Comentariile membrilor:

+ .
emilian valeriu pal
[23.Oct.11 14:14]
In afara de final, care mi s-a parut cam slabut, din punctul meu de vedere un text prea consistent in atitea rinduri. Si totusi, zimbind acum, m-a facut sa convietuiesc pentru ca umbrele sint umbre, iar oamenii se declanseaza prin simpla lor prezenta. Personal, partea a doua e cea mai pouternica din punctul meu de vedere. In ultima vreme am tot evitat sa las semne daca nu simt. Ei, aici las semn pentru ca simt.

 =  re Emilian
Sorin Teodoriu
[23.Oct.11 14:37]
Emilian, textul e prea crud ca sa incep retusurile, sunt sigur ca ele vor veni peste cateva zile si da, ai simtit bine, finalul m-a nemultumit si pe mine. M-am invartit in jurul ideii de metamorfoza a omului in umbra, care spre deosebire de el, este vesnica. In acest punct vroiam sa ajung, vesnicia nu este intotdeauna o bucurie, ma rog. Important este ca ai simtit mesajul, iti multumesc pentru semn si pentru stea.

+ primele două
Vasile Munteanu
[24.Oct.11 07:52]

dacă prin "final" se înțelege nu doar epilogul, ci întrega "Scrisoare III", subscriu și eu antecomentatorului; de exemplu, trecerea de la construcții de genul: "între mine și umbre s-a legat ceva trainic și nici nu contează dacă locuiesc lângă o umbră sau o ființă vie", sau: "am descoperit cu îngrijorare că pot din nou deosebi umbra de om", la retorica plată de tipul: "crize de conștiință, întrebări existențiale" sau "la ce bun efortul de a visa, prostule?" implică o diluare la nivel de idee pe care sunt convins că ați fi putut-o evita dacă nu ați fi fost dornic de a finaliza și de a posta textul (așa cred).

dar primele două sunt într-adevăr deosebite, trădează neostentativ un anume rafinament atât al gândirii, cât și al simțirii; o eleganță sapiențială deloc la îndemână acelora care îmbracă astăzi costumul auctorial.


un cititor,
Vasile Munteanu

 =  cititorului Vasile Munteanu
Sorin Teodoriu
[24.Oct.11 10:15]
Un cititor deosebit de important, din punctul meu de vedere. In general nu sunt deloc grabit cu postarea textelor, dimpotriva... ce pot spune, probabil asa am vazut transformarea cu efectele lui secundare, afectarea ingerului si inutilitatea oricarei actiuni umane: scrisul, ganditul, mancatul. Dar sunteti a doua persoana care subliniati acelasi lucru, asa ca voi revedea serios a treia scrisoare. Va multumesc pentru comentariu si steluta.

Si inca ceva, ii multumesc aici si Eugeniei. Nu am facut-o pana acum pentru ca nu doream sa scriu un comentariu offtopic.

 =  ”Scrisorile umbrei” - regăsiri.
Nicolae Sorina
[31.Oct.11 12:45]
Asta am simțit că pe parcursul lecturii. Oarecum eram eu, cumva se vorbea despre mine și prietenia mea cu doamna I (eu sunt doamna S!) iar regăsirile sunt aici, atât de firești, chiar dacă îngerul a spus: ”la ce bun?, la ce bun?...urmează veșnicia!”.

Aprecierile mele.
Sorina.

 =  Sorinei
Sorin Teodoriu
[29.Dec.11 12:26]
Multumesc Sorina.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !