Comentariile membrilor:

 =  eheee, o singuratate vastă...
Alexandru Gheție
[01.Jul.10 13:32]
”o viață simplă de om simplu, ca un clipocit al râului la soare” - e sugestivă comparația asta și îmi pare oarecum opusă simplității omului simplu :). pentru că acel clipocit al râului în soare , prin simplitatea sa devine mult prea adânc în ochii celui ce știe privi...
Îmi place această căutare de singurătăți vaste, imaginea vânătorii ”pe timp mohorât a la Gustav Mahler/când oamenii plecau să-și împuște spaima și deznădejdea”. Apreciez siguranța și sinceritatea discursului,
mai trec,
alex

 =  porompompero
mihai amaradia
[02.Jul.10 11:46]
un om simplu e cam adanc in simplitatea lui domnule ghetie, desi limpede.

 =  Mihai
Adriana Marilena Simionescu
[06.Jul.10 16:42]
Singurătatea are două fațete, una de bună voie care crește și purifică, cealaltă obligatorie care sufocă și distruge, dar spunea Mahler, iar mie, ca să vezi :) mi-a făcut plăcere să citesc acest poem - ca un clipocit al râului la soare - pentru că există lucruri cu mult mai grozave decât orgoliul și cu mult mai nobile decât vanitatea și anume modestia și mai presus decât modestia lucruri cu mult mai adânci în firescul lor precum simplitatea.

 =  re-Mihai
Adriana Marilena Simionescu
[06.Jul.10 16:44]
Singurătatea are două fațete, una de bună voie care crește și purifică, cealaltă obligatorie care sufocă și distruge dar spunea Mahler, iar mie, ca să vezi :) mi-a făcut plăcere să citesc acest poem - ca un clipocit al râului la soare - pentru că există lucruri cu mult mai grozave decât orgoliul și cu mult mai nobile decât vanitatea și anume modestia și mai presus decât modestia lucruri cu mult mai adânci în firescul lor precum simplitatea.


 =  re-re Mihai
Adriana Marilena Simionescu
[06.Jul.10 16:51]
Imi cer scuze dar chiar nu înțeleg de ce comentariul a fos preluat alandala o fi vreo defecțiune tehnică pe agonia așa că încerc să reformulez:

Singurătatea are două fațete, una de bună voie care crește și purifică, cealaltă obligatorie care sufocă și distruge dar omul este muzica sa spunea Mahler, iar mie, ca să vezi :) mi-a făcut plăcere să citesc acest poem - ca un clipocit al râului la soare - pentru că există lucruri cu mult mai grozave decât orgoliul și cu mult mai nobile decât vanitatea și anume modestia și mai presus decât modestia lucruri cu mult mai adânci în firescul lor precum simplitatea.

*** Mahler spunea că ,, omul este muzica sa ,,

 =  do mi sol do
mihai amaradia
[09.Jul.10 19:15]
doamna adriana admir stoicismul dvs de-a pune un semn acestui poem, ma bucura cuvintele frumoase si -n rest sa ne fie de bine

+ bun
Leonard Ancuta
[21.Jul.10 18:42]
devine tot mai greu sa gasesti o poezie buna, dar cea de fata face cat multe. remarc in primul rand directete discursului, simplitatea aproape profetica din limbaj si mai mult decat toate tema. Amor Fati a fost intotdeauna privita cu multa gelozie de filozofi, mai ales ca avea radacini adinc infipte in religie. dar odata cu nietzsce, cunoscut ca un critic acerb al perceptelor si canonizarilor religioase, a eliberat omul de angoasa soartei. e suficient sa te iubesti pe tine in fiecare moment al tau ca sa poti spune ca-ti iubesti si destinul, cam asa se traduce la nietzche. la amaradia reductia asta la un element simplu si mutumirea din urma ne arata ca poetul isi stie perfect locul si tocmai de aceea poezia e suprinzatoare. pentru ca placand de la singuratatea de geniu, creata la inceputse intoarce in simplitatea unui om al pamantului care se bucura pur si simplu ca este. felicitari!

 =  pt cuv care ne doare
mihai amaradia
[22.Jul.10 19:22]
gracias senor

+ un text de impact
Dana Banu
[22.Jul.10 22:02]
cred despre acest text că e scris simplu și curat, îndeamnă la recitire, oferă mult, nu dezamăgește, nu găselnițește

o anume delicatețe care impune, un final concentrat și fosforescent, nu mai regăsesc aici ludicul specific textelor tale(un ludic arlechinesc care e marca scriiturii tale) dar asta nu înseamnă că nu ai reușit să păstrezi măsura și să scrii cu o anume pasiune și cu o directețe care mie uneia chiar îmi place

un text de impact, spun eu, grațios și puternic în același timp

ai forță, santiago de amaradia :), scrie, eu te citesc și recitesc


salut

dana

 =  am uitat
Dana Banu
[22.Jul.10 22:19]
încadrarea la texte filozofice îmi pare totuși că forțează cumva
dar
nu sunt vreo filozoafă(mamăăă, ce aiurea sună "filozoafă") și deci nu e cazul să am păreri categorice

 =  .
Laurentiu Enache
[22.Jul.10 22:40]
Mi se pare foarte reusita inserarea lui mahler in text vis-a-vis de discretia si resemnarea omului din final. De fapt aici sunt 2 imagini, doua fotografii reusite, diferite si obsesiv schimbatoare.

leonard: directete ?!? apoi nietzsche, precept, etc. Plus ca nu cred ca in termenul de simplitate profetica, profetiile nu au fost niciodate asa cum le definesti tu ! Poate ambigue, complexe, controversate, samd. Nu voi fi niciodata de acord cu nice dintr-un singur motiv: El merge pe ideea "Fa ce vrei" (fara sa intram apoi in morala) pe cand eu prefer versiunea lui sf augustin: "Iubeste si fa ce vrei". In orice context o prefer pe a doua.

Dar te salut, sa lasam filosofiile pentru bere. Reusit poem !

Salut

 =  lalilalilulu
mihai amaradia
[23.Jul.10 17:50]
dana ma bucur ca ti-a placut, am incercat si altceva, stiu ca nu-i pe calapodu meu da am incercat sa-mi definesc io mie o chestie. acum treaba cu textele filosofice nu stiu cum e, ca io cu filosofia mai greu, treaba e ca n-am gasit altundeva.uite ca am postat alt poem din ala cu jucarii.

laurentiu, gracias compadre.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0