Comentariile membrilor:

+ *
George Pașa
[23.Jun.17 21:30]
Felicitări pentru această nouă carte, domnule Dume. Sper să ajungă la inimile cititorilor. Cred, totuși, că vă cam grăbiți să le dați drumul în lume, chiar dacă, poate, gestația lor a fost îndelungată. Ar fi păcat să nu aibă ecoul meritat.

 =  graba, domule pașa poate fi benefică și nici decum demolatoare, zic eu...
Teodor Dume
[23.Jun.17 21:48]
george pașa,
în primul rând vă mulțumesc pentru lumina pe care ați aprins-o în drumul cărții spre cititori.
desigur că aveți dreptate în ceea ce privește GRABA publicării acestor cărți care au stau mult prea mult în sertarele timpului, dar și timpul meu e foarte puțin și nici nu voi reuși să termin ceea ce am început. coincidență sau nu dar anul ăsta vor apare un total de 4 sau 5 cărți. și cea de-a patra , din anul ăsta, dar a zecea în totalitate, este deja sub tipar. știu că nu vor avea mare ecou dar mă bucur dacă totuși o parte dintre prietenii mei cititori se vor regăsi în ceea ce am încercat să trasez într-o viață de peste 62 de ani. și motivația aparițiilor cărților una după alta ar fi fost și încheierea ciclului stărilor care au cuprins ultimele mele 7 cărți, stări care îmi definesc stilul.

e de rău sau e de bine, nu știu...
totuși în cele 6 luni rămase sunt în plan încă două. ele vor apărea pentru că și următoarea se află sub tipar iar ultima care va încheia anul este pregătită pt. tipar.

cu sinceritate,
t.dume

+ succes,
Ottilia Ardeleanu
[24.Jun.17 09:33]
în continuare, pe drumul cărții!

„Între El, Dumnezeu, și timp”, poetul încearcă să schimbe ceva din traiectoria vieții, să se autodepășească.
tot volumul pare a fi scris sub aura unei relații foarte apropiate cu Dumnezeu.

felicitări, Teo!

 =  Poetul Dume
Igor Ursenco
[24.Jun.17 23:37]
Felicitările mele, dragă Poet Dume!

+ Spor la scris
Cristina Rusu
[24.Jun.17 20:03]
Multă sănătate Teodor și spor la scris!
Prietenii tăi se bucură și citesc cu drag cărțile tale.
Ți-ai făcut un plan pentru anul acesta sau viitor, mergi mai departe așa cum ți-ai programat. Scrie cu bucurie și împărtășește din această bucurie celor dragi.
Te felicit pentru munca ta și mult succes!
Cu prietenie, bia

 =  tuturor mulțumirile mele de suflet
Teodor Dume
[25.Jun.17 16:57]
ottilia ardeleanu,
da,totul este scris sub aura unei relații foarte apropiate cu Dumnezeu.ce bine zici!
desigur că fiecare apariție pe drumul poeziei cu câte o carte are și amprenta voastră a prietenilor și colegilor mei de pe poezie.ro.
mulțam fain!

igor ursenco,
mulțumesc pentru trecere și semn. POET e cam mult spus!
cu sinceritate,

cristina rusu,
și eu mă bucur alături de prietenii mei cititori când știu că am reușit să transmit mesajul către inimile sensibile în căutare de frumos.
planul editorial pentru 2017 este unul spontan și se datorează cronicarilor care au reușit în scurt timp să-mi schițeze prefața cărților. consider că nu am pentru ce să mai aștept la vârsta mea. ar fi păcat ca să nu las liber gândul meu înspre voi iubitorii de poezie.
cu sinceritate,

mulțumesc redacției pentru recomandare și tuturor acelora care au trecut pe aici și au privit din umbră.

stimă și considerație penteru toată lumea,
teodor dume,

 =  felicitari!
Ionut Caragea
[26.Jun.17 17:12]
Felicitari! Nu-i poti spune unui vulcan cand sa erupa, nu-i poti spune unui om cand sa-l doara, nu-i poti spune unui creator cand sa creeze. Iorga a scris peste 1000 de volume si a ajuns un titan. Totul se intampla asa cum trebuie sa se intample, poetul nu trebuie sa-si explice motivatia, caci actul creatiei este un "pact" tacit intre el si divinitate. Teodor Dume este un nume care va ramane, el scrie o poezie care atinge. Numai adevaratii iubitori de poezie se vor bucura pentru realizarile sale.

 =  Felicitari!
Veronica Pavel Lerner
[26.Jun.17 21:01]
Ma bucur de noua aparitie si abia astept s-o citesc! Felicitari, Teodor Dume!

 =  *
George Pașa
[26.Jun.17 21:19]
Domnule Dume, știu că nu ați publicat mult timp vreo carte, doar am aproapectoate cărțile dumneavoastră. Dacă mă refeream la grabă, nu mă refeream (cum greșit înțelege domnul Caragea) la cât și cum să scrieți sau la când să scrieți. Mă refeream la posibilitate ca aceasta să nu fie bine corectată (cum vi s-a mai întâmplat) și la motivul pe care vi l-am mai zis. Oricum, dumneavoastră știți că vă apreciez creația, iar alții probabil că nu știu că am și scris despre aceasta. Eu oricum nu sunt critic literar (deși m-aș pricepe) și nu am scris decât depsre ceea ce mi-a plăcut.
Vă mulțumesc pentru carte. O voi citit cu plăcere. Vă voi comunica scurte impresii.

Felicitări, încă o dată!

 =  mulțumesc, george pașa
Teodor Dume
[26.Jun.17 21:44]
George Pașa,
mulțumesc și eu pentru revenire și pentru clarificarea detaliilor din primul comentariu. știu că aveți aproape toate cărțile mele și că sunteți aproape de scriitura mea despre care ați și scris în câteva rânduri. v-am apreciat părerile și recunosc că au fost constructive, dovadă faptul că de fiecare dată am publicat texte de calitate chiar dacă nu toate au putut fi receptate la nivelor lor. mă bucur totuși că mare parte a cititorilor mei îmi recunosc stilul și s-au familiarizat cu tenta mesajelor.
în ceea ce privește intervenția domnului ionuț caragea, pentru care îi mulțumesc, consider că nu s-a referit strict comentariul la d-voastră ci a făcut o asociere generală care de altfel se simte pe toate site-urile literare în momentul în care cineva publică ceva mai mult decât alții. eu am simțit răceala unor colegi și este foarte vizibil.
vă asigur, domnule george pașa, de toată stima și considerația mea.
domnul ionuț caragea a fost unul dintre cei care la începuturile mele pe poezie.ro (acum vreo 8-9 ani)m-a sprijinit într-un mod constructiv prin commurile lăsate sub textele mele. iată că zicerile domiei sale de atunci, și încrederea, s-au adeverit și au dat roade

cu sinceritate,
teodor dume,

+ Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[30.Jun.17 18:43]
De acord cu domnul George Pașa. O sugestie. Să nu le lansați împreună. Cititorul va fi derutat. E bine ca fiecare titlu să aibă propriul său drum. Cu siguranță cititorii vor face o ierarhizare, chiar dacă subiectivă. Pentru că au titluri destul de apropiate ca semnificație. Da, și temele sînt apropiate, dar fiecare volum are autenticitate.

 =  mulțumesc, LIM...
Teodor Dume
[30.Jun.17 19:01]
LIM,
mulțumesc pentru popas și pentru lumina de pe calea cărții.
desigur că cele două titluri nu vor fi lansate împreună. fiecare are identitatea sa.

cu sinceritate,
teodor dume,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !