Comentariile membrilor:

 =  Delicioase scenete
Viorel Darie
[19.Feb.20 09:39]

petrecute în copilărie, reținute cu mare finețe de autor, ceea ce aduce deliciul lecturii. Inepuizabilele șolticării pe baza de cartușe de război găsite, apoi lozincile nou-comuniste, sau acea viață originală a satului, "tratată" cu noi esențe ideologice ale comunismului.

Dar și mai haioase par scenele "voluntariatului" juvenit, înrolându-se în batalioanele de muncă pentru pentru terminarea obiectivului Salva-Vișeu, pentru propășirea patriei socialiste. Stema țării - era plină de simboluri, pe care, autorul, într-un mod foarte hazliu, le povestește prin prisma unor oameni plini de haz, din popor. Și noile bancnote socialiste aveau elemente pline de haz, pentru cine avea ochi să le observe.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  re Delicioase scenete
nicolae tomescu
[20.Feb.20 08:01]
Aceste Scenete, așa cum le numiți, pentru mine sunt simple amintiri. E drept, în locul cântecului Noi suntem brigadierii ce trec fluierând putea fi Răsună valea ori Agnita-Botorca e-n deviza noastră.
Pe locul bazei sportive ce o numeam „Terenul sașilor” azi e o impozantă clădire a facultății de medicină iar „Poarta morților” nu mai duce într-un cimitir ci înspre clădiri ale spitalului județean și spre un bloc modern în care locuiesc medicii rezidenți.

Mulțumesc pentru constanta prezență pe această pagină
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !