Comentariile membrilor:

 =  nu inteleg
Dmitri Miticov
[03.Oct.06 13:07]
Textul acesta este ca un banc sec. N-am inteles nimic din betia aceasta de cuvinte.

 =  :|
Mihai Drăghicioiu
[03.Oct.06 20:32]
problema ta

 =  s. s.
Dmitri Miticov
[03.Oct.06 20:52]
Imi cer scuze, poate nu m-am exprimat bine, sa incerc sa detaliez un pic.

1. din punctul de vedere al sintaxei(si al logicii ei) apar semne de intrebare incepand cu "nu-l iubea nimeni
cu mâncare
sau
foamea lui", spune-mi ce ar trebui sa inteleg din aceste alaturari bizare. Nu-l iubea cu mancare adica sa-i dea a manca sau el era cu mancare uneori si cu foamea alteori insa si asa e o exprimare cam de lemn, ma scuzi.

2. din punctul de vedere al coerentei sunt mari probleme. Chiar de la inceput cu "ce cartezian trăiești", asa spune moartea si puscariasul (?). Cum sa spuna moartea sau puscariasul ce cartezian traiesti?
Nici eu nu stiu ce inseamna sa traiesti cartezian decat daca ma uit in dictionar.
Apoi "foamea lui era mare și
nu avea ce mânca"
vine dupa ce ai spus "cu mancare". Pai e cu mancare sau fara, ca nu inteleg. Si cine e cu mancare sau fara? puscariasul? Apoi spui "și a uitat", dar nu e problema mea ca nu inteleg ce a uitat. Pur si simplu nu inteleg la ce te referi. Care puscarias as intreba imediat si de ce dupa puscarias vine soldatul, ce treaba are el in peisajul acesta.

Finalul incearca o poetizare palida, insa cam incoerenta cu soldatul ala care moare dupa ce ai abandonat puscariasul si nu se stie care era rolul lui.

Pe urma ce-i cu poza aia kitschoasa acolo? Aia e floarea culeasa de soldat sau cum, deschid o poezie si imi apare o floare oribila pe fondul ala alb groaznic.
Eu cred ca am exagerat cu bancul sec, asta venea din fragmentul "jos
cu nevinovații" pe care l-ai trantit acolo si m-a facut sa rid.
Rog pe cineva care crede ca acest text este bun sa faca o pledoarie pentru el pentru ca poate nu vad eu bine. Astept argumente, daca veti avea dreptate imi retrag spusele.

 =  na
Mihai Drăghicioiu
[06.Oct.06 01:31]
să știi că n-o spun cu răutate, dar e primul lucru care-mi vine în minte. în comentariul tău și în argumente parcă nu vezi pădurea din cauza copacilor.

floarea e un lotus, și așa am găsit imaginea pe net. e legată de meditație, prin cultura orientală. textul meditează asupra situației curente a unui om.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !