agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 10707 .



8 Martie – marcă înregistrată
eseu [ ]
Colecţia: Poezii de 8 Martie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noru ]

2005-03-01  |     | 



Dacă unii s-au gândit să patenteze la Oficiul de Stat pentru Mărci și Invenții șnurul alb-roșu, făcând din tradiționalul mărțișor o “marcă înregistrată” precum palinca de Ardeal sau ciobănescul mioritic, de ce nu s-ar face la fel și cu ziua de 8 Martie?
Că una singură au femeile pe an, una din 365, la care se mai adaugă două jumătăți a câte 12 ore cu ocazia Dragobetelui (când fetele și băieții se iau de mână și se pierd pe dealurile din susul satului) și a Sfântului Valentin (când fetele și băieții se iau de mână și se pierd la discoteca din josul străzii).
În rest, lumea este a bărbaților. Bine că au trecut alegerile și se discută mai puțin despre chestiile acelea jenante cu numărul de locuri rezervate femeilor în Parlament… Lasă-i pe letoni, estoni sau lituanieni să-și propulseze femeile spre vârful carierei politice, pe meleagurile cele baltice și atinse de “virusul” scandinav și egalitarist. E treaba lor! La noi, Mona Muscă & comp. continuă să se antreneze conștiincioase pe marginea terenului… iar Lia Roberts, venită hăt din America cu gândul că o femeie poate răzbi la Președinția României, a înțeles cum stă treaba, e adevărat, destul de greu și ceva mai târziu. Și apropo, cine mai are timp de asemenea dezbateri când marile probleme ale națiunii - fotbalul și politica - sunt, după cum bine se știe, afaceri ale bărbaților?! Între două manșe cu Valencia și Villareal, sexul tare autohton abia dacă a avut timp să numere berile consumate în “focul luptei”, darmite să mai ia seama la frământările femeilor – “Dragă, vezi că plânge ăla micu! Ce-avem la prânz, iar aia și aia? Nici acum nu mi-ai spălat pantalonii? Lasă-l pe tata să se uite la televizor, fă-ți temele cu mama! Iar n-ai dat cu aspiratorul, stă praful de-un deget pe mobilă!” etc. etc.
Însă 8 Martie trebuie patentat, așa cum spuneam, cu “M” mare, ca să ne amintim că în această zi se petrece ceva special. Ce să fie – etapă nu e, că a anunțat Mitică Dragomir că se amână returul cu o săptămână. O fi zi de salariu? Nici asta. Apare ultimul număr din Playboy? E vreun program la TV cu mașini tari, motociclete americane, cafturi dure gen Lokal Kombat, pescuit cu orele sau vânătoare de mistreți tip genocid?
Stimați compatrioți bărbați, dacă răspunsul la toate acestea este NU, atunci s-ar putea să fie Ziua Internațională a Femeii. Să dăm fuga la florărie, la parfumerie sau la librărie, pentru a onora această zi cu un mic cadou urmat de un pupic grăbit!
Nu de alta, dar de mâine s-ar putea ca nea Mitică Dragomir să ne anunțe că la Brașov nu mai ninge, iar campionatul de fotbal se poate relua în voie…


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!