Comentariile membrilor:

 =  Hai ma poetryca
Andu Moldovean
[14.Sep.06 17:06]
Pai ce copii erau aia de fumau pe ascuns la gradinita? Cam precoce, zau asa... Eu zic sa scoti versul asta si sa gasesti ceva mai acatari. Asta doar daca vrei sa ma asculti asa, ca bani oricum nu-ti dau.
Bobadil.

 =  andoole
Iulian Poetrycă
[14.Sep.06 17:20]
poate asa era pe vremea ta, acuma la gradinita copii se si drogheaza (brrrr!!!) daramite sa fumeze. deci o sa schimb in acest sens.


 =  robotel vs. copil indigo?
Ana Maria Zlavog
[14.Sep.06 17:32]
Interesant doar scenariul poetic, un fel de horror sau thriller adaptat lirismului "de fier". Să fie roboțelul un alt tip al ... copilului indigo? Destul de greu de crezut.Poate aceste imagini s-ar deschide mai bine spre proză...

 =  Raman un obsolete, asta e
Andu Moldovean
[14.Sep.06 17:30]
Iulika, nu zic, e funny da' nu-i cusher. Stiu k tu xkum nu askultzi de nime', dar itzi zik pt ka ma mananca... si atunci ma skarpin p'ici la tine in pagina. Citishi cetzi zissey?
Bobadil.

 =  poe,
ioan peia
[14.Sep.06 17:36]
invazionezi ridicolul și ridicolul se răzbună: cică nu e poezie, ci rețetă de făcut prăjiturele atomice.

 =  deap
Iulian Poetrycă
[14.Sep.06 17:41]
ana maria: poate

andoo: da

ioan: asteapta si restul tecstelor din acest ciclu, poate dupa aia o sa vezi ca miza e alta (ca autor ce se respecta, nu o divulg)

 =  raspuns: Epocaeliptica
Ionut Mustata
[14.Sep.06 20:18]
A doilea track e rupt parca dintr-un film care s-a numi ipotetic Brain Side Story sau din super-extra-texta-marketul Brain Side Store. Right? Or left? Zic track pentru ca ma refer la miuzica, apocaliptica: intro si acum robotelul care imi pare o varianta a lui Eddie, care Eddie ramane Eddie , si daca te intrebi cine e Eddie nu te intreba. Ideea zic eu, ramane ideea si daca te intrebi care e ideea nu e intreba . io cre ca e vorba de artwork-ul pe care il pun unele graitoare pe interfata CD-urilor ca sa le vanda mai bine..adica despre carcasa, dar s-ar putea sa nu am dreptate..sau nu era o ghicitoare?

 =  un grup de cercetatori
noemi kronstadt
[14.Sep.06 20:48]
am eu o crunta banuiala ca iar fuse inchis nonstopul de la parter, iar matale prins de scaun in holtsuruburi, ca nu vad alta explicatie la comicariile astea cu alieni si robotei sociopati si cimitire in care te hlizesti ca prostu'...
pe de alta parte, nu pot sa nu evaluez cu melancolie certa , desi timida trimitere autobiografica la o copilarie de pomina, in care parintii matale, blanzi si traumatizati, visau sa te dea dup-o pompa hidraulica, in timp ce te indemnau binevoitori sa sufli-n frisca

 =  @[email protected]#[email protected]%^#@
Iulian Poetrycă
[14.Sep.06 23:54]
giani, așa-i, e o gâcitoare, numai că n-ai gâcit răspunsul. stai jos! :))

noemi, găsești că sunt frivol? eu nu.

 =  .
enache ionut laurentiu
[15.Sep.06 00:00]
saracul copil, aici e un caz de disimulare moleculara
foarte trist
foarte foarte

:(

 =  nu-ti mai scoate textele
ioana barac grigore
[15.Sep.06 02:47]
nu-ti mai scoate textele. stii ca pe nimeni nu intereseaza, de fapt, asta. fiecare este pentru el, intr-o lupta dementa, de parca aici incepe si se termina universul. este o tampenie sa te gandesti ca i-ar pasa cuiva. mie imi place textul tau pentru deseori abordez stilul asta si ma regasesc in el. astfel de discurs nu se practica aici. aici ai nevoie de chestii grele, care sa transmita stari si sentimente. nu poti lucra cu creierul cuiva, pentru ca este mai sus de inima si locul unde este sufletul (cred ca in piept). aici nu te poti bucura de forma, de inteigenta, de sclipire. te poti bucura de tristete. este trist textul tau??? nu! deci, pa!

 =  buăăă
Mihai Drăghicioiu
[15.Sep.06 10:27]
îmi place mult textul... și... așa ca chestie... pe numele lui adevărat roboțel nu era grigore cartezianu? și nu cumva s-a născut din pântecul său de fier, unde a și murit eventual?

o zi faină, haistrăejt
--bătrânul înțelept

 =  și
Mihai Drăghicioiu
[15.Sep.06 10:30]
alte motive arhetipale, și mater complexitas și pater complexitas aveau prezervativele din zale de fier.

 =  nă'ziua
Daniel Aporof
[15.Sep.06 15:28]
deaa Mihaii, și pe mine m-a lovit gândul ăsta numa că am tăcut
așteptând un semn! și iaca a venit:))))

a dreq închisoare!

+ propun schimbarea finalului, pentru autenticitate
Dan Cârlea
[15.Sep.06 18:02]
Chiar daca nu exceleaza prin figuri de stil, poemul este bun, dupa parerea mea, prin faptul ca abordeaza importanta tema a tendintei spre supracompensare, a oamenilor speciali dintr-un anumit punct de vedere.

Aici, robotelul a pierdut lupta cu sine insusi, dar si celalti au pierdut in aceeasi masura, prin nepriceperea de a fi oameni, si mai putin „savanti”.

Traind intre 2 planuri, intre ceea ce poate oferi si asteptarile care-l depasesc, datorita a ceea ce este, robotelul alege calea cea mai usoara, dar si cea mai trista.

Este un poem de o mare tristete, o drama existentiala, in care se pot regasi multe persoane cu nevoi speciale.

Nu am 100% certutudinea ca autorul asta a vrut sa spuna, dar premierea se face pe text si nu pe ce iti imaginezi ca a vrut sa spuna de fapt cel care l-a conceput.
Oricum, poate in ascunzisurile fiintei, intentia de a transmite ceea ce am spus mai sus a existat, chiar cred in asta si de aceea textul mi se pare reusit.

PS din punct de vedere psihologic, dar si poetic, firesc ar fi ca robotelul sa se sinucida in final. =  @$#@#$%
Iulian Poetrycă
[15.Sep.06 21:21]
enaque: disimula-ti-s-ar pana cea scriitoare de pornoshaguri, blea!

ioana, motivele pentru care mi-am scos tecstele sunt foarte complexe, cel mai important era ca de multa vreme incercam sa scap de acel balast. fortunatelly, mi s-a oferit prilejul.

nemuritorule, robotel este ruda cu grigore cartezianu pentru motivul ca este din fier. insa dupa cum vezi, nu este in stare sa faca chestiile alea jmechere pe care le face grigore :)) robotel e asa, mai mic

apostrof: :P

dan carlea: uohoho, imi dadusi stia, bah! :D
robotel va scapa din inchisoare, intr-unul din episoadele urmatoare, dar nu mai spun altceva, ca sa va tin in tensiune.

apai, "multumesc de trecere"

 =  d`apoi daca pana si motoarili sa gripeaza
Anghel Pop
[15.Sep.06 21:53]
Robotelul tau cedeaza psihic chiar daca era din fier?
Apoi ce sa ma dzicem de noi, oaminii, cestilalti, din carnie?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !