Comentariile membrilor:

 =  Opinii
Petru Dincă
[10.Jul.11 13:23]
Lucrând în învățământ și confruntându-mă cu multe din problemele pe care le semnalați în articolul dumneavoastră, pot să confirm că tot ceea spuneți este adevărat. Aveți mare dreptate, mai ales în ceea ce privește programele școlare, care sunt menținute, în mod deliberat, complicate și stufoase, pentru ca elevii să aibă nevoie de meditații (o industrie dăunătoare, atât pentru elevi, cât și pentru credibilitatea profesorilor)și să cumpere acele discutabile culegeri care apar pe piață și fac numai rău învățământului și societății românești. Prin urmare, problema este în primul rând corupția, diseminată profund la nivelul întregii societăți. Iar învățământul se va însănătoși atunci când această societate, a cărei parte componentă este, se va însănătoși. Iar asta va mai dura.

În ceea ce privește religia, aveți, de asemenea, dreptate. Eu cred că ar trebui înlocuită cu disciplina numită Morală, existentă, de altfel, în perioada antecomunistă. Cred că introducerea ei ar mai contribui puțin la asanarea, atât de necesară, a societății românești.

Cu stimă,
P. Dincă

 =  Abia anul acesta a început adevărata reformă a sistemului de învățământ, prin ev
Rodica Stanila
[01.Sep.11 20:02]
Domnule Dinu, știu că am dreptate, pentru că am iubit din tot sufletul meseria de profesor și nu mi-a fost indiferent faptul că elevii pleacă de la oră cu informații noi, sau pleacă așa cum au venit. N-am pregetat să-mi spun părerea prin toate mijloacele posibile, pentru că inerția nu e o soluție, elevii din bănci pot fi copiii sau nepoții noștri, iar educația lor nu poate să nu ne intereseze. Simt însă că rezolvarea problemei este pe drum, evaluarea sistemului prin monitorizarea examenelor de bacalaureat sau titularizare a fost un uriaș pas pe calea desțelenirii sistemului. Învățământul n-a mai avut până acum un ministru deștept, curajos, care să ia taurul de coarne, așa cum este domnul Funeriu! Nu te poți numi profesor și să vii la un examen fie total nepregătit, fie pregătit să fraudezi. Ca să învețe ceva, copiii trebuie să aibă de la cine învăța, trebuie să aibă dreptul la copilărie, la joacă, la informații limitate cantitativ, strict necesare și logice, la o educație corespunzătoare. Cu toată opoziția celor comozi, sau total nepregătiți ca profesori, simt că lucrurile încep să se miște.Vă urez să aveți parte cât mai curând de o evoluție corectă a lucrurilor. Și da, obiectul "Morala" ar fi o soluție, dar după ce morala va fi înțeleasă de toți ca o necesitate, nu ca înlocuire a unui formalism prin altul.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !