agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3904 .



Extinderea C.S.E.I. “Albatros”
presa [ ]
articol pentru învățământul liceal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2009-09-07  |     | 



Extinderea C.S.E.I. “Albatros”

Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Albatros” se modernizează cu un Complex terapeutic

Înființarea liceului tehnologic C.S.E.I. “Albatros” își capătă justificarea din acest an, când se pune temelia pentru o clădire ce va adăposti Complexul Terapeutic cu dotări ultramoderne. Proiectul a fost întocmit de către doamna director ing. Nicoleta-Luminița Ristea și informaticianul unității noastre școlare, Ghițulescu Amalia. Fondurile provin din aplicarea programului operațional regional 2007-2013, prin implicarea directă a Consiliului Județean Constanța. Prin această extindere, toți elevii școlii C.S.E.I. “Albatros” – beneficiari ai educației incluzive – vor putea din toamna anului 2011 să-și intensifice activitățile extrașcolare. Peste jumătate din numărul total de elevi este reprezentată de adolescenții învățământului de masă. Liceul nostru tehnologic are domeniile: Turism și Alimentație, Industrie Textilă și Pielărie, Estetica și Igiena Corpului Omenesc.

Dotările specifice și amplasarea imobilelor liceului

Necesitatea unui astfel de proiect a preocupat, de la o vreme încoace, în aceeași măsură pe cadrele didactice specializate de la “Albatros”, cât și pe edilii constănțeni. S-a înțeles acum, spre sfârșitul primului deceniu din secolul al XXI-lea în ce constau cerințele educative pentru integrarea tuturor elevilor de vârsta adolescenței. Se preconizează că aici vor funcționa, în clădirea care va fi construită în spatele liceului:
 sala de sport și festivități cu toate dotările necesare;
 cabinet fizioterapie și masaj;
 cel mai modern centru de logopedie din întreg județul Constanța și din Dobrogea;
 sala de stimulare senzorială;
 cabinete de terapie prin artă;
 ludotecă;
 centru de documentare și informare.
Noua sală de sport, vestiarele, sala de stimulare senzorială, cabinetele de terapie prin artă, ludoteca vor completa baza școlară existentă. Complexul Terapeutic pe care îl va avea “Albatrosul” va funcționa cu acele dotări specifice deja prezente în Occident. În cadrul acestui program educațional performant, elevii pot fi atrași, periodic, spre a fi recuperați printr-o asistare cu personal de specialitate.
Mulți concitadini s-ar putea întreba dacă vor fi întrunite cele mai bune condiții pentru a fi ușurată abordarea diversificată, prin metode formative și informative de ultimă oră a elevilor, ca să le fie stimulat potențialul de adaptabilitate socială. Îi asigurăm pe cei sceptici de faptul că procesul educativ implică multă dăruire, seriozitate, disciplină din partea noastră, a cadrelor didactice titulare de la C.S.E.I. “Albatros”, care s-au dedicat de multe ori exclusiv, an de an, realizării acestei extinderi a centrului școlar. Poziționarea “Albatrosului”, în cartierul Inel II, în apropierea stației de autobuz 102 (Complex Eden) de pe Strada Soveja, mai precis la căpătul străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, nr. 55 este deosebit de prielnică construirii acestui centru de recuperare, păstrând și marele teren cu gazon din spatele incintei școlare. Numărul de telefon la care putem fi contactați 0341.173232. Zona citadină liniștită și apropierea de Academia de Marină “Mircea de Bătrân”, de bulevardul Tomis și de complexul Dacia recomandă acest liceu, mutat aici destul de recent (2003), pentru desfășurarea fără niciun deranj a noilor lucrări de extindere a incintei centrului școlar. În plus, categoria învățământ de masă este deja reprezentată în fiecare an de elevi proveniți din orice școală generală din Constanța și județele limitrofe. Acești elevi își dezvoltă foarte mult spiritul tolerant, ajutându-i pe colegii lor.
Noblețea sufletească se cultivă la “Albatros” oră de oră, în recreații, pe terenul de sport, în sala ultradotată de cultură fizică medicală, la toate activitățile școlare și extracurriculare. Dotările noastre sunt de ultimă oră, în orice sală, cabinet sau laborator.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!