Comentariile membrilor:

 =  despre elefanti
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
"doar minte-mă
că ai putea să iubești
pe mine
mie
mă"
" Ca am ucis un elefant, e adevarat! Dar ca l-am si carat in spate tot drumul pana acasa, e o minciuna. " poverb african - care cred ca se potriveste cu personajul care trebuie sa te minta frumos. Cred ca ar fi mai usor sa cari in spinare un elefant, decat sa reusesti sa o minti pe Brigaela...
Frumoase versuri...
Mihai

 =  Lui Mihai îi placi. Și mie.
Stefan
[15.Nov.04 09:22]
pe mine
mie
redă-mă


uneori e plăcut să suferi/mai ales când e vinovat/cineva ori ceva/înseamnă că tu nu ești

chiar dacă nu ai ochii verzi. Ca și cânepa.

 =  MIhai, Stefan, despre elefanti si Ode
Cristiana Miu
[15.Nov.04 16:09]
Mihai, multumesc de trecere si elefanti. Ai ghicit, greu e sa ma minti...
Stefan, am vazut si eu asemanarea izbitoare cu Oda eminesciana. Dar am lasat asa... De suferit, nu sufar, mai mult ma rasfat. Ii plac lui Mihai? Ei, asta e o noutate. Ramane intre noi, da?

 =  Impacarea cu pretul platit...
Luminita Baboianu
[02.Oct.05 19:06]
"și tu să șoptești că m-ai iubit
într-un secret strivit pe asfaltul căii lactee"

Frumoase minciuni ce se cer spuse din nou si din nou... pentru linistea gindului. Ca inima stie mai bine!

Rasfat? Ce refugiu placut! Cat despre plata... Ne prea asteptam resemnati!

 =  parere
dediudanut
[16.Nov.04 02:16]
intotdeauna m-ai surprins tu si andreea draguleasa cu capacitatea asta uimitoare ca prin poeziile voastre sa transpuneti cititorul in plan..

 =  Lumintia, Danut
Cristiana Miu
[16.Nov.04 14:06]
Va multumesc de trecere si de aplecarea asupra textului meu.
Danut, alaturarea de numele Enigmei nu poate decat sa ma onoreze pentru ca eu o considera un talent deosebit.

 =  Cristiana, de ce?
Preoteasa Marinela
[22.Jan.05 21:51]
Cristiana, te rog, lămurește-mă, cum vine?
"că ai putea să iubești
pe mine
mie
mă"
După mine: ar fi mers cu un "mă" , adică "ai putea să MÃ iubești.." și antecomentatorii mei fac comentariile respective, dar eu cred că ar fi fost ca o mănușă pe mâna potrivită, cu acest "mă", nu crezi?! așa finalul tău e frumos, nu e spus de tine în premieră, și fără acel "mă " lipsă , pare ca nuca în perete, tot ce urmează! sau n-am înțeles eu?!...lămurește-mă!De ce?
Cristiana, nu te înțeleg de ce renunți la majuscule pentru numele bulevardului Calea București?! Ce e drept, există comentariul că televizorul promovează incultura de cele mai multe ori,...prin diverse!... dar un poem scris de autor cunoscut ( nu e creație populară!)trebuie să nu descurajeze un școlar dacă l-ar citi?!
tu ai impresia că scrii "la modă", te rog eu, lasă moda asta celor care își ascund incultura prin neglijarea semnelor de punctuație și nu numai!
Ce emoție poate degaja un text fără semne de punctuație, fără respectarea normelor gramaticale fundamentale, așa, fără noimă, adică gratuit! cum este în această "poezie", te rog frumos lămurește-mă care e frumusețea aici? pe ce te-ai bazat când ai venit cu acest text! am citit că vrăjitoaele vorbesc așa, ca și cum n-ar fi semne de punctuație în incantația lor! Vrea să fie o incantație de acest tip? N-am înțeles! De ce? Te rog frumos să mă lămurești, să pricep și eu!,..
Mulțumesc anticipat,
Marinela Preoteasa

 =  Marinela Preoteasa
Cristiana Miu
[23.Jan.05 13:19]
Marinela, Montale spunea ca daca poezia ar trebui inteleasa, nimeni nu ar mai scrie. Daca as sti exact de ce am scris asa si nu altfel, as fi cu adevarat poeta. Asa doar scriu versuri, unele poate pe dicteu automat, altele se potrivesc unei anumite stari de moment, stare care o data disparuta nu mai poate fi reprodusa pentru a fi inteleasa.
Poezia ca o manusa potrivita e un non-sens. Poezia e mister, macar partial, macar aparent.
De ce renunt la majuscule? Pentru ca majuscula marcheaza in mintea mea ceva important, esential, acolo Calea Bucuresti e folosita pentru a numi un loc comun, un drum oarecare, daca mai citesti o data ai sa intelegi ce vreau sa spun si care e rostul minusculei. Semnele de punctuatie esti libera sa le pui acolo unde vrei tu. Daca esti capabila sa simti poezia asta asa cum am scris-o eu, vei sti exact unde le e locul. Daca esti mai buna decat mine, le vei gasi noi locuri care sa schimbe talcul dupa fiinta ta. Daca emotia sta la tine in niste virgule, nu are rost sa-ti pierzi vremea citind poezie. E degeaba. Asta cu incantatia vrajitoarelor e simpatica in masura in care nu e patologica. Daca a fost o gluma, e una aproximativ reusita, daca a fost serios, e grav.
Marinela, daca nu ai uri asa de mult, ai vedea ca lumea e frumoasa. Imi pare rau ca in sufletul tau, pe langa poezie, nu incape decat rachiuna si rautate. Sincer, sunt trista sa intalnesc oameni pe care viata ii aduce la acest stadiu. Tu nu vezi decat razbunare. Pacat...

 =  Cristiana Miu,
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Cristiana, te-aș invita, dacă nu-ți cer prea mult să citești și alte păreri ale mele, la alte poeme,...
Chestia cu ura, ranchiuna,răzbunarea,... nu ține,...se pare că știi totuși destul de puțin despre sufletul omului, în special al femeii,...
Îți mulțumesc pentru efortul de a-mi explica textul tău, am să reflectez la argumentele tale,..., în momentul asta nu m-ai convins cu utilitatea acetui sistem de a scrie ca inculții,... de a le da portiță inculților să nu fie ridicoli , se pierd printre alții, unii cu bani mulți se tot publică și mai și deruteaza pe tânărul în plin proces educațional și de acumulari de lecturi!,...moda asta a prins că e mai simplu, mai ușor așa;adică fără semne de punctuație, fără majuscule cănd e nevoie,...e MODA! Dar, Cristiana, poezia nu este ghicitoare, ești de acord? un poem poate avea mai multe înțelesuri-după vârstă, cultură, afinități,.. dar nu e ghicitoare!
Te-aș sfătui să nu te mai întristezi pentru problemele altora, cred că-ți ajung ale tale! Mă bucur că și tu consideri lumea frumoasă!...
Marinela Preoteasa

 =  Marinela Preoteasa
Cristiana Miu
[24.Jan.05 09:51]
Marinela, eu am sa renunt la aceasta disputa aici pentru ca rautatea ta absurda ma sperie. rar mi-e dat sa cunosc persoane atat de inveninate si, sincer, prefer sa cred ca ele sunt pe cale de disparitie. Am citit majoritatea parerilor tale la poeme si ele sunt de trei categorii:
1.rautati cumplite la adresa celor care indraznesc sa te critice (vide supra)
2.declaratii de respect si prietenie celor care te lauda (sa nu pierzi din vedere ca oamenii pot fi si ironici sau sarcastici. In ultimele saptamani am citit doua comentarii referitoare la ce scrii tu de o ironie muscatoare, carora tu le-ai raspuns ca si cum ar fi fost reale).
3.lectii de poezie la adresa unor incepatori.
DEspre incultura te voi invita sa vorbim cand vei face diferenta intre forma de acuzativ-nominativ articulata a substantivului sorti si cea de dativ-genitiv a substantivului soarta. Asta e o notiune care daca nu ma insel se studiaza in clasa a saptea, dar care tie iti este complet straina. Ma gandeam acum ca ai putea sa-mi trimiti scriptul site-ului tau, acela cu publicitatea, si intr-o dupa-amiaza ti-as putea corecta greselile suparatoare de gramatica. Inteleg ca tu nu le observi sau daca le observi nu stii forma corecta, dar pentru mine nu ar fi un efort prea mare, asa ca te pot ajuta.
Iti promit ca asta va fi ultimul nostru contact. Prefer oamenii luminosi, curati si buni, iar incrancenarea ta ma sperie.

 =  Mare este grădina Ta, Doamne!
Preoteasa Marinela
[25.Jan.05 23:55]
Stii care e problema la tine? te împăunezi prea mult! și e trist că nu observi că faci acest lucru!
Dacă ești de mai multă vreme pe aici, nu-ți dă nici un drept să mă iei peste picior, permanent! și apoi eu n-am făcut decât să-ți răspund, cât de cât cam cu aceeași monedă, să simți cum este! Am mai încercat să mai fac și haz de necaz, în speranța că vom stinge acestă "sfârâială" a ta, aproape că faci spume de fiecare data când apari cu "sfaturile tale prețioase", întreci mult măsura și mă ții numai în atacuri la persoană! asta mai lipsea?! să consideri că am nevoie de lecțiile tale de gramatică!...Te arunci așa, gratuit cu capul înainte ca într-o pânză rosie la o toridă! M-ai obligat să-ți răspund așa! ai un temperament foarte dificil, răutăcios și certareț, mereu uiți că tu ai sărit calul în spinarea mea, și tot timpul m-ai pus în situația să-ți răspund!!!!! chiar nu-ți iei seama, să te uiți puțin să vezi cine ești de fapt și cam cât ești! prea îți place să o faci pe omul cu punctul pe i, un i care de fapt nici nu te privește, în cele mai multe
cazuri! Nu pot să mai adaug decât că: Mare este grădina Ta, Doamne!
Succes!
Marinela Preoteasa

 =  Marinela Preoteasa
Cristiana Miu
[26.Jan.05 20:03]
Multumesc pentru ca ai confirmat spusele mele, desi sincer imi pare rau...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !