agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 611 .



Cum acționează Satan?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [andrei39 ]

2021-01-23  |     | 



-Părinte, cum acționează Satan? Cum deosebim faptele lui Satan de ale lui Dumnezeu? Pe Eva se pare că a reușit să o înșele în grădina Edenului, cum acționează de fapt Satan?
-Iubite prieten, am să îți răspund printr-o mică poveste care are un sâmbure mare în realitate. Ici colo o să coafez puțin povestea ca să prindă contur.

Iată povestea:

”-Eram în tinerețea mea student la o școală de reflexologie, reflexomasaj în orașul Brașov. Școala avea reputația pe acele vremuri ca fiind una dintre cele mai de renume din oraș. Eram tânăr rezident la medicină pe atunci, aveam 27 de ani și dornic de a cunoaște nu numai din tainele medicinii clasice dar și din secretele medicinii alternative.
Într-o zi vine profesorul nostru la clasă tare supărat, m-am și mirat de starea lui. Ne-a spus povestea care i s-a întâmplat.
Avusese cu o serie înaintea noastră ( o serie pentru cursanți la specialitatea reflexologie dura atunci cca 6 luni ) un bărbat la cca 45 de ani, cursant.
Acest bărbat a participat la cursuri, a dat avansul de 40% pentru curs la început și după ceva timp trebuia să dea și diferența de bani, ca toți cursanții. El i-ar fi spus atunci profesorului nostru că îi va da diferența de 60% din totalul prețului cursului chiar în ziua examenului plus separat banii de examen pentru comisia de evaluare de la minister.
Profesorul l-a crezut pe cuvânt, ca între prieteni.
A venit ziua examinării cu comisia de la minister, cursantul nostru a dispărut. Nu am mai dat pe la examen. Nici telefon nu a mai dat. Banii ioc. Deci diploma nu și-o putea lua nefiind prezent la examinare.
Bun, nimica ieșit din comun până aici, aș putea spune.
Se putea întâmpla ceva cu acel domn, să nu aibă banii pe moment, să nu fie sănătos atunci în ziua examenului sau să se răzgândească și să nu mai continue școala, multe puteau fi cauzele absenței lui din ziua examinării.
Dar, ne povestește profesorul, citez ” am aflat zilele trecute că la intrarea în cartierul nostru Răcădău, undeva la bulevard, acel domn și-a deschis o școală a lui proprie și personală de reflexologie”, școală ca a profesorului nostru!
Hmm, nimic anormal nici aici, fiecare este liber să își deschidă orice dorește în țara noastră, nu?
Numai că, de la un apropiat al acelui domn care îl cunoștea bine și pe profesorul nostru, a aflat faptul că nu avea diplomă de reflexomasaj luată nici din altă parte, de nicăieri, doar furase patentul de la profesor cât a stat ca și cursant la el: câți cursanți poate duce o serie, câte paturi, dotarea cabinetului, prețuri, hărți, secretele punctelor reflexologice ale corpului , tălpilor, palmelor, spate, urechi etc
Aceste secrete le-a folosit se pare pentru a-și deschide propria școală.
Mai mult, având pile sus puse acest ”domn” a reușit să obțină actele pentru a deschide școala fără a avea el efectiv o diplomă în domeniu. Practic un caz clasic de concurență un pic neloială aș zice, nu?
Poziția aleasă de acest ”domn” plin de bani și de pile a fost iarăși una strategică, la intrarea în cartierul Răcădău, la bulevardul care duce dinspre centrul orașului spre școala profesorului meu, astfel încât orice potențial client care voia să ajungă la școala distinsului nostru profesor ar fi trecut invariabil pe acea stradă (singura) și ar fi văzut pancarta scrisă cu litere mari: ”Nou! Școala de reflexomasaj xyz, prețuri promoționale pentru cursanți!”
Astfel , profesorul nostru risca să își piardă o parte din clienți și din această cauză..
Mai mult, la capitolul diplome, acea școală am auzit ulterior că nu dădea diplome acreditate de Ministerul Muncii cum era normal și legal, erau diplome fără valoare, doar onorifice. Asta au aflat cursanții acelei școli mult mai târziu când au vrut să își deschidă o afacere medicală pe baza diplomei. Astfel mulți au fost trași în țeapă sau mai elegant spus induși în eroare de acest ”domn” care și-a și închis 2 ani mai târziu afacerea (probabil faliment sau urmărit fiscal?) și s-a făcut nevăzut.
Concluzia?
Acest domn a acționat precum a acționat cândva în ceruri Satan.
Satana a stat pe lângă Dumnezeu , Domnul Iisus și Duhul sfânt la crearea universului, a pământului, a cerurilor, la crearea omului din lut și apă etc.
A aflat multe din secretele Creatorului. A fost un heruvim chiar de frunte, strălucitor, extrem de inteligent.
Dar a venit într-o zi gândul nebunesc ( de unde a venit gândul, nu putem spune, este o taină a răului) în acest heruvim strălucitor și înțelept și ce și-a zis în sinea lui?
”-Pot să fac și eu ceea ce am văzut si învățat în tot acest timp lângă Iisus. Pot modela genetic și eu om, pot modela genetic și eu animalele mele, pot combina genetic (hibridiza) animale cu păsări cu pești cu orice .. pot influența chiar soarta oamenilor creați de Iisus în favoarea mea!
Pot fi și eu un dumnezeu!
De ce să fiu slugă aici la infinit?
Și astfel Satana s-a răzvrătit împotriva Creatorului luând cu el (prin persuasiune și inteligență ) a treia parte din îngerii creați de Dumnezeu! O adevărată rebeliune în ceruri aș spune, nu credeți?
Și a fost aruncat din cer datorită păcatului care se găsea în sufletul lui. O dată cu el și îngerii lui au fost aruncați pe pământ. Și aici au început ei să se considere stăpânii, au inventat chiar școala lor de ”Reflexologie”, nu? Școală în care se învăța astrologie ocultă, chiromanție, vrăjitorie, leacuri băbești oculte, arte marțiale, luptele cu armele din metale, esoterism și multe altele, nu le enumăr acum pe toate căci nici eu nu le știu numărul. Scrie mai multe prin cărțile apocrife biblice (vezi cartea lui Enoh ca un exemplu).
Dar avea nevoie de studenți, nu?
Și a ieșit cu școala la strada mare, în mijlocul târgului și a început să ofere de toate cursanților, chiar nemurirea!
Și mulți oameni naivi începând cu Eva în grădina Edenului și cu Adam soțul ei au picat în plasa naivității lui Satan.
Și de atunci tot prostește oamenii (bieții de ei, bieții de noi!) și îi școlește, iar când vine vorba de diplomă și de examinarea de la Ministerul Muncii oficială... iaca nu mai sunt de găsit stăpânii școlii! Au dispărut jupânii între timp fugind în alte părți și fentând alți oameni naivi. Naivitate găsești peste tot se pare...”
Ai înțeles acum scump prieten cum acționează Satan în această lume chiar și în ziua de azi?
-DA părinte, îți mulțumesc pentru poveste!
-Domnul să te binecuvânteze prietene drag și să te învețe să nu intri în capcanele Satanei niciodată.
Căci am uitat să vă spun prieteni, capcanele Satanei sunt la tot pasul, chiar ați și pășit deja unii dintre voi fără să vă dați seama în unele din ele, acum în viață!
Rugați-vă cu putere să vă scoată domnul Iisus cu degetul lui Dumnezeu din ele!
Așa mă rog și eu în fiecare dimineață, să nu fiu ispitit să pășesc în vreo capcană nouă, necunoscută, întinsă la bulevard de Satana.
- A fi treaz înseamnă a fi cu Dumnezeu!
Amin!

23 ianuarie




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!