Comentariile membrilor:

 =  Ura dezvelita intr-o salbatica grimasa
razvan rachieriu
[11.Apr.06 11:51]
Ura își lasă în colțul gurii “sălbatica grimasă” , iar din îndoieli face sedimente de răzbunări ce strivesc pojghița sufletului.
Șarpe încolăcit pe liniște , ura mușcă “mâna slabă” și își lasă veninul peste florile iubirii, ofilindu-le.
Când “fiara spaimei” creează “vedenii reci” , umbra umplută cu coșmaruri se preschimbă în sabie, tăind calmul și controlul de sine.
Reușită poezie, ca o săgeată trasă din arcul minții spre înălțimile unui țel poetic.


 =  din ghes in ghes
felix nicolau
[11.Apr.06 23:59]
e al naibii de riscant sa scrii cu rima,mai ales cand nu faci sonet,rondel,gazel sau mai stiu eu ce...E al naibii de greu sa fii si traditionalist si modernist in acelasi timp.risti sa ramai la mijloc de codru des/unde lupii iti dau ghes

 =  din ghes in ghes
felix nicolau
[11.Apr.06 23:59]
e al naibii de riscant sa scrii cu rima,mai ales cand nu faci sonet,rondel,gazel sau mai stiu eu ce...E al naibii de greu sa fii si traditionalist si modernist in acelasi timp.risti sa ramai la mijloc de codru des/unde lupii iti dau ghes

 =  Atenție!
George Tei
[12.Apr.06 07:17]
Respect forma clasică. Trebuie să fii atent unde pui virgula, pentru a nu se încurca ideile.
Un alt sfat (știi ce se spune despre acești sfătuitori) este: îndrăznește mai mult la rime, îmbogățește-le!
Exemplu de rimă slabă: ,,seceriș", ,,tăiș", ,,desiș".

 =  Răzvan, Felix, George
Adrian Munteanu
[12.Apr.06 12:44]
Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care răspund. Se datorează dispariției mele- timp de două zile - din dreptul unui calculator.
Răzvan - e bine dacă ți-a plăcut. Deseori apar în textele mele încrâncenări, precum aceasta, și tendința vindicativă de a răzbi dincolo de spaime, prin gsturi decisive, prin suprimarea stărilor care au provocat-o.
Felix - este riscant în măsura în care nu stăpânești regulile jocului. Mi-e destul de neclar dacă această afirmație a ta se referă la ceva care te-a supărat în acest text. Mai ales că el este un sonet, specie literară pe care ai pomenit-o. Riscul mi-l asum, mai cu seamă că - nu voi obosi să cred și să afirm acest lucru - fiecare trebuie să scrie conform structurii sale interioare. Atunci ne putem detașa liniștiți de mode și tendințe.
George - am avut un coleg la Radiodifuziunea Naționala care se numea Tei, dar era Daniel. Poate sunteți rude.
Sunt bine venite intervențiile constructive. Nu știu însă aici, despre ce virgule lipsă ar fi vorba. Am recitit textul, dar tot nu mă dumiresc. Am și eu respectul cuvenit pentru formă (clasică sau nu) mai cu seama ca limba română este obiectul profesiunii mele inițiale. În privința rimei, sigur că e loc de mai bine, de căutări de înnoiri. În cazul sonetului, după opinia mea, această cerință trebuie privită dintr-un unghi de vedere mai complex : uneori o anume rimă, chiar mai puțin novatoare, are partea ei de contribuție la modul de a rosti și de a trăi de dincolo de cuvinte. În acest caz, șirul de rime considerate slabe, este tocmai acela care, prin structura predominant consonantică, prin accentul brutal în corpul fiecărui cuvânt, cred că întregește senzația gestului rapid și brutal al tăierii, fiind, din această cauză, aproape o onomatopee la care nu aș renunța.

 =  agata ofilita
eugen pohontu
[12.Apr.06 13:59]
Si eu remarc o "caznire" neverosimila de-a construi rime, cred ca poezia ar avrea mai mult nerv daca aceste rime ar fi "diluate" sau chiar absente.
Exemplu de fortare: "lacata" cu "agata"
Mie imi place, dar parca s-ar putea mai mult!

 =  limpezire
felix nicolau
[12.Apr.06 23:18]
voiam sa zic exact asta,dar fiind tarziu,nu m-am exprimat clar.Avem un sonet, deci ce facem cu el? forma nu poate fi revolutionara (cum sa renuntam la rime?),dar putem moderniza continutul.Cei care rimeaza fara tipar se arunca la risc si mai mare

 =  Pe buze...Flască!
Bogdan Tupilat
[13.Apr.06 00:46]
Respectul se impune aici! Dar mai există și prezentul. Totuși...iată o comparație: poezia este ca un capitel corintic.
Evidentul: rime forțate, frișcă, ecler, fondante, apoi tort diplomat și o luptă eroică. Frumușel, dar atât de banal, superfluu (elemente arhaice) și elucubrant.

Respectul există în continuare!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0