Comentariile membrilor:

 =  danutz
Carmen-Manuela Macelaru
[03.Mar.08 07:01]
poemul e trist, scurt dar plin de simboluri, spalarea cu pamant e ciudata, dureroasa, in general spalarea cu apa/ablutiunea e un ritual al purificarii/curatirii de trecut, dar la tine trebuie cautat sensul pe care ai vrut sa il redai si eu nu l-am gasit.si ma mai mira ca vrei neaparat sa pastrezi moartea in formol ca si cum nu ai mai gasi pe nicaieri:):), pe aici pe la mine e peste tot, daca vrei iti trmit eu prin e-mail.
mcm:):)

 =  dan herciu, cu mâinile pline de pământ...
Teodor Dume
[03.Mar.08 09:02]
poem bun și împlinit prin exprimare și construcție.

"cu mâinile pline de pământ
mă spăl pe față
așteptând să-mi crească
o moarte
pe care să o pun
în formol"

cred în păstrarea identității, dar moartea nu poate fi decât puntea de trecere spre o altă viață (dacă există) și semnul unei noi nașterii... care sigur se împlinește.
poemul e nuanțat cu sensuri și lasă loc de interpretare. lucru plăcut.

cu sinceritate,
teodor dume,



+ bun
Leonard Ancuta
[03.Mar.08 15:27]
citind de cateva ori mi-am dat seama ca este un poem bun. nu am reusit insa sa-i dau de cap cu miza pe care o ai tu aici, mai precis ma incurca articularea cuvantului spital, care ma face sa ma gandesc la o nerealizare un esec in care si destinul si-a varat coada... adica imi sugereaya ori o boala necrutatoare, ori, asimiland cu formolul, ma duce cu gandul la avort spontan... uf...

spalatul cu pamant pe fata e foarte sugestiv, fiindca asa cum il vad eu, pamantul este potentator, este humusul creator, proteic... nasterea mortii inseamna trairea arderea completa a vietii ceea ce imi spune depasirea, travesrasea incubarea tuturor durerilor. un tecst scurt dar plin de miez, in care din simplitate regasesti o adevarata comoara.

 =  mcm:)
dan herciu
[03.Mar.08 22:59]
sunt bucuros că ești unul din cei mai constanți cititori ai mei...mulțumesc!
iar acum despre comentariu : o interpretare a “spălării cu pământ” este dată de Leonard Ancuța...această interpretare este făcută mult mai bine decât aș fi putut eu să o fac .
nu țin neapărat să păstrez moartea în formol:) (dar în caz de extremă urgență:) )...
te mai astept,
cu drag
dan

p.s.dacă vrei să-mi trimiți niște death-mostre prin mail poate ai ceva....pe albastru:))

 =  teodor dume
dan herciu
[03.Mar.08 23:02]
frumoasă interpretare a poeziei...și interesantă.. „dar moartea nu poate fi decât puntea de trecere spre o altă viață”...este mai mult decât am vrut să transmit... dar poate că acesta e principalul farmec al scrisului și anume faptul că cititorul este liber să descifreze mesajul din spatele cuvintelor in functie de trairile proprii.
mulțumesc!
cu prietenie,
dan

 =  leonard ancuța
dan herciu
[03.Mar.08 23:03]
dacă cineva, îmi solocita un comentariu al acestor versuri nu știu dacă reușeam să mă exprim așa de complet....mă bucură faptul că aceste versuri au reușit să „producă” o stea pentru care mulțumesc frumos!
Referitor la folosirea cuvântului „spital” doresc să scriu aici una din interpretările poeziei:
„presupusa "ea" ți-a făcut rău...ești sătul...”plantezi” pădurea să nu mai vezi nebunia din “spital”...iar apoi atragi moartea în capcana cu formol, prin spălarea feței cu pământ, ( ca o disimulare )... pentru a evita sinuciderea...

cu prietenie
dan


 =  coincidenta humei :)
Traian Rotărescu
[24.Sep.08 02:51]
n-am mai luat de mult un off topic, dar uite ce citesc in aceeasi pagina cu textul tau "roditor" : Pepiniera Pomicola Liesti Vinde Material Saditor Pomicol.

Era prea de tot...de cand cu schimbarile de interfata ale agoniei.

aici insa...se potrivea! (oarecum, doar la aspectul superficial)

 =  titlul e sugestiv
Iakab Cornelia Claudia
[12.Jun.09 15:11]
compromisul unei nedespartiri. prea multa boala, o inconjori ca in povestea cu fata din padurea adormita si o lasi pe cont propriu, in timp ce te intuneci sufleteste, ca o retragere din lupta.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !