Comentariile membrilor:

 =  Drama în familia socrilor
Viorel Darie
[11.Feb.20 13:12]

Mai devreme sau mai târziu, orice om este dator să dea socoteală pentru viața lui pe acest pământ, asta o știm cu toții. Doar că, autorul, Nicolae Tomescu, ridică tragedia umană obișnuită, într-o dramă atent și fin reliefată. Anturajul, gândurile omului în prag de sfârșit, ritualul de petrecere a unui simbol de om în cele ale veșniciei, sunt demne de citit și de recitit, tensiunea este maximă. Și, parcaă totul este culminat de atitudinea câinelui, bietul de el " La câțiva metri mai în față mergea, cu capul plecat câinele icnind din când în când, parcă ar fi fost un om care plânge. Se oprea și el când simțea că s-a oprit convoiul ca preotul să citească verste din Sfânta Evanghelie."

 =  Leu, câinele bunicului
nicolae tomescu
[11.Feb.20 22:10]
Da, îmi pare bine că l-ați remarcat pe Leu, câinele bunicului. Când se arunca pământ peste coșciugul (copârșeul) bunicului, câinele de abia a putut să fie ținut să nu se arunce și el în groapă.
Ultima dată am revăzut mormântul în 2012, după 65 de ani, când am făcut fotografia satului, de acolo de sus, pentru coperta cărții "Spre necunoscut"

vă mulțumesc pentru prezența pe pagină
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !