Comentariile membrilor:

 =  despre cenaclul Flacara
Anca Anghel Novac
[07.Nov.10 17:34]
Cenalul Flacara a fost un instrument de propaganda pentru tineri.
A fost conceput sa atraga tineri. Tinerii frecventau cenaclul pentru ca nu ereau alte optiuni. Era singurul loc unde mai puteai asculta vreun cuvant adevarat cantat printre lozinci.
Adrian Paunescu s-a folosit de acest aparat de propaganda ca sa se isi faca cunoscuta poezia.
El a crezut ca poezia lui, turnata pe gatul unei generatii insetate de orice altceva decat lozinci pro Ceausescu, se va amprenta.
Poate ca asa s-a si intamplat. Unora le place Paunescu in virtutea acelui cenaclu care le-a salvat sufletul, in virtutea acelor ani. E ok. Nu e nimic rau in asta.
Asta insa nu inseamna ca poezia aceea data pe gatul ars al unei generatii chinuite, era si o poezie de calitate care sa merite acum statutul de geniala.


 =  Despre morți, numai de bine
Dan Norea
[07.Nov.10 18:54]
Laurone, în momentul ăsta sunt postate pe agonia vreo 5-6 texte despre Păunescu. Voi spune două vorbe la tine în subsol, deși nu e vorba despre cenaclul Flacăra. Pentru că știu că tu nu te superi.

Textele despre Păunescu au poziții diferite, merg de la o extremă la cealaltă. Că apar unele elogioase, e cât se poate de natural. Pe ceilalți nu îi înțeleg. E ca și cum, la înmormântarea cuiva, doi oameni vorbesc elogios despre decedat și apare al treilea la tribună care, cu mortul de față, spune "Stați puțin, că nu-i chiar așa. Omul nu era atât de valoros și vă pot dovedi cu citate. Ca să nu mai vorbim de comportarea lui, care cam lăsa de dorit". Cum vi se pare? Mie mi se pare indecent. Nu e deloc momentul să-ți susții "adevărul" tău. Când moare un om, îl lauzi sau taci din gură. Da, unii l-au declarat geniu. Da, vor să-i ridice statuie. Hai să nu-i contrazicem acum, să tăcem din gură o perioadă de vreme. Măcar 40 zile.

Din aceleași motive refuz să-mi spun acum părerea. Dar pot spune altceva - percepția populară este că a fost un mare poet. Probabil, în ultimii ani, cel mai mare poet în viață. Și când spun percepția populară, nu mă refer la iubitorii de manele, ci la intelectuali nonliterați, cei care nu sunt la zi cu ultimele curente literare, cu ultimele valori lansate.

Laurone, spui "mai vorbim peste vreo douăzeci de ani!" Cu alte cuvinte, timpul își va spune cuvântul. Ei bine, nu sunt deloc convins că va fi așa. Istoria (inclusiv cea a literaturii) e făcută de istorici, la comanda celor de la putere.
Dar, te aprob în sensul propriu al cuvântului. Da, hai să vorbim peste 20 ani. Sau mai bine peste 30. Mie îmi convine. :)


 =  PS
Dan Norea
[07.Nov.10 19:05]
Laurone, cred că ai o literă în minus în titlu. Nu cred că ai vrut să spui "La moarte!"

 =  necesara readucere
Burlacu Ioan
[07.Nov.10 20:03]
Impresii vii despre un mare poet social! cred ca trebuie sa ramana partea lui frumoasa deasupra. O sinteza care ma impresioneaza prin sinceritate si rememorare.

 =  .
Maria Tirenescu
[07.Nov.10 21:47]
Despre opera lui Adrian Păunescu putem vorbi, cum spune Dan, și peste 20-30 de ani. Noi sau cei care vin după noi. Eu am rămas cu cântecele de dragoste față de țară, față de o persoană, față de ceea ce e în jurul nostru și merită evidențiat.

Am o observație:

"îmi sune in urechi vocea lui Șeicaru : „ Enigmatici și cumiiinți....”"
Poate corectați. E vorba de Ștefan Hrușcă.

 =  Corectez
Laurentiu Ghita
[07.Nov.10 22:43]
Aveți dreptate. Era Hrușcă.
Și aveți dreptate. Timpul va vorbi.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0