Comentariile membrilor:

+ poemul meu de azi
ioana negoescu
[31.Oct.07 21:42]
uneori am impresia că lași totul spunând pur și simplu lucrurilor pe nume. ele se văd simple, așa cum sunt de fapt. dureroase uneori, dar foarte frumoase.

aș tot despica firul în patru(m-aș lega puțin în mod admirativ de dragostea aceea din neștiință. senzual, primordial, total. poemul evoluează pe calea izgonirii) mă opresc aici de teamă să nu stric(să nu pângăresc). este poemul meu de azi.

 =  cred
sebastian brei
[31.Oct.07 22:21]
Că doar în textele lungi sunteți cuceritor, pentru că acolo cursivitatea, pe care o invidiez de mor când intru aici și la o autoare de pe sit (se stie ea), are o savoare deosebită. Acolo ideile sunt redate cu inflexiuni mai ample, pendulând într-o gamă mai largă de registre afective
Aici atuul ăsta lipsește și textul mi se pare slabuț. Finalul ține să salveze cumva situația asta, doar că mie îmi dă senzația de deja-vu, chiar dacă jocul de acolo e bun.

 =  compact si perfect
Anni- Lorei Mainka
[01.Nov.07 03:26]
versuri in doi si versuri pentru doi
iti felicit inspiratia - un poem de stele stele stele

 =  .
nica mădălina
[01.Nov.07 03:44]
între varianta spunerii lungi și cea a esențializării pe cât posibil, regăsesc acest text, strecurat la fel cum între jocuri de cuvinte și sensuri.
pe de o parte încearcă să șteargă incertitudini, pe de alta le adâncește.
da, un text între. și între.

 =  domniile voastre
Catalin Pavel
[01.Nov.07 16:49]
Ioana, salutari la Oradea. nu se poate strica nimic, totu functioneaza perfect. lumea e in garantie.
Sebastian, salutari la Bucuresti. comentariul m-a bucurat, din pacate este prea scurt. de ce va opriti cind nu mai aveti nimic de spus?
Anni, liebe Gruesse la Koeln.
Madalina, salutari la Craiova. din nou plasezi texte din cronicari? care este diferenta intre un cronicar?

 =  .
nica mădălina
[01.Nov.07 17:02]
uel, dacă ziceam că e un text median, prin raportare la cele două variante pe care le menționasem, se vedea diferența între? am și zis, da.
un text cu risc asumat, cam asta. același risc pe care îl presupune echilibrul, dacă vrei. linia de mijloc.
acest între cronicar spusese mai sus despre acest text între.

 =  Cătălin of Troy (2007)
Anghel Pop
[01.Nov.07 18:16]
Recunosc că nu sunt deloc impresionat de producțiile tale lirice, dar mă fascinează faptul că din 2005 faci săpături la Troia.
Mi se pare extraordinar să avem printre noi, aici, pe Agonia, un arheolog multilateral culturalizat, care sapă exact în Troia!

Stau câteodată și mă întreb, în autobuz fiind ori pe stradă: oare în care strat face săpături Cătălin?
În stratul Troia VII a, cel mai probabil candidat pentru Troia homerică, sau Troia IX, Hellenistic Ilium, cea fondată de romani în timpul lui Augustus?

Privesc fascinat fotografia ta de pe pagina de autor, ce trădează o inteligență dureroasă, captivă în meandrele întrebărilor, o privire profundă și măcinată de existențialisme, o scrutare a ființei ca un interogatoriu epistemologic.

Mă tot întreb: cum simte lumea un astfel de personaj, atât de dotat psyche-ic, o minte interdisciplinară, ce abordează cu aceeași nonșalanță poezia și algebra, istoria și programarea, erotismul și Eclesiastul?

Cum simte Cătălin lumea, scormonind prin ruinele Troiei încărcate de metafizic și arhetipuri, privind nostalgic Maree Egee de pe culmile Hisarlik-ului peste câmpia Ilium, dezgropând sensuri și simboluri în straturile vastei sale conștiințe ce reflectă lumea și istoria ei turmentată?

Privește oare el Istoria drept în față, îndrăzneț și patetic ca Brad Pitt în blockbusterul "Troy" (2004), sau măreț și decadent ca Rufus Sewell în mai modesta ecranizare "Helen of Troy" (2003)?

Mărturisesc cu rușine că mă lasă rece descrierea lumii pe care ne-o propui în romanele tale poetice zi după zi, câtă vreme eu sunt obsedat încă de săpăturile tale enigmatice și incitante de la Troia!

Prin urmare, îți propun să ne satisfaci curiozitatea prin texte care să ne reconstituie aventurile tale troiene... proză, proză poetică, proză pe verticală, fie ce-o fi, numai cu Troia să fie!

 =  ptr Anghel
Anni- Lorei Mainka
[01.Nov.07 18:44]
bine ca ai vorbit de Troia - probabil ca de acolo totusi ordinea pe care o tine in stil
multumesc ca il indemni sa scrie despre sapaturi - poate pe tine te asculta
la Gloucestershire am locuit - pacat ca nu ne-am intilnit, poate se schimbau multe batai de ceas
....

 =  Anghel Pop e un baiat citit
Alberto M. Popesco
[01.Nov.07 19:25]
daca a lasat el un comentariu asa stufos si fara nici o legatura cu textul in sine avem 2 variante de interpetare:
1. simte miros de clona
2. e invidios pe talentul lui catalin.

eu as opta pt varianta a 2a

 =  ...
Carmen-Manuela Macelaru
[02.Nov.07 07:55]
poemul de azi e mai mult decat poem, e ceva atat de firesc si nefiresc in el, versurile se imbina intr-un vartej f profund, chiar mistic. ultimele doua versuri vin ca o revelatie, ca o iluminare.
profilul tau psihologic facut aici pe pagina este insipid, nu respecta nicio tehnica, hilar intr-un cuvant.treci mai departe aplaudand broasca testoasa.
mcm

+ Inbox(yes)
heghedus camelia
[02.Nov.07 08:33]
o poezie dezbrăcată de figuri de toate felurile, în care se accede la nuditatea sentimentului în toată frumusețea și durerea lui. una dintre acelea care provoacă ciudă că nu a fost scrisă de tine. care îți dă nu numai sentimentul, maaamă cat de înșelător, că și tu ai fi putut-o rosti, ci și că ar fi trebuit cu orice preț să o faci. îl citesc pe Cătălin cu toată plăcerea, admirația și uimirea. și uite din ce direcție, paralelă cu poezia, trebuie neapărat să-i urce o stea!

 =  eu cred ca
emilian valeriu pal
[02.Nov.07 09:37]
Eu cred ca e un text frumos. Nu bun, nu altfel. Finalul pentru mine e cam previzibil, pentru ca am senzatia ca pe el se miza, dar e doar opinia mea.
Atita vreme vreme cit pot citi un text bun nu cred ca ma intereseaza unde faci sapaturi. E posibil sa faci la Rotunda sau sa fii scafandru. Personal, nu ma intereseaza.

 =  inceputul sfarsit...
ioana matei
[02.Nov.07 11:55]
aici cuvintele parca dor desacralizarea iubirii...

 =  dragilor
Catalin Pavel
[02.Nov.07 19:25]
multumesc pentru dezbatere. in general, e foarte usor sa supralicitezi un poem asa scurt. cu cit textul e mai economic, cu atit completarile sint invitate din butaforia emotionala a cititorului si deci e greu sa discuti despre valoarea intrinseca a textului. poezia trebuie sa fie bogata in sugestii, dar si sa poata dovedi ca e constienta de aceasta bogatie. deci ma gindesc ca entuziasmul in fata unui haiku, ca si in fata lui Mondrian si Kandinsky, trebuie sa fie retinut. forma minimalista nu trebuie comentata baroc.
toti cei care au postat aici merita asadar doua stele mai mult decit textul de fata.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0