Comentariile membrilor:

 =  hypertext
Virgil Titarenco
[04.Sep.05 23:18]
măi Ioana, știi cum e, fiecare cu ce poate. dar să știi că există și tehnologie (oarecum AI) în care "cititorul" devine efectiv coautor. am uitat numele la șmecheria aia care oarecum "borders" literatura cu "the game world". cred că era mai la modă pe la începutul anilor 90 cînd ideea de hypertext era foarte la început mai ales în lumea Macintosh. în orice caz eseul e interesant și mă surprinde plăcut să te citesc și într-o astfel de ipostază. uite că ai retrezit și în mine o dorință mai veche de a scrie ceva despre degenerarea scrisorii în email. cine știe, poate pe viitor...

 =  epistola si epistolierul
ioana barac grigore
[04.Sep.05 23:42]
in ceea ce priveste "spatiul epistolar", imi amintesc de articolul Ioanei Parvulescu din Dilema. sper sa-l mai gasesc pe undeva si sa-l postez. este unul dintre cele mai bune articole citite de mine despre conservarea "scrisoarii", "o planta rara, vazuta de batanisti ca un monument al naturii".

 =  un text de rasul extraterestrilor
Costin Tănăsescu
[05.Sep.05 11:15]
well, Ioana, sunt sigur ca omuletii verzi sunt pe sub mese de ras citind textul tau. ma gandesc cum va fi primit peste aproximativ 200 de ani acest eseu. so il propun pentru criogenare, vei fi celebra. "cea mai buna comedianta a secolului 21". n-avem ce sa facem, nu ne putem opune evolutiei, pe care eu personal o urasc mai mult decat orice. evolutia in felul acesta cum am inteles-o noi si cum exista ea, este absolut mana satanei. dar asa trebuie sa se intample, e clar! bun eseu, il percep ca pe o atitudine mascata, de fapt.
cu prietenie,

 =  wb
Alina Manole
[05.Sep.05 15:01]
Și mie mi se pare oarecum depășită ideea (sau poate pentru că știam textul), rămânând valabilă pentru atunci când ai postat prima dată eseul. Așa că 'data viitoare' nu îți mai retrage lucrurile și, btw, bun revenit.
:-SS

 =  un adevărat eseu
Corneliu Traian Atanasiu
[02.Oct.05 19:06]
Trebuie să recunosc că e prima dată cînd citesc un eseu pe gustul meu aici. (Poate n-am citit tot ce s-a scris, dar ce am citit nu a fost de această valoare.) Calitățile? Inteligența, expresivitatea, stăpînirea domeniului de referință, lucrul lejer cu conceptele și formularea clară a ideilor, frazarea alertă și fluentă, impresia de text care ajută și încîntă cititorul, îl gratulează și cu informație, și cu bucuria parcurgerii unui traseu atrăgător. Și, nefiind chiar ușor accesibil, te obligă la reluarea lecturii nu pentru un efort suplimentar, ci pentru o nouă delectare.

 =  un adevărat eseu
Corneliu Traian Atanasiu
[05.Sep.05 17:01]
Trebuie să recunosc că e prima dată cînd citesc un eseu pe gustul meu aici. (Poate n-am citit tot ce s-a scris, dar ce am citit nu a fost de această valoare.) Calitățile? Inteligența, expresivitatea, stăpînirea domeniului de referință, lucrul lejer cu conceptele și formularea clară a ideilor, frazarea alertă și fluentă, impresia de text care ajută și încîntă cititorul, îl gratulează și cu informație, și cu bucuria parcurgerii unui traseu atrăgător. Și, nefiind chiar ușor accesibil, te obligă la reluarea lecturii nu pentru un efort suplimentar, ci pentru o nouă delectare.

 =  Hypertext si Hypermedia
Victor Turburea
[05.Sep.05 20:45]
Pentru a introduce conceptele de hypertext si hypermedia, concepte de bazã în paradigma Web, un autor fãcea analogie cu starea de vis cînd, fãrã efort, sãrim de la un subiect la altul, dintr-un loc în altul, repede, neliniar, fãrã a urmãri un anumit sablon. Procesul este foarte asemãnãtor cu navigarea prin Web. Hypertextul se referã la documentele digitale care permit cititorului sã se miste dintr-un loc în altul prin document sau sã urmãreascã legãturile cu alte documente, fãrã sã fie obligat sã parcurgã informatia de o manierã traditionalã (cum ar fi citirea unei cãrti de la un capãt la altul trecînd prin fiecare paginã si capitol). Avantajele sînt evidente: usurinta de a naviga prin documente foarte mari, ajutarea cititorului sã localizeze noi surse de informare legate de acel subiect si o dimensiune suplimentarã în explorarea unui anumit subiect.

Hypermedia reprezintã extinderea naturalã a hypertextului implicînd legãturi spre graficã, fotografie, audio si video. Hypermedia, metaforic vorbind, dã viatã documentelor si în acelasi timp computerului prin intermediul cãruia navigati, dovedindu-se maniera cea mai potrivitã de a organiza diversele resurse de pe Internet.

World Wide Web-de Dumitru Rădoiu

 =  SILENCE
spirit silence
[08.Sep.05 21:47]
Ce anume ar fi hilar ?faptul ca nu ai putut gasi o introducere mai buna?Sau ca nu ai stiut cum sa incepi , de teama ca in felul asta altii or sa vada , ca originalitatea nu este o caracteristica?orice discurs coerent are nevoie nu neaparat de amploare , ci de semnificatii indelung si amanuntit studiate , fara risipirea asta lipsita de sensuri.

Ai reusit un text obscur , in care semantica este de-a-dreptul oripilata de ceea ce mintea ta a putut concepe..Am sa ma explic .( si sper ca esti capabila sa intelegi ceea ce incerc sa comunic , in conditiile in care critica este cea care ajuta evolutia).

Am sa ma leg aleatoriu de anumite formulari si/sau concepte , incercind ca fiu atit de explicita , pe cit se poate , in conditiile in care -"plafonul nostru" te-a limitat complet."motivul frustrarii pe care o simt multi dintre noi"- inearci sa arati ca multi ineamna...100, 2000 , 10.000 din...cite milioane?Sau altfel spus pe o scara de 1 la 10 , multi inseamna 1?

In conditiile in care ideea este Hypertextul(chiar daca doar se intentioneaza, si nu este, cum se doreste), imi permit sa spun - asumat - de altfel, ca acest concept implica mult mai mult , decit o banala metafora.Nu te poti juca cu termeni pe care nu ii intelegi cel putin pe fondul lor.Cred ca imaginea este hazardata , pentru ca arta- chiar cea de scriitor obsur pe un site….- nu este domeniul in care sa te simti “ca pestele” pe internet.

“il doresc citit pe un fotoliu confortabil,” Esti complet lipsita de modestie. Asta presupune sa-l si scot la imprimanta…eventual sa-l si public ?!

“gandul imi fuge la multiplele posibilitati pe care computerul si Internetul mi le ofera pentru a transforma textul “de litere” intr-un text “de litere,”, dar din nefericire , nu reusesti sa gasesti acest lucru- acea “posibilitate”.

In final , remarc ca ti-am acordat o prea mare atentie.Si am sa inchei , desi nu meriti , cu un citat : ?NU TE TEME SA INAINTEZI. TEME-TE DOAR DE INCREMENIRE.” Zicala chinezeasca.

 =  Alina, Eleonore, Costin, Corneliu, Victor
ioana barac grigore
[11.Sep.05 15:24]
Bine v-am gasit si/sau regasit! Va multumesc ca ati contribuit cu opiniile voastre la aceasta incercare. Astept cu nerabdare cat mai "hyper" texte de calitate pe acest site.

 =  Victor...
ioana barac grigore
[11.Sep.05 15:28]
...multumesc pentru Dumitru Radoiu. ma fascineaza mintile luminate.




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)



Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0