza.
apoi, inceputul este ratat. ca si cand ai vrut sa pornesti cumva si ai ales alt drum. dar ai lasat primul vers acolo. citeste fara primul vers sa vezi cum este.
mai ales ca lumea se repeta, ca idee ca tot ce ai vrut tu sa zici.
''după un veac m-am găsit cu frații mei.'' aici nu se intelege, dupa un veac de la nastere, sau de la insuratoare? sincer trebuie nuantat.
lumea intr-o pasare este o imagine frumoasa, pacat ca nu este vie.

 =  replica
Adam Rares-Andrei
[10.Nov.09 23:27]
1. nu am sa zic ca fiecare cu versiunea lui, pentru ca inteleg de la tine ca poezia mea intr-o alta lume are un standard din care eu nu am putut sa revelez decat o parte, pe cand tu ai avut acces la acea lume posibila si ai scris in conformitate cu aceasta. 2. poate ca ai dreptate cu "mare". dar daca nu a mers cu "le-am", se incearca cu "mare". ceata lui pitigoi, dai intr-unul tipa doi. 3. se repeta tot ce vreau sa zic? pai tocmai ai spus ca poezia fara primul vers ar merge cumva. si totusi nu iti plac reptitiile? 4. pentru tine era relevant sa stii daca veacul a fost dupa nastere sau dupa insuratoare? scrii cumva vreo cronica si iti trebuie exact data? tocmai tu ai spus ca e de fapt o nuantare a raspunsului. 5. imi cer scuze pentru reactia mea. dar ai lasat portite prin care s-a putut intra. pasare vie? de ce, ori e ceva care nu trebuia sa moara din lumea aceea?

 =  .
ștefan ciobanu
[11.Nov.09 00:14]
: da, se pare ca nu ai inteles mai nimic din ce am zis. nu trebuie sa te ratoiesti.
doar atat nuantez, restul te las sa intelegi ce vrei: nu am zis ca se repeta tot ce zici, doar la ideea de lume, ca se repeta in versul patru. de aceea sugeram sa stergi primul vers.
&
de ce nu moarta? pentru ca zbura. si este o fortare.

 =  zambet amar
Adam Rares-Andrei
[11.Nov.09 00:19]
am inteles, dar atunci cand vad lucruri care pot fi si asa de ce sa nu le apar? nu e o fortare pentru ca ne putem imagina o lume posibila in care moartea sa fie de fapt viata iar pasarea sa indeplineasca aceste conditii. sa sterg primul vers? ce rol ar mai avea poezia dupa? poezia e asa cum e. orice modificare o depersonalizeaza.

 =  ...
Emilia Zăinel
[11.Nov.09 01:05]
mi-a plăcut foarte tare: pantof de cenușă. în general cuvântul cenușă mi se pare unul foarte frumos, printre puținele care mai sunt și de care nu poți fi acuzat de clișeu (dacă îl folosești)

Em

 =  .
Leonard Ancuta
[11.Nov.09 02:21]
un tecst aruncat si fortat. nu imi sugereaza nimic, nici fratii nici scrisoarea, nici pasarea, moarta sau vie. imi pare un soi de amalgam, de adunatura carew sa para. serios si sincer. no offence.

 =  cateva cuvinte
Adam Rares-Andrei
[11.Nov.09 16:00]
Emilia mersi de vizualizare.
Ancuta, stiu ca e no offence. Dar putem cunoaste pe cineva in lumea asta? iar daca nu, cu atat mai putin gandurile sale, sau ceea ce a vrut el sa spuna prin texte pe care altii nu le suporta pentru ca nu sunt triviale si exagerat de vulgare. Ma bucur ca ai citit. Putem spune despre o teroema ca e asa si asa. Creatia e doar un rezultat al parerilor doar subiective.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !