Comentariile membrilor:

 =  mentiune
RaduLucian
[21.Aug.02 00:41]
problema s-a mai pus si subiectul s-a mai discutat. raspunsul a fost in general "da, suferinta (nefericirea) induce stari creative prolifice"
cu toate astea, cred ca putem discuta din nou pe marginea acestui subiect.
puteai clasifica textul in categoria "tehnica literara"

 =  Cu muza la psihiatru :-)
neisa
[21.Aug.02 01:35]
Cred ca ecuatia asta nu sta prea bine de la inceput. Pentru ca nu poetul este omul fericit (potential) de la A la Z, ci omul poate fi eventual fericit sau eventual poet...
:-D
Parerea mea este ca artist (deci nu musai poet, exista o multitudine de manifestari ale nelinistii creatoare in om) te nasti. Deci cu demonii inclusi! Care, in pardalnicia lor, nu te vor lasa mult timp sa te bucuri de linistea din "casatoria monogama cu prima si ultima iubire", asta presupunand ca au stat cumintei pana in momentul cu pricina. De aici incolo, totul depinde extrem de mult de credinta lui in Dumnezeu si de steaua lui calauzitoare, in functie de care el artistul poate ajunge in Pantheon sau la spitalul 9. Desigur, exista sanse ca el sa oscileze permanent intre cele doua extreme... Dar nu despre asta e vorba pana la urma? De acel amestec inefabil intre yin si yang, care in cazul artistului devine un preparat etern instabil, cu mari sanse de explozie sau implozie la primul stimul major din oricare semn.
Pe scurt, cred ca nu numai o mare nefericire este generatoare de inspiratie, ci si o mare iubire.

 =  inutil
Megophiasul
[21.Aug.02 12:50]
Inutilele intrebari. Citeste si tu mai multe poezii de pe acest site si te vei convinge singur daca poezia cu pricina a fost scrisa sub influenta trairii ori nu. Se simte.
Oricum cine scrie altceva decat traieste si gandeste nu este un poet. Este un om care se distreaza. Oricat de bine s-ar stradui sa descrie un sentiment pe care nu il traieste tot va face o gafa sau mai multe. Acela este un poet fals. Scrii poezie din ceea ce traiesti nu din ceea ce vezi la altii si analizezi. Daca vrei sa scrii despre altii si trairile altora scrie publicistica ori studii de psihologie.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !