Comentariile membrilor:

 =  ...:(
Alexandru Dan-Alexandru
[02.Jun.05 00:08]
ma bucur pentru voi. cred ca a fost super. ce rau imi pare ca nu am putut veni!!! scoala asta....!!! sper ca la virtualia 6 sa nu ma mai impiedic de activitatile scoalare si sa vin la voi. asadar..cand ne vedem la virtualia 6?

+ Numerologie
Andu Moldovean
[02.Jun.05 00:36]
Fara nici o indoiala, am asteptat acest text purtand semnatura celei care a pus suflet si trup in tot ceea a insemnat cenaclul Virtualia. Si nu pot sa ma opresc din mirarea acestei aparente confuzii: Virtualia 4 sau 5? Cine mai stie? Eu nu, asa ca inchei cu admiratie pentru tot ceea ce faceti pentru poezie, voi, dragilor si indraznesc, amintindu-mi de un "wish you were here" cu Claudiu Banu la chitara si de un Mag (ca oricare altul) cantand in armonie sa zic: felicitari Alma! Cred ca lucrurile in viata asta, asa cum ne-a dat-o Dumnezeu, se fac in felul acesta.
Cel care a lipsit...
Bobadil.

+ Constructiv!
Ghinea Nouras Cristian
[02.Jun.05 10:03]
Cu mai bine de un an și jumătate în urmă, când intram în lumea fascinantă a Agoniei - pe care o descopăr cu uimnire și acum, zi de zi - cineva care privea peste umăr la inedita priveliște de pe ecran m-a întrebat: Cristi, ce faci, te-ai apucat de chat? I-am răspuns senin că nu, rămân la ideea (iertare, vă rog) că chat-ul este una din multele prostii asociate computerului, o alienare pentru însiguranți (iertare încă o dată, vă rog). Aici am de-a face cu oameni reali, cu creatori unii foarte valoroși, alții respectabili, alții în devenire, aflați în căutarea unei identități, oameni care se legitimează nu numai prin poza de pe pagina de autor, dar și prin ceea ce scriu.
Acești oameni reali se întâlnesc și în spațiul real, iar aici se vădește demersul CONSTRUCTIV al acestui site. Mă bucur mult că apar și antologii ale poeziștilor, antologii tipărite, că au apărut volume cu semnături ale prietenilor de pe site apărute cu sprijinul acestui remarcabil cenaclu non-stop, cu comentarii venite din toată lumea.
În ce mă privește, am găsit înțelegere la conducerea revistei culturale "Banat", al cărei redactor (de proză sunt), care a publicat deja autori de pe Agonia.ro: Anca Anghel Novac, Tudor Negoescu, Aleksandar Stoicovici, Cosmin Soameș, Elvis Dobrescu (ajuns acum în Italia, și-a tradus volumul "Mecanica îngerilor" în italiană, să vedeți ce frumos sună!), iar lista nu se va opri aici, următorul autor aflat în curs de apariție fiind Sorin Teodoriu.
Într-un an și ceva, am devenit mai bogat sufletește, am trimis reviste și cărți unor oameni pe care îi stimez, dar nu i-am văzut niciodată în carne și oase, cunsocuți prin intermediul Agoniei. Am primit volume cu autograf de la Teea Mirescu, Liviu Nanu, Anca Novac, Tudor Negoescu, Nicolae Toma, Elvis Dobrescu și sunt convins că voi mai avea parte de bucurii de acest fel.
Așa se explică singura mea dependență față de computer: Agonia.ro
Constructiv!

 =  Erată
Ghinea Nouras Cristian
[02.Jun.05 10:28]
Iertare pentru greșelile din comentariu, graba strică treaba. Aprecierile și steaua rămân însă valabile.

 =  ganduri bune
Cristina Hasse
[02.Jun.05 12:07]
Nu am rezistat pana nu am citit toate jurnalele si cronicile de cenaclu. Asa imi imaginez cum a fost si ma pot regasi cumva acolo.
Andu, cenaclul a fost la editia a 5-a, iar volumul antologic la a 4-a, ideea alcatuirii unui volum antologic nascandu-se la a doua editie a Virtualiei.
Sper din tot sufletul la toamna sa ma aveti si pe mine printre voi.

 =  felicitari
florin bratu
[02.Jun.05 13:03]
si aici ptr o manifestare reusita si pe care nu o uiti usor, ptr caldura Iasului si ptr toti cei din Iasi si de altunde care s/au implicat in organizarea acestui cenaclu, ceea ce niciodata nu cred ca e uor, mai ales atat de frumos cum s/a intamplat acum.

 =  comentatorilor mei, cu mulțumiri
Alina Manole
[02.Jun.05 15:41]
Alex, la toamnă te invit la Pogor, pentru o surpriză de care voi vorbi curând pe poezie.ro.

Andu, s-a simțit lipsa ta, sper că în toamnă să poți revedea Iașiul.

Cristian, și eu mă bucur atunci când am în mână volumul de versuri sau proză semnat de un autor de pe agonia.ro. Poate cândva, de ce nu la toamnă, vei avea drum spre Iași și Virtualia de la Pogor.

Cristina, așa este, la prima ediție nu am avut și volum de cenaclu. Sper să putem să continuăm editarea acestor volume, deja lumea știe de ele și le așteaptă apariția.

Florin, mulțumesc pentru prezența ta deosebită și la cenaclu, și aici, la această scurtă cronică.

Cu drag, vă mulțumesc și vă aștept în toamnă, din nou, la Pogor, în Iași.

 =  recunoastere
Florina Daniela Bordieanu
[02.Jun.05 16:06]
atata stiu si n-am incotro, trebuie s-o recunosc, indiferent cum pot reactiona cinicii site-ului: daca nu era vointa Alinei de a ne aduna acolo, nimic nu era.
sunt vremuri in care orice manifestare culturala, de orice nivel, nu se poate face fara bani. nu se poate face faro o mobilizare.consum de energie fantastic.
si o stim cu totii.
asa ca, Alina, eu nu pot decat sa iti multumesc pentru ocazia de a participa la o astfel de manifestare in realitatea asta care ne inconjoara. o raritate pentru un om obisnuit ca mine.
cu drag si cu respect pentru munca ta,
Dana

 =  steluta de la sache
Vlad Catalin
[02.Jun.05 16:23]
Ei, Alma, cam asa am vrut sa arate si cronica mea. Doar c-a iesit putin denivelata... Ai aici o prezentare clara si precisa a evenimentelor din cenaclu. Un spectacol reusit din toate punctele de vedere, pentru care te felicit. Ne-am simtit excelent!

Da' tot ai uitat ceva: sa-l feliciti pe Sache pentru aranjarea microfonului in dreptul chitarii. Hai ca sunt baiat bun!

Cu drag,
st

 =  visul de a fi impreuna :)
Iuliana Benedic
[02.Jun.05 16:43]
o intalnire emotionanta si la fel de surprinzatoare, ca de fiecare data. nimic nu va umbri vreodata bucuria de a fi impreuna intr-o astfel de manifestare artistica si literara.
in virtual ne-am cunoscut, dar virtualia ne-a facut cunoscuti prin volumele colective.
multumesc Alma, pentru ca ne 'aduni' ca in zile de sarbatoare, la masa cenaclurilor iesene.

 =  poate in toamna revin
Bogdan Groza
[02.Jun.05 16:46]
m-am bucurat sa revad vechi prieteni, sa cunosc alti noi, si sa ma plimb prin Iasi. Pacat de caldura insuportabila. Daca voi putea voi veni si la editia urmatoare.

 =  mulțumiri tuturor care ați înfumusețat peisajul ieșean cu prezența voastră!
Maria Prochipiuc
[02.Jun.05 16:59]

A cincea ediție a Cenaclului Virtualia – www.poezie.ro la Iași, a patra pentru mine, care de fiecare dată mă face să am emoții, pentru necunoscutul din mine, dar mai ales pentru bucuria întâlnirii cu cei de pe site, cu dor de cei cu care mă cunosc și cu mai mare dor pentru cei care urmează să-i cunosc.

Despre inițiativa lui Adi Cristi m-am bucurat foarte mult, fiindcă nu e așa ușor să poți edita o carte ( mă refer la partea materială) și acest prilej poate fi o bucurie pentru mulți autori.

Desigur citirea la prima vedere a fost noutatea cenaclului, și din câte am observat au fost multi poeziști care au intrat în versurile respective fără nici un fel de problemă, aș menționa aici pe Camelia Petre ( care ar fi recitat toate textele care au rămas în urna cu surprize) și Adriana-Marilena Simionescu (care i-a dedicat un poem și marelui Anton). Fiecare dintre cei prezenți a avut posibilitatea să-și aleagă culoarea preferată a textului.

Apoi vocile celor care au cântat au fost superbe Șerban , Răzvan și Tavi?

Toată lumea văd că vorbește de aerul condiționat, pai se pare că a fost cu adevărat condiționat de anumite criterii, abia atunci când s-au îndeplinit toate cerințele a putut intra în funcțiune…

Da, ai menționat corect lipsa lui Mihai Leoveanu – se pare că doar în deplasare îi priește întâlnirea cu poeziștii. Întâlnirea cu oaspeții veniți pentru prima dată pentru mine se pare că fost puțin împărțită așa cum remarcase la un moment dat Vladimir ( ce Marie esti de dreapta?), probabil și starea mea m-a făcut să nu reușesc să fac cunoștință personal decât doar cu Florin Bratu și cu Mihai Zabet ( mai ales că împărțim din când în când prima pagină, era să plec… și m-am întors din drum să-mi iau la revedere), apoi pe cei doi de la Chișinău îi știam de acolo- de la lansarea Silviei.

Acest eveniment rămâne prezent în inimile noastre până la cealaltă întâlnire chiar dacă mai sunt pe alocuri si unele nerealizări ( cea cu condiționarea aerului), dar în cea mai mare parte ( nu e ușor să organizezi o întâlnire indiferent de amploarea ei, fără să ai și surprize) spun că totul a fost perfect!

Mulțumiri vouă tuturor pentru frumusețea momentului dinainte de cenaclu, din timpul cenaclului și de după și vă așteptăm cu dragă inimă și data viitoare și voi fi eu cu colacul tradițional la ușă să vă întâmpin așa cum promisesem ( cu pâine și cu sare ), doar Mircea știe povestea colacului care a avut atâtea surprize pe parcursul cenaclului.

Mulțumiri vouă celor care v-ați implicat și din punct de vedere material cât și organizatoric la editarea volumului Virtualia 4 și pentru multe celelalte momente deosebite. Pentru voi și cu voi m-am simtit minunat!

Ar mai fi multe de spus, iar dacă nu am reușit să intru prin punctele esențiale mă iertați dragi preteni! Mai rămâne o surpriză a cenaclului pe care o voi dezvălui în curând...

Acum mă întorc să citesc și impresiile celorlalți, nu am apucat, dar așa fac de fiecare dată nu citesc comentariile decât după… cine știe ce surpriză mă poate aștepta:)))

 =  pe curand!
Adria Ana
[02.Jun.05 17:05]
Multumiri Almei! A fost o seara de poezie, a fost cald, foarte cald, poate din cauza sufletelor care ardeau, am fost impreună, cei care ne cunoșteam deja și cei noi, care erau pentru prima data la Iasi...o atmosfera specifică Iasiului... iar acum las amintirile sa ma călăuzească...

 =  amintiri spre viitor
Daniel Bratu
[02.Jun.05 17:32]
Virtualia 4 spre 5, prilej de vazut si revazut prieteni, a trecut, caldura de atunci s-a mai risipit, e prilej de amintiri si re, ramurile povestilor par stranse toate aici, fara inutile zbateri de aripi, fiecare la cuibul sau, frumos si concis asezate. Multumiri celor care au venit spre Iasi, multumiri celor care au facut posibil sa se intample asta.

 =  N-am să cânt despre tine, Zaradă,...........
Maria Prochipiuc
[02.Jun.05 18:11]

Camelia și Daniel interpretând Favoareade Vlad Catalin [sache]


Am zis eu că e imposibil să nu uiți pe cineva, da, și mai ales pe cine am uitat, pe cel mai mare Capricorn din Iași, acum derulam filmul de la cenaclu si l-am văzut pe Daniel Bratu, cum să-l uit tocmai pe el? care din prea multă iubire mi-a recitat un text de-al meu și a vrut să mă scoată în lume( adica in fața microfonului), culmea că și eu am tras un text de-a lui și amândouă erau roșii, restul nu mai contează…

Apoi mai spre final când totul era cuprins de liniștea tulburătoare a microfoanelor Daniel ne-a încântat ( cred că nu numai pe mine) cu vocea lui superbă , a cântat live( așa se spune, nu?) am reținut referenul:

N-am să cânt despre tine, Zaradă,
cât mai pot să uit,
doar murind și-nviind o să-mi roadă
glasul, alt cuțit.

Focu-ți dulce de-albastru,
Zarada,
ne-a ars hain, la fel,
sunt cărbune, ești astru,
Zarada,
pe-amurgit inel.

Cineva din sala, nu e poezist, care participă la toate întîlnirile literare a adaugat: "da, talentul e talent, ce mai" și l-a întrebat pe Daniel daca este în Virtualia

Cine știe poate mai revin încă nu am terminat filmul de vizionat…

 =  Alma,
InaVoivozeanu
[02.Jun.05 18:33]
imi promisesem ca nu mai scriu comentarii dar nu era drept sa ignor tocmai acesta cronica.
A fost un moment pentru care trebuie sa-ti multumesc tie si tuturor celor care au facut reala aceasta intalnire iar antologia imi va aminti pana la toamna (cand poate ne vom revedea) cat de frumos este orasul si oamenii lui.

N-am sa uit sa scriu cum vreau si cum simt chiar daca uneori mai fac boacane :)

Inca o data va multumesc pentru zambete si ospitalitate,
Ina

 =  considerație
Victor Turburea
[02.Jun.05 18:30]
"poate că am întîlnit îngeri dar nu i-am recunoscut"(din memorie, sper să nu greșesc - Andrei Pleșu)

eu nu v-am întîlnit dar vă recunosc.

Mircea Iosub, mulțumiri pentru că ai dat grai poemului meu "povestiri de la șipot"!

 =  alma
Dana Stefan
[02.Jun.05 18:36]
Image hosted by Photobucket.com
(pictura-dana stefan)

pentru tine in mod special, catedrala amintirilor. titlul acesta de carte mi-a placut in mod deosebit odata, si cred ca acum se potriveste perfect sa-l citez, alaturand multumirile mele pentru efortul tau si sentimentele tale de prietenie si pentru ospitalitatea voastra.

drag,
Linea

+ daca e sa mai spun ceva, succint: a meritat sa venim la "Virtualia V"!
silvia caloianu
[02.Jun.05 18:49]
Ceva nou - nu "in valea regilor":D - despre vamesii Romaniei: daca spre Iasi nu mi-au confiscat vreo cutie de bomboane, apoi la intoarcere "mi-au confiscat" o "Virtulaie V" si o "niciodata pe nume" (da, cu minuscula, Alma :D), si au mai vrut si cate un autograf, pentru fiecare, asa ca, Alma, mai pune deoparte o "Virtualie V", pentru ca aceasta, ramasa, o duc la biblioteca Ghibu, in standul "www.poezie.ro", impreuna cu alte multe carti pe care le-am primit de la colegii de pe site.(Voi face din asta eveniment si voi scrie, va voi arata poze.)

Despre intrunirea organizata de tine ai vazut ce am avut de zis, pe negandite, in niste reflectii nocturne, incadrate la "personal". Desigur, ar mai fi multe de spus, de ex. ca mereu dispareai si uite ca nu te avem printre noi in poze, acolo, unde suntem in grup...

Altceva: iti sunt recunoscatoare ca m-ai scos din vizuina :D, a meritat sa vin, fara indoiala, desi, daca eram dispusa (stii cate motive aveam sa nu vin...), as fi dorit sa ma implic...cumva: misuna in mine atatea idei nerealizate! :D

Ar mai fi de spus ca esti o privilegiata a sortii, Alina - da! - pentru ca esti din Iasi (macar pusa in relatie cu mine! :D), dar ai si o energie remarcabila, si o vointa ferma, si nu doar un suflet cu o deosebita capacitate...

Astept sa ne revedem la Iasi, la tine in ospetie :D, la lansarea cartii tale si, te rog nu zi "nu", si te rog sa te grabesti, si sa razi de mine, ca de o jumatate de an imi tot apare cartea la Vinea si nu mai apare, pentru ca mereu schimb textele si nu am un titlu! :D (tu doar esti consecventa, nu ca mine! Hai! Astept invitatia!)

 =  în semn de prețuire
Victor Turburea
[02.Jun.05 19:40]
iată două doamne la care țin; m-am jucat la repezeală cu pozele lor, sper sa nu fiu tras de urechi!

Image hosted by Photobucket.com

 =  bucatzica
Andrei Ionut Sava
[03.Jun.05 23:56]
Bucatzica din Cenaclu care am vazut-o mi-a placut. Sper :) sa reusesc sa vin si la alte bucatzele de Cenaclu Virtualia. Nu stiam ca dureaza asha de mult si de aia...m-ati cam luat prin surprindere. Oricum :) felicitari lui ALina care are continuitate cu Cenaclul, felictiari tuturor participantilor si iubitorilor de poezie.

Va pup dulce si abia astept sa va mai revad.

 =  comentatorilor mei, alte răspunsuri
Alina Manole
[04.Jun.05 00:09]
Florina, cred că în toate timpurile a fost așa cu manifestările culturale, doar partea frumoasă a lucrurilor ajunge la noi și e cel mai bine așa.

Sache, mă bucur mult că ai venit la Iași și sper ca data viitoare să vii și la microfon să reciți, nu doar să îl aranjezi :).

Iuliana, ne-a bucurat prezența ta și sperăm să ne fii aproape și în toamnă.

Bogdan, în octombrie nu mai e așa de cald în Iași. Te așteptăm să revii în Iași și în Virtualia 6.

Maria, cred că, deși la un moment dat cutia cu poezii a devenit agasantă, ea o să fie ținută minte. :)) Foarte bine că i-ai făcut poză, va rămâne o amintire frumoasă, la care o să zâmbim peste ani.

Adriana, prezența ta m-a bucurat mult. Și revenirea, a treia oară?, în Iași.

Daniel, frumoasă voce, la ediția viitoare vei fi pe afiș. Dacă nu zici...

Ina, mă bucur că te-am cunoscut și te așteptăm și în toamnă, cu drag.

Dana, pe când o altă expoziție în sala de la Pogor? La toamnă va fi orașul în culori superbe.

Silvia, mă bucur că ai venit la Iași și chiar dacă nu în fața microfonului, poate data viitoare, adică în octombrie, sper.

Victor, ce surpriză, am să pun poza în pagina mea de autor de pe poezie.ro :)). Poate la toamnă ne vedem și lansăm și volumul lui Gabi. Îmi place coperta și titlul e tocmai potrivit.

Vă mulțumesc pentru cuvintele voastre, de aici și din real și sper din suflet să ne revedem în toamnă.
Cu drag de voi.

 =  >> Andrei
Alina Manole
[04.Jun.05 00:21]
Andrei, te mai așteptăm și la celelalte ediții care îți promit vor dura la fel de mult și sper să le parcurgi în întregime, nu "bucătzele", pentru că altfel nu poți simți pulsul cenaclului. Și dacă nu simți pulsul cenaclului, ideile pe care le ai nu se calchează pe realitate. ;)

 =  Alma
Silviu Vasile
[29.Jul.05 22:24]
Dupa ce am facut facultatea la Brasov, de vreo trei ani stau in Iasi. As vresa sa stiu unde si cand va intalniti. As vrea sa vin si eu la Cencalul Virtualia, unde si cand se tine? Din pacate nu cunosc foarte multa lume pe aici.
s.

 =  la toamnă
Alina Manole
[30.Jul.05 19:20]
Următoarea ediție va fi în toamnă, la Casa Pogor. Emailul de contact se găsește în biografia mea de pe site.
Te așteptăm!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !