agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1797 .



\"Ori toți să muriți, ori toți să scăpam\"
personale [ Gânduri ]
din ciclul "Errroii cu portavoce "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Raspopitu ]

2010-11-10  |     | 



Domnilor Badea și Ciutacu, oricât de importanți și de prezenți pe tv-uri ați fi, nu-l mai bălăcariți pe Dan Grigore, o Valoare românească (i.e. ceva care ne poate ramâne dincolo de vânzoleli, simpatii, glume de car- sau șan-tier etc) ! Mai ales d-l Badea cred că ar trebui să-și ajusteze furoarea limbajului... cam prea de ciutan după blocuri. N-ar strica ceva autocontrol întru cultură - atribut specific omului, desigur "după facultăți". E păcat să tot continuați așa, mai ales pentru că puteți fi inteligenți (deci și cultivați) și cu un impact (plafonat, dacă vă tot mențineți poziția "culturală"). Păi ce slujim defapt sau indirect și ce compromitem? E un iz de cultul propriei "personalități"? Care e grozăvia? Ce stil încurajăm? Lipsa de responsabilitate, ca să folosesc un eufemism pt. puseele vedetistice? Mai ales că, în vremurile astea, e păcat să ne atentăm încă o dată la craca/matca culturală, în loc să o sporim, emulăm, educația fiind poate ultima noastră șansă de a fi între noi și în afară o nație și nu o mulțime. Mai băgați și nițică cultură fără obsesia rating-ului ("turba importanței și furoarea notorietății"). Puneți în paranteză nimicnicia orgoliului omenesc sau mai degrabă drăcesc, ca să nu ajungem minori vaccinați ("Iubesc naivitatea, dar nu de la barboși[...] barboșii trebuie să (încerce să) fie înțelepți").

Credeam că aveți o legitimitate în revendicări. Din păcate, e o mascaradă populistă. Cu respect, dar și revoltat, fără să arunc însă, nici măcar la shou, cu pantofi după dvs., cum am văzut la "autenticul" Badea, remarc mai mult gălăgie și falsitate decât practică a "libertății", lipsei cenzurii, dreptul la comentariu: nu am fost publicat dacă am încercat să comentez civilizat, dar fără laude, pe acest subiect, pe blogul lui M. Badea. D-l Ciutacu a fost mai ingenios: a lăsat să se acumuleze o grămadă consistentă de comentarii - a trecut aproape o zi - și abia apoi a publicat comentariul meu... îngropat de acea grămadă. Comentariul nu a fost lăsat să treacă nici la "Jurnalul național"... cei doi corifei sunt și potentați (vorba ceea: în interes național); domnu' Tucă prea v-ați "retras": faceți interviu cu Costel Busuioc, dar uitați de Dan Grigore! Am dat de alți doi potențiali mari cârmaci, de data asta "new generation", cu substrat de cartier, ciumeți de ciumeți, amândoi fiind autodeclarați "geniali". Ce tinerețe și speranță! România va renaște prin ei! Iată-ne rezistenții din munții morali!

Jos pălăria pentru eficiența, implicarea și caracterul d-lui Dan Grigore! Avem stringentă nevoie (parcă mai mult decât oricând) de astfel de repere, pentru a supraviețui în această anesteziatoare și ambalagistică, și cu atât mai perfidă, dictatură a consumismului!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!