agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2257 .



7 ani la dietă. Aventurile unei femei grase, de Marie Vrânceanu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [florian stoian- silisteanu ]

2013-01-26  |     | 



7 ani la dietă. Aventurile unei femei grase, de Marie Vrânceanu


Așa cum spunea și Simona Ioniță pe blogul său “Carte în dar”, titlul te-ar putea duce cu gîndul la o dietă care durează 7 ani, motiv pentru care, dacă ești într-o perioadă a vieții tale în care vrei să slăbești rapid, metoda nu îți surîde.
Dar nu este așa. Povestea femeii grase și a aventurilor sale se întind pe o durată de 7 ani, timp în care aceasta face mai multe călătorii dus întors între Obezolandia( țara grașilor) și Dietolandia( țara slabilor).
Cu o greutate care ar face invidie micilor luptători sumu, femeia grasă ține cu tot dinadinsul să ajungă la silueta perfectă , dar dorește ca acest lucru să se realizeze fără prea mari eforturi. Curele de slăbire, mai ales cele hipocalorice nu îi plac, în schimb este tot mai atrasă de produsele din reclame care promit pierderi monstruoase în greutate și asta în timp scurt și foarte scurt. Dietele de 7, 10, 15 zile sunt preferatele sale și mai sunt și pastiluțele pe bază de chitosan, fucus, la prețuri care slăbesc mai mult buzunarul decît silueta. Deși, după cum mărturisește, cheltuie pe promisiuni deșarte contravaloarea unui Mercedes benz, femeia grasă nu se lasă abătută și crede cu tărie că va slăbi. În realitate așa și este doar că foaia sa de parcurs spre greutatea ideală va trebui, pe lîngă nume și prenume să mai includă și eforturile personale.

Care este punctul cheie al acțiunii?
Femeia grasă, care se numește Marie Vrânceanu, autoarea cărții va lua o decizie magistrală: aceea de a se specializa în nutriție motiv pentru care în anul 2004 se va înscrie la Universitatea statală din Milano la cursul de nutriție și sănătate unde, va fi admisă în urma unui concurs. Urmează alte cursuri și specializări și din obeză autoarea ajunge o nutriționistă de notorietate, în prezent aceasta lucrînd la mai multe proiecte împreună cu cercetătorul de talie internațională dr Keith Grimaldi, director științific la proiectul Eurogene.
Cînd am început să îi tratez pe alții după ce mai întîi m-am tratat pe mine , m-am întrebat cum se va sfîrși acest tratament sau dacă se va sfîrși. Să fie clar: nu există miracole. E vorba doar de a trata în mod corect o eroare. După multe cure falite am depășit în sfîrșit frica de a ma reîngrașa.
Autoarea propune ca soluție pertinentă și definitivă, dieta genetică și care așa cum spune dr. Keith Grimaldi în prefața cărții reprezintă asigurarea pe viață plătită o singură dată.
În baza genotipului personal nutriționistul va decide care sunt alimentele și cantitățile din care individul va trage folos maxim.
Cartea este un ghid pentru toate persoanele cu probleme de greutate și mai ales un semnal de alarmă: nu vă mai lăsați păcăliți de cei care vă vînd fum, spune autoare în introducere.

Marie Vrânceanu a absolvit Facultatea de Biologie la Iași și în anul 2000 a emigrat în Italia, unde s-a specializat în nutriție, urmînd mai multe cursuri printre care :

-nutriție și sănătate –Universita degli studi di Milano

-biologia-fiziologia modulistica a nutritiei umane- Universita Cattolica di Milano

-reglare biologică și medicine complementare- Universita degli studi di Milano

-reacții adverse la alimente și principalele tehnici de diagnosticare- Accademia Internazionale di Nutrizione Clinica

Este redactor, rubrica nutriție, la ziarul Vocea ta, Nuremberg
Consultant pe teme de nutritie la Curierul medical de Argeș , unde semnează săptămînal rubrica Nutriție și sănătate.

Blog personal www.marievranceanu.blogspot.com

Apariții media:


www.poezie.ro
Stil și Eleganță, Curier Tv
Look tv, în emisiunea lui Luis Lazarus, Pe bune
Radio Romania Cultural, 6 decembrie 2012, Pentru viață cu Claudia Laslo.
Radio România Cultural, Născut în România , cu Corina Negrea.

Este promotoarea testului de nutrigene și a dietei genetice împreună cu dr Keith Grimaldi.

În luna mai va participa la World Forum for Nutrition Research Conference, Reus, Spania, cu lucrarea de cercetare Dieta mediteraniană vs dieta tradițională românească.

Cartea a apărut la editura tracusarte iar coperta este semnată de arhitectul andrei gheorghiu

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!