Comentariile membrilor:

 =  Citez și interpretez
Ghejan Andrei
[05.Apr.08 16:54]
"Din cîte știu eu, domnul Pruteanu este singurul intelectual care și-a asumat in fața marelui public o luare de poziție exemplară, categorică".
Deși nu sânt de acord cu această afirmație (și pot aduce argumente), categoric dl. Pruteanu a fost unul din luptătorii aprigi împotriva "braconierilor" de succes prin orice mijloace. Cinste lui. Vina, de fapt, nu aparține celor ce speculează orice breșă în nimicnicie, ci a celor ce vând produsul "0" prin mediatizare, vizând profitul imediat, indiferent de consecințele pe termen lung. Prudența la care făceați referire, în subsolul eseului meu, surprinsă exact, era un argument suplimentar că putem avea opinii, chiar dacă statutul actual nu ne permite recunoașterea lor, cu atât mai mult cu cât se găsesc imediat alții să și le însușească ca fiind proprii. Ori, exact asta nu a făcut niciodată domnul Pruteanu, a cărui cutumă s-a bazat pe "deșteptul învață din experiența altuia", acordând însă atenție, cu obiectivitate, să citeze toate sursele. O mare pierdere pentru cultura românească.

 =  statutul
Octavian Georgescu
[07.Apr.08 16:04]
Poate este și o trăsătură de temperament. Eu am constat pe mine faptul că precauțiile "încurcă" rău uneori . Poate nu sunt făcut să fiu diplomat. De aceea am si "răsuflat" în articol "dilematizările". Un text la care aș face trimitere este "Din viața intrauterină a intelighenției oppositorum"(C.T.Popescu), unde iarăși se remarcă d-l Pleșu: în cadrul "complotului" intelectualilor dînsul era pentru un protest împotriva distrugerii satelor din vremea comunismului, dar protestul să fie argumentat de o echipă de etnografi, istorici etc. Am intrat și pe "un os de ros" :) ... într-adevar un poem simoblist-olimpian care redă f. bine o stare din p.d.v. astronomișe-meteorologhișe und cosmologhișe cum ar fi zis un pedagog de scoală nouă.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !