Comentariile membrilor:

+ .
ștefan ciobanu
[15.Nov.10 22:34]
eu zic sa fim prezenti felixe. vezi ca vineri la acelasi Gaudeamus se lanseaza la Tritonic o antologie in care s-au gandit sa ma bage si pe mine. asa ca pe la orele 18 30 poate dai si tu o fuga. eu oricum incerc sa ajung Duminica:)

subiectul este tentat rau, si incita la lectura.

+ felicitari
Adriana Lisandru
[16.Nov.10 00:50]
incitanta prezentare si inteligent titlu. sper ca voi gasi cartea la stand si sambata.

 =  cu cod
Ela Victoria Luca
[16.Nov.10 01:53]
sau fără cod, aceasta-i întrebarea!

răspunsuri sigur vor fi (și literare, și culinar-băutoare) la această in_discretă întrebare.
felix, ai mai dat o lovitură si anul acesta, si eu chiar mă bucur că te păstrezi în bună formă și forță literară.
dau o stea blue-green marin aici, codificată!
pare rău că nu voi fi duminca (problems hard enough. forgive my absence.)


ela

+ la cocktail cu eminescu
Dana Banu
[16.Nov.10 08:12]
2...10, 2...10, probă de microfon
felix, ascunde prăjiturelele, felix, ascunde prăjiturele, potențialii mei dușmani le vor mânca pe toate, risc să n-ajung la ele!!!


mmm, cocktail cu pălincă, copertă roșie cu poze multe făcută de marius, felix cu monoclul bine proptit sub sprânceană atent și elegant urmărindu-l pe eminescu


simpatic eminescu ăsta, vin să-l salut

+ felix nicolau-bravo
Nache Mamier Angela
[16.Nov.10 09:40]
gânduri bune si felicitari pentru aceasta lansare de carte

+ felix contra detractori
Paul Gorban
[16.Nov.10 10:05]
Felicitari Felix pentru exegeza pe Eminescu. Ma bucur ca incerci sa aduci lamurire detractorilor lui Eminescu. De la Iasi, din Copoul lui Eminescu, iti transmit toata aprecierea si toate felicitarile mele.

+ "lustruirea de sine" au ales-o alții
Vasile Munteanu
[16.Nov.10 10:41]

eram convins că nu voi "înstela" niciodată un astfel de anunț-lansare; și recunosc dintru început că aprecierea mea nu este una survenită prin lectură, pentru că, deocamdată, îmi este străin conținutul acestei lucrări; de asemenea, nu știu dacă motivele mele vor satisface preferințele anumitor elitiști, dar iată ce consider eu că este de apreciat:

i) că într-o decadă a unei duble inflații, atât economică, cât și intelectuală, un autor tânăr și, în ciuda vârstei, bine cotat, cum este Felix Nicolau, atacă un subiect "greu" și care nu (mai) acceptă jumătăți de măsură; cu atât mai mult cu cât antecedente lui Felix Nicolau (mă refer la lucrări publicate deja) m-au convins că interesul său exegetic este autentic, iar nu un demers în în scopul "propriei lustruiri" (pentru a-l parafraza pe clasicul în discuție); prin urmare,
ii) un alt motiv este acela al modestiei și/sau altruismului; refuz să cred că un autor de calibrul lui Felix Nicolau nu putea scoate o astfel de lucrare la o editură bine cotată și în condiții grafice superioare (cu tot respectul pentru Marius Surleac, grafica acestui volum - mă refer la coperă, desigur - este cât se poate de modestă); dar îmi place să cred (cu riscul de a mă înșela) că autorul a dorit ca nu renumele editurii să primeze, ci valorea autorului și a lucrării să ridice valorea editurii și a colaboratorilor; nu știu câți ar proceda astfel sau câți nu ar considera un astfel de gest sinucigași; sunt la fel de convins că este un gest asumat și că nu vom asista la nici o "sinucidere în direct";
iii) nu în ultimul rând, dacă tot am amintit de această modestie completată fericit de altruism, este de apreciat că pe o astfel de piață, cu o dinamică dictată într-un procent covârșitor fie de politici strict editoriale (mai exact, de aspectul comercial), fie de ordin financiar (când posibilitatea materială propune și aș spune că impune un mare număr de autori de valoare cel puțin discutabilă) a ales să publice o lucrare cu un astfel de subiect, iar nu să își publice o lucrare proprie.


excelsior!



+ Felix Nicolau + o carte
Dana Mușat
[16.Nov.10 12:04]
Felix Nicolau,

Voi fi prezentă și eu printre sutele de oameni care, sper din tot sufletul, vor trece să te felicite și să te citească. O să mă pierd printre rândurile din spate și o să te citesc pe ascuns și sper ca, la final, să îl înțeleg și să îl diger altfel pe Eminescu.

Și mai sper la succesul pe care îl meriți din plin.


Jos pălăria!

Dana M

+ ring a ring o'roses...
Corina Gina Papouis
[16.Nov.10 15:59]
...foarte multe lansari la Gaudeamus in ultimul timp. Nu va e frica de o posibila rupere in matca literara? consecinte? cititori inecati prematur in puhoaie de cuvinte, coduri, concepte literare...vaduve neconsolate metaforic...orfani de intelectuali..treaba voastra...mai ales ca acum avem si noi aici http://www.coeusarts.com/en/blog, deci..:).

pina atunci, break a leg!(only one..)

 =  coperta
felix nicolau
[16.Nov.10 18:28]
foarte multumesc pentru urari si sustineri. in caz ca nu recunosc pe cineva la cocktail,sa mi spuneti va rog,ca varsta isi spune vorbele.

si o kestie legata de coperta - am lucrat impreuna cu Marius la ea. nu am vrut o coperta artistica, ci una care sa reflecte continutul in mod umoristic, data fiind eruditia terorizanta a cartii. asadar, cum am interpretat poezia si teatrul eminesciene prin prisma titan-demon-geniu,am vrut ca aceste 3 figuri sa fie surprinse pe coperta.deci sunt 3 Eminescu prelucrati. amuzant e ca unii nu s au prins despre cine e vorba.

allora, sper sa iasa o lansare spumoasa

 =  erată și precizare
Vasile Munteanu
[17.Nov.10 07:47]

copertă, nu coperă; sinucigaș, nu siucigași


despre copertă - evident că nu este o dramă, conținutul unei astfel de lucrări prevalează; oricum, faptul că ați lucrat împreună la ea nu este o scuză :); personal, am sesizat "tricornul" eminescian (cele trei ipostaze; vb ta, chiar m-am amuzat, mai ales de figura 3, acel Eliade pe punctul de a scrie Luceafărul, dar, concomitent, nu pot să nu remarc monocromia (și orice s-ar invoca, știe oricine se pricepe la tipărituri că este în primul rând o alegere de ordin financiar), care oscilează între monoton și strident, sau fontul destul de ilizibil, plus tehnica specifică word-ului de la microsoft (din aceleași considerente probabil, licențe, specialisz DTP ș.a.)

cât despre vârsă, îmi cer scuze dacă te-a dranjat faptul că am spus că ești un "scriitor tânăr"; intenția mea nu a fost nici pe departe una persiflatoare, pt că ar fi culmea să sugerez cumva că te-ai afla în ipostaza debutantului; probabil că ceea ce am gândit a fost că nu ai nici pe departe vârsta venerabilă a celor care își consolidează opera academică prin astfel de sinteze; iar numărul și numele acelora este apreciabil, de la cunoscuții Călinescu, Philippide, Perpessicius, Cioculescu, Piru, Vianu sau Simion, până la mai puțin popularizații Rotaru, Dima, Ciopraga, Iordan sau Iosifescu - pentru a aminti numai câțiva, lista fiind extrem de cuprinzătoare și diversificată dpdv al manierei de abordare și al temei.


și dacă "excelsior!" ți-am urat, pentru a nu mă repeta, îți doresc să le stai alături.

 =  de unde suparare
felix nicolau
[17.Nov.10 18:54]
dar draga Vasile, nu ti dai seama cat de tampit as parea sa ma supar ca ma faci tanar? daca si unele femei m ar considera tanar, ar fi chiar sublim :))

a,cu coperta. n au fost probleme de finante - pur si simplu am vrut ceva hazliu,nu frumos, ci expresiv.iar cu editura e simplu - noua ne trebuie edituri recunoscute academic. or, sunt putine care exista pe lista. asa ca bucoavnele academice la edituri cu punctaj, romanele la cele mari.

te pup si merci!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0