Comentariile membrilor:

 =  I6
Laurențiu Orășanu
[27.Oct.03 06:24]
I6. Domnule, eu zic ca e bine sa se darame, mai bine un spital, o gradinita, acolo. Ca sedii de partide avem, slava Domnului. Si la barul ala care il facusera in far, ce far d-le, ca era o lumina chioara, de-aia s-a intamplat si multe acolo, pa intuneric, ca vorba e ca si beau ca disperatii, de-aia nici nu mai nimeresc drumu' acasa, cu far sau fara far. Asa ca degeaba se-ncontreaza unii, ca are si guvernul asta dreptate, ce ne mai cramponam de realizarile trecutului, ca asa le zicea ala de-l impuscara, realizari, si io n-aveam ce manca, dar din palme trebuia sa dau, cand venea sa-si vaza Farul Carmaciul.

Si mai treceti cu camerile pe aici, poate mai matura astia strazile, ca de cand se duse Impuscatul, nu le mai matura nimeni.

Calimero

 =  Costele, critica la alta masa!
viorel gaita
[27.Oct.03 06:36]
Pentru cel care semneaza Costel: fa bine si scuteste-ma de prezenta "criticilor" tale. Vad ca nu te tii de cuvant. Doar ai promis odata ca nu mai intri la mine in pagina. Din pacate textul mi-a aparut de doua ori si a trebuit sa sterg unul dintre ele. Normal ca l-am sters pe cel cu comentariul tau. Stiu, vei spune ca te-am cenzurat, insa putin imi pasa.

 =  Costel "recuperat"
viorel gaita
[27.Oct.03 07:02]
Am recuperat comentariul lui Costel si-l postez aici ca sa nu fie ca a criticat in gol. "Intrebarea e foarte evaziva, facuta intentionat sa deruteze. Batjocora e cautata si evidenta. Umorul obtinut de calitate indoielnica. Cel care a gandit emisiunea un afacerist si nimic mai mult. Un mediocru. Nefiind din Alexandria, de unde stiu ca exista un far sau nu acolo? De unde sa stiu despre care Alexandria sunt intrebat daca nu mi se mentioneaza?
Sper, din toata inima, autorul acestei farse nu s-a gandit in momentul postarii, ca propune un act artistic. Fiindca nu e. Nu tinde si nu aspira. Dimpotriva, se afla la capatul celalalt, al chiciului, comercialului si al prostului gust. Un prost gust tipic al indivizilor lipsiti de simtul umorului , cei care mereu au dreptate indiferent de subiectul abordat, indiferent de felul abordarii. Indivizi care atunci cand te jicnesc si te injura sustin ca fac umor, indivizi care daca sunt luati putin "la umor" urla ca sunt discriminati, persecutati, batjocoriti, etc.
E plina de lumea de ei. De Gaite si Vioreli. "
Nu ma mai obosesc sa raspund. N-are rost. N-am cui sa raspund. Povara unei copilarii nefericite apasa prea tare si a lasat prea mari sechele care transpar si in scris. DoDu nu e decat o manifestare a acestei personitati schizoide (prietenii stiu de ce) Doar doua mici precizari: niciodata nu m-am crezut mai mult decat un mediocru. Un mediocru care lupta sa-si depaseasca mediocritatea, genialule. Cat priveste partea cu afaceristul, aici chiar ca ma faci sa rad. Daca eram cat de cat afacerist, ramaneam in tara tuturor posibilitatilor, adica Romania de dupa Revolutie (nu te face ca nu intelegi la ce fel de posibilitati ma refer).

 =  a sti si a sti
Diana Pascu Chifane
[27.Oct.03 10:24]
Complexul "eu le știu pe toate si chiar daca nu le știu macar sa dau impresia ca le stiu" este valabil mai mult ca oricand la noi. Si asta se manifesta oriunde in viata cotidiana a romanului, inclusiv pe acest site. Iar faptul ca tu ai scos in evidenta la un moment dat acest lucru nu este de condamnat, ci de apreciat. Numai ca, acelasi complex - desi ma intreb daca este un complex sau nu cumva o alta fata a infatuarii - ne face sa reactionam violent atunci cand ni se da peste nas ca am gresit. A gresi este omeneste, dar a o si recunoaste nu mai tine de noi.;):))

Cat despre emisiunea asta la care faci referire in text, mi-o amintesc (printre alte cateva).

 =  Romanul are imaginatie bogata
Olteanu Irina
[27.Oct.03 17:03]
Si doreste cu orice pret sa arate cat de multe stie, chiar daca nu stie nimic. E o dilema pentru mine acest lucru: daca nu stii ceva sau nu esti convins ca este vorba de ceea ce crezi, de ce nu taci din gura? Se pare insa ca multi nu inteleg semnificatia proverbului: tacerea e de aur, vorba de argint.

 =  critica
liviu dascalu
[27.Oct.03 20:12]
O sa incerc sa argumentez judecata mea critica prin recurs la un exemplu clasic: "Laus stultitiae" al lui Erasm. Adica "lauda prostiei", sau a nebuniei. Stultitia inseamna ambele lucruri. Forme ale prostiei: vanitatea sub toate formele, dorinta de a poseda, setea de cuceriri a regilor, obscurantismul preotilor, avaritia omului de pe strada, dispretul fata de aproape, etc. Prostia e privita sub specie aeterni, din unghiul eternitatii, ca greseala morala, nu sub semnalmentele IQ-ului redus. E multa compasiune la Erasm, si de aceea ironia sa nu merge pana la un sarcasm anihilator. Nu e nevoie sa fii un om religios ca sa te confrunti cu fenomenul prostiei in felul in care Erasm o face. E suficient efortul de intelegere, banala empatie. Cele mai bune romane s-au scris despre prosti, nu e nevoie sa te trimit la Tolstoievski si Gogol ca sa intelegi la ce ma refer. Eu cred ca e de-a dreptul meschin sa faci colectii de asemenea prostii. Rasul tau e sec, artificial, vine dintr-o mizantropie cultivata cu obstinatie. In scrierile tale te vad obsedat de tema instrainarii, a solitudinii. Asa ca nu pot sa vad in rasul tau expresia gratuita, nemijlocita a sesizarii ridicolului. E enorm de multa metoda in gestul cu care vanezi ridicolul. Se poate face mare literatura si din exploatarea resentimentului, Celine e un scriitor iesit din comun. Dar isi pastreaza destule surse de umanitate care il salveaza, nu este consecvent in gestul sau de instrainare.
Intelege-l pe Costel, cand face o asemenea critica. Sunt multi care s-ar putea exprima ca el, necunoscandu-te decat sub aspectul colectionarului cinic de aberatii.
Poate ca vei vedea in comentariul meu o noua "magister-ala". Imi asum acest risc. Voi continua dialogul cu tine, sub orice forma.
PS Adineaori am numit niste repere, nu am ridicat stachete.

 =  Liviule, pastreaza-ti gloantele. va urma
viorel gaita
[27.Oct.03 21:04]
Liviule, stii ce cred eu ca te deranjeaza pe tine la anchetele astea? Faptul ca sunt reale. Personajele mele chiar exista si fac parte dintre cei care au votat noua Constitutie, numai pentru ca asa li s-a spus la televizor. Personajele mele nu-si pun prea multe probleme. Stiu ca o sa ma consideri sarcastic dar ele (personajele) fac parte din generatia care si-atrait traiul si si-a mancat malaiul. Au avut o sansa si-au risipit-o. Au facut istorie cum au crezut ei pentru ei si acum vor sa faca si pentru noi. Se falesc ca fac parte dintr-o generatie de sacrificiu. Dar oare de cate generatii de sacrificiu mai e nevoie pentru ca in Romania sa nu mai existe o generatie de sacrificiu? Daca ai fi citit anchetele astea intr-o carte de umor scrisa de vreun monstru sacru sunt sigur ca te-ai fi relaxat si poate chiar ai fi ras in sinea ta stiind ca sunt simple inventii. Dar oamenii acestia exista. Sunt reali. Si am toata empatia pentru ei. Nu-i consider prosti. Ci doar ignoranti. Spuneam in alta parte ca toate tarile au ignorantii lor. Dar parca ai nostrii sunt mai fuduli.
PS: nu ma deranjat deloc interventii tale. Eu cred ca doi oameni cu simtul umorului nu se pot certa niciodata. Pot cel mult polemiza. Cand e vorba de dialog ai in mine un partener. Oricum subiectul e foarte vast si daca vei citi analiza lui Noica despre care sunt trasaturile poporului roman ce considera el ca au tras Romania inapoi poate ca vei intelege altfel demersul meu. Pentru ca iti spun si tie, n-am nevoie de succes facil (anchetele astea s-au bucurat la vremea respectiva de momentul lor de glorie, cand au avut cea mai mare audienta de seara dintre toate emisiunile posturile de televiziune concurente). M-am gandit destul de mult inainte de a incepe sa le postez. Stiam ca vor starni reactii pro si contra. Sunt pregatit. Dar hai sa incercam sa trecem un pic dincolo de suprafata oglinzii. Si tocmai pentru a contrabalansa si a-ti dovedi ca meteahna asta cu "eu le stiu pe toate" cu care vrea sa-si ascunda o ignoranta crasa nu este proprie omului obisnuit de pe strada, am sa public, in masura in care timpul imi va permite si seria de "Dialoguri Politice" in care i-am avut ca "actori" pe oamenii mari ai momentului.
La buna vedere Liviule.

 =  erata mica.
viorel gaita
[27.Oct.03 21:07]
Nu m-au deranjat interventiile...

 =  okay
liviu dascalu
[29.Oct.03 19:55]
Interviul cu mosiu Radu Campeanu mi-a placut. Nu fiindca politicienii o merita, iar bietul om de pe strada dimpotriva. E pur si simplu arta, acolo. Imi aduc aminte ca radeam de se scutura monitorul (si eram intr-un net cafe). E un Caragiale trecut prin Ionesco, ca sa ma exprim pedant si neinspirat.
In ultima vreme cand comentez incerc sa ofer directii si spre alte texte ale autorului la care ma refer. Referintele astea functioneaza si ca reclama mascata (pentru nou venitii de pe site: "Dialoguri politice 1").




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !