Comentariile membrilor:

 =  de atelier
Luminita Suse
[23.Sep.05 16:28]
Slabuta poezie. Incearca sa iesi din tiparele romantice. E usor a scrie versuri cu rima. Uite:
La mormantul tau
mi s-a facut asa de rau
incat am varsat
lacrimi si am oftat

 =  romantismul va fi mereu la putere
Pavel Raluca Rodica
[02.Oct.05 19:06]
de ce sa iasa din tiparele romantice?romantismul nu va muri niciodata!

 =  "Comentatorii sunt siguri ca poetii au scris pentru dansii!"
Cristina Iacobescu
[12.Dec.05 00:18]
De acord cu ceea ce a spus Pavel Raluca Rodica. Romanitismul este un curent absolut nedemodat. Si daca modernistii si neomodernistii considera ca trebuie sa imbratisam si noi preferintele lor eu zic ca fiecare are dreptul la preferintele sale. Nu prea am vazut romantici care critica aiurea poezii moderniste, dar prea multi modernisti care dau sfaturi ce indica modernizarea clasicilor si romanticilor. Cred ca noi stim sa apreciem arta sub diferitele ei forme si vedem valoarea atat intr-un text, indiferent de curentul caruia ii apartine. Cine incearca sa te sfatuiasca sa iti schimbi complet stilul nu intelege ceea ce ai vrut sa zici. Oare cum poate cineva sa comenteze ceva ce nici nu a inteles cum trebuie? O poezie trebuie inteleasa, interpretata si criticata dupa maniera in care a fost scrisa. Rima e demodata? Pai poezie fara rima poate scrie oricine, dar nu orsicui ii vine usor sa scrie ceva cu rima. Comoditatea sa insemne modernitate? Am auzit si varianta "rima incatuseaza exprimarea ideilor"... Pai intradevar, cui nu ii vine usor sa scrie cu rima, nu-i reuseste sa isi astearna ideile intr-un mod deosebit daca trebuiesa si rimeze. Va fi tras de par. Dar daca rima vine natural, nu este altceva decat un mare atu. Ii da profunzime ideii exprimate si muzicalitate. Ma indigeaza ideea de atelier. Mai ales cand e vorba de astfel de texte minunat scrise. Stii sa zugravesti decorul sumbru intr-un mod cat se poate de natural, ceea ce este de fapt nenatural si deci inedit! Asta este modernitatea la tine. Te transpune foarte bine in starea eului liric, asa te-ai simtit cand ai scris? E un pic ciudat sa vezi un loc asa tulburator cu atata naturalete, si totusi il vezi asa cum este: foarte trist. Ce vrea atelierul sa faca? Poezie mai comerciala care sa placa mai multora? Trbuie o poezie sa placa la toata lumea ca sa fie buna? Ce Van Gogh a fost apreciat cat a trait? Abia mult dupa aceea oamenii si-au dat seama de valoarea. Si poate ca spuneti ca Van Gogh era impresionist si de aceea mai modern. Dar considerati ca Rembrandt este demodat acum? Sau ca Van Gogh este demodat acum? Daca faceti asta nu stiti sa vedeti partea frumoasa in lucruri si deci nici filozofia autorului de fata nu o intelegeti. Pe site-ul acesta chiar numai nivelul de acces este urmarit? Cei fara nivel de acces se cam lingusesc si posteaza comentarii fara substanta si false doar pentru a primi la randul lor critici pozitive, pentru a ajunge la mult ravnitul nivel de acces. Cei ce l-au obtinut se cred zei, si incep sa nu mai distinga nici linguseala de realitate, si taie si spinteca asa de plistiseala. Prea putini mai vin aici din dorninta de a-si impartasi universul interior si de a putea citi din gandurile altora. E pacat! Tie Minte Creatza nu pot decat sa iti urez sa prinzi mai multa incredere in tine sa scrii in continuare, sa nu te lasi pre mult influentat de tot ceea ce spune lumea pe acest site. Ai valoare si stii asta! Cu mult drag, KristA

 =  părere
Liviu Nanu
[14.Dec.05 10:03]
E problema autorului cum scrie, cu rimă sau în vers alb, în stil romantic sau neoromantic, dada sau nunu. Important este să semene a poezie și să transmită o stare. Poezia se scrie din cuvinte, nu din idei, spunea Mallarme. Deci vizăm și partea de estetică. Mie mi se pare că autorul, probabil din graba de a-și vedea poezia terminată, folosește o rimă facilă (veșmânt-mormânt, împodobit-năpădit, îndelungate-celorlalte). Cred că rezolvînd această problemă, poezia ar suna mai bine.

 =  1 left 2 go
Cristina Iacobescu
[17.Dec.05 23:10]
Si cand apare? I mean the one, the last but not the least? ... Si poezia asta e cam trista, degeaba zice tu de altii. Pana si toamna e trista. E trista ca a vazut si ea mormantul acela parasit? Trist e si mormantul ca e parasit si n-a avut vreodata flori pe el... Iar crucea e batrana, negrita de ploi, si pana la urma trista si ca e doar una intr-un rand de ele. Si mortul? Nu cumva de tristete a murit? Poate ca el influenteaza prin tristetea sa imensa tot ce e in jur, si insufla starea de tristete... Sau eul poetic era foarte trist si vedea lucrurile cam negre. Nu se va putea cunoaste nici daca vreuna din variante are vreun sambure de adevar, macar pana cand va aparea si deznodamantul, daca el va aparea in ultima strofa. Astept cu nerabdare! Numai sa nu induca scrierea ultimei strofe o stare corespunzatoare si autorului... Pe cat mai curand!

 =  da! da!
Gherasim Daniel
[25.Jul.06 16:47]
Perfect de acord cu Cristina Iacobescu. Imi place cum scrii. Are dreptate si cu nivelul de acces. Poezia asta are, nu "ceva" bun, ci o multime de lucruri bune. Este frumoasa. Felicitari prietenesti pentru Popa Nae. Cu drag, Daniel.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !