Comentariile membrilor:

 =  :)
florin bratu
[09.Sep.05 00:48]
am bagat de seama tehnica asta la tine si in suitele ample de poeme din ultima vreme. iti iese aproape de fiecare data bine, iar aici nefiind secondata (tehnica) de nici o alta figura sta foarte frumoasa. e un tip de ludic aproape (nu fara un infantilism bine mimat si proportionat), dar care are o nota de gravitate (probabil mi minor :)) si prin asta nu se margineste la bravura unui debutant, ci denota maturitate. tocmai din aceasta perspectiva nu prea inteleg alegerea titlului, unic lucru reprosabil din punctul meu de vedere.

 =  cu luna in brate
Elena Albu
[09.Sep.05 09:34]
Poemul asta are un limbaj care trece de ceea ce as putea explica si argumenta logic.Ma opres la savurarea emotiei pe care mi-a daruit-o.Felicitari!

 =  sa nu te plouă...
Costin Tănăsescu
[09.Sep.05 09:42]
te rog sa nu te sinucizi atat de frumos. parca mi-ar pasa...
o poezie foarte frumoasa, mi-a incalzit inima. imagistica buna, metafora si mister, un aer straniu vreau sa spun, in atat de putine cuvinte ai reusit foaret mult. cred ca te prinde foarte bine forma acesta ori imi place mie popasul tau. gasesc inutil, ba chiar suparator "și-ul", este singurul cusur pe care-l gasesc aici.
plec incantat, cum rareori plec de la cineva din pagina.
cu prietenie,

+ veșnic în căutarea poeziei
Tudor Negoescu
[09.Sep.05 09:47]
Venind dinspre acest melanj de suprarealism cu expresionism, te dovedești a fi un îndrăgostit veritabil, veșnic în căutarea poeziei.
Cine spunea că săgeata subțire, ușoară nu "duce" departe?

+ pe scurt
Elia David
[09.Sep.05 09:50]
Si eu voiam sa arunc o steluta - dar nu ma puteam hotari de care parte a poemului. Acum stiu, de cealalta. :) Pentru ca am simtit multa poezie in aceste putine cuvinte.

 =  simplitate covârșitor de frumoasă
Monica Mihaela Pop
[09.Sep.05 10:22]

Tu știi că luna nu se îneacă?
Foarte frumos poem, scăldat în apele misterioasei luni!


Cele bune!

+ DE CITIT!
pusca ioan gabriel
[09.Sep.05 12:13]
Poem bine conturat, expresiv prin imaginea-metafora finala. Cred ca este un poem ce trebuie citit de majoritatea membrilor siteului care -membri- 'luati de valul' verbigeratiei uita sa mai faca si metafora in pseudo-poemele lor..:)
Voi mai da si eu o stea pentru ca sa aiba luna cu cine sta de vorba si 'poetii' ce citi... dar mai ales ce invata..:)

 =  parere
Dinis Adrian
[09.Sep.05 12:32]
un text dedicatie interesant. ca de obicei titlul este enigmatic, foarte personal. scurt, dar plin de metafora si, mai ales, poezie.

 =  while the other is dreaming
Iulia Spanu
[09.Sep.05 14:10]
Ei da, Unule, iti sta bine in postura aceasta ludico-luminoasa, ai un alt aer aici, dar nu fara a recunoaste tendintele tale de a ascunde la vedere frumosul.
Placut, si limbajul acesta este de maturitate, in ciuda aparentelor.
Bianca

+ delicateturi
Dana Stefan
[09.Sep.05 15:38]
un poem de respiro, tamaios ametitor, culoare distinsa, rubinie, nuanta de pretiozitate, bun gust.
sambure dulce-amar invelit in pulpa de caisa..
o splendoare de poem, sunt incantata ca l-am putut citi.
in titlu-i sta masura, el e cel care echilibreaza toata greutatea textului...
impresionant, domnule

Linea

+ s-o arunc, sa n-o arunc?
Daniel Bratu
[09.Sep.05 16:46]
poem filosofic profund (e vorba de axa luna – gatul autorului – centrul Pamantului), declaratie de iubire ametitoare, exprimarea protectiei, grijii, delicatetii (pentru ca luna sa nu raneasca ochii iubitei, iubitul asteapta sa vada pe ce parte va adormi aleasa inimii, inainte de aruncare), o modalitate de abordare a lumii intensificandu-i elementele, dar si o viziune sceptica, amara, intensificare plina de gravitate a reflectiei, relativism, sinteza, in balanta – luna vazuta ca un vehicul al sinuciderii – pietroi – greutate,

citind prima oara, am crezut ca si-a pus cineva, in pagina, din greseala, o poezie de Blaga, citind a doua oara, am amutit in admiratie ca o lebada, a treia oara, pocnind linistite aceste versuri in gand, era sa ma calce o masina pe un pod in centrul orasului, trecand strada, cand pe-o parte, cand pe cealalta

cand colo, nu stiu cum, dar un „tip de ludic aproape” de ludica lui, iesit din acel Range Rover mare cat un dric, cu un „limbaj care trece de ceea ce as putea explica si argumenta logic”, oprindu-mi „savurarea emotiei”, „mi-a incalzit inima” in „putine cuvinte”, „reusind foarte mult”, adica beep, beep, beep, beep (limbaj explicit - nu suna celularul, doar celulele mele erau in plina expansiune), eu oprisem traficul, el motorul nu, raspunsul meu se reflecta civilizat, intru „savurarea emotiei”, adica tot „beep, beep, beep, beep”, ludica isi expunea realitati ascunse, un „melanj de suprarealism”, pline de „metafora” de „metafora” de „metafora”(…) sub cele 9 fuste colorate-ridicate, brusc ludicul a scos un cutit si mi-a crestat fruntea, eram acum ganditor, mai mult Aristofan si Platon, apoi mai putin cu un Publius Ovidius Naso, aratam ca un „îndrăgostit veritabil, veșnic” stropit de bataile inimii pe fata, „cred ca te prinde foarte bine forma”, mi-a spus, „singurul cusur pe care-l gasesc aici”, este acest „si”, „inutil, ba chiar suparator " adica mai ai sanse, vrei sa continui, ei si?, i-am raspuns, s-a dus la masina, s-a intors cu o arbaleta, nu m-am speriat, stiam ca „săgeata subțire, ușoară nu "duce" departe”, mi-a observat linistea („ruhe”) si atunci a scos, triumfator, din buzunar, o punguta cu stelute galbene de tip „ludic ninja-2000 si peste” serie nelimitata, lucioase, dar pana sa le infiga in mine colturile, i-am cerut politicos voie sa incerc eu intai, ca imi cunosc mai bine partile vulnerabile, a acceptat, dand din picior cu un gest „bine conturat, expresiv” de mila pe fata, „voiam sa arunc o steluta - dar nu ma puteam hotari de care parte”, („acum stiu”, dar ce folos), „pentru ca am simtit multa” pofta in aranjarea unui profil propriu „bine conturat”, mai ales ca se lasa amurgul, eram din ce in ce mai „scăldat în apele misterioasei luni”, intr-o „simplitate covarsitor de frumoasa”, aruncam stele una dupa alta, ele imi dadeau din colt in colt, la ultima, „o stea pentru ca sa aiba luna cu cine sta de vorba si 'poetii' ce citi... dar mai ales ce invata…” s-a auzit poc-poc-poc, dintr-un membru in altul si inapoi, tipul ludic orbise, ii intrase luna in ochi si stralucirile mele, l-am dus in Range Rover, i-am dat sa citeasca ziarul lui Dinescu („Aspirina saracului”), langa ludica adormita, urla de bucurie URAA, AM „DE CITIT”!, totul fusese foarte „interesant”, „enigmatic” si „personal”,
„am plecat incantat, cum rareori plec de la cineva” care incearca sa imi castige prietenia, in noua mea „postura” „ludico-luminoasa”, era intuneric, podul plutea dus de luna usor umflata pe-o parte, cu un „alt aer”, strain de cunoastere, plecam, o scena plutitoare, covor zburator era podul si nu-mi placea tendinta asta „de a ascunde la vedere frumosul” ce devenisem, cu asa beep, beep, beep, beep, „limbaj” „de maturitate, in ciuda aparentelor”…

P. S. Titlul „Umbreluta” eu cred ca se refera la protejarea iubitei, care doarme, de ploaia de stele :)
Nu cumva subtitlul e un typo? e „liv” sau „luv”? :)

 =  lebada
serban georgescu
[09.Sep.05 17:03]
dar sa nu uitam ca Lucian Blaga e mut ca o lebada, dupa cum el insusi marturiseste in ...

 =  din partea unui fost licurici...
Razvan Dragoi
[09.Sep.05 18:17]
Candva,pe cand nu eram decat un licurici, am cunoscut singurul nufar plutind pe luciul unicului lac de pe suprafata intunecata a lunii...
Admirabil poem!
Te salut!

 =  Umbreluta..
Munteanu Adina
[09.Sep.05 18:17]
Hello acolo este o greseala de exprimare respective

"..sa ma pot hotari
de care parte a serii s-o arunc."
..HHuups poate "in care parte" e mai bine. In rest este excelent asa de scurta dar spune atit de mult. bravo

 =  in....? Autoportretul sau.
cătălina vieru
[09.Sep.05 18:27]
Zice Blaga. Mie imi place cum scrie Claudiu Tosa(de obicei); poezia de fata fiind apropiata de un haiku, eu zic sa o mai lucrezi si sa o transformi intr-un haiku si ca forma. Fiindca se pare ca numai cu asta raman cititorii acestor versuri:savoarea, imaginea, tabloul. Desi are 5 stele(sau tocmai de-aia), poezia nu mi se pare decat un pastel scurt si concentrat, fara vreo idee clara. Se putea si mai bine, se putea si mai rau...

 =  stele
serban georgescu
[09.Sep.05 19:44]
Intr-adevar, in Autoportret:

"Lucian Blaga e mut ca o lebada
In patria sa
zapada faptuirii tine loc de cuvant
Sufletul lui e in cautare
in muta, seculara cautare,
de totdeauna,
si pana la cele din urma hotare.

El cauta apa din care bea curcubeul.
El cauta apa,
din care curcubeul,
isi bea frumusetile si nefiinta".

mie unul mi se pare ca tocmai asta face si Claudiu - poate subconstient (?)

de ce spun asta? pentru ca, poate fara sa-si fi dat seama, in cautarile lui, Claudiu, zis UnU, a dat peste o mina de aur.

problema lui cum isi organizeaza extractia, cum isi amenajeaza mina

pana atunci sa ploua cu stele ...

e poate cea mai frumoasa ploaie de stele pe care am intalnit-o pe acest site

 =  :)
Cristina Hasse
[09.Sep.05 21:17]
Draga, Clau, nu stiu ce as putea si eu sa mai adaug, cu aceasta mica bijuterie mi-ai luat ochii si mie, astfel ca m-am hotarat sa incerc sa o concretizez pe panza, una dintre noile mele indeletniciri. Cand o termin, voi posta aici varianta digitala.

 =  omu' cu luna in brate
Lavinia Micula
[11.Sep.05 14:52]
deasupra acestui cer se gaseste o apa.
acolo, unu, sta pe un pod cu luna in brate indecis de care parte a serii sa o arunce, si, cu o precizie milimetrica de fiecare data o arunca la noi in ochi.

da'... iti cam lipseste modestia, mai "unu"! ;)

 =  voua
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
nu prea stiu cum sa va raspund, e prima oara cand ma simt coplesit pe site-ul asta ( in sensul fericit sa zicem ).

florine, e o chestie care a venit treptat. demult imi spunea cineva ca scriu texte prea lungi, paradoxal am inceput sa scriu mai scurte, nu ca asa am vrut dar asa s-a nimerit. nu stiu exact cat de bine ma prinde, fac si eu ce pot acuma, ce sa zic/
nu am complexe si prejudecati in ceea ce priveste ludicul formele clasice si-asa mai departe atata vreme cat iese ceva nou. nu stiu cat de nou e ce-am zis eu dar te rog sa ma crezi ca mie deja nu-mi mai place ce-am scris, m-am plictisit de el.

elena, initial era mai lunga, se vroia a fi mai lung. vorbeam cu cineva si eram cam 'ofticat' ca nu puteam sa fiu si eu unde era persoana respectiva. si mi-a venit ideea asta cu luna, prima oara am vrut sa continui de vreo 3-4 textul de mai sus si tot am sters si am ajuns la concluzia ca de fapt asa cum e zice tot ce trebuie.

costine, o sa ma gandesc la treaba cu si-ul desi mie-mi pare ca sta bine acolo.sunt incantat ca ti-a placut, drept sa spun nu prea ma asteptam sa fac atata valva, de fapt nici nu m-am gandit la asta cand am postat, eram cu gandul foarte departe. merci si te mai astept.

tudor, eheeee, las ca stiu eu ca tu ma pandesti mai mereu, de cand imi ziceai anul trecut treaba aia cu golurile inscrise din mai multe pozitii, mai stii ? inca mai incerc si sunt bucuros ca tu ai fost primul care a facut aprecierea asta si pentru faptul ca esti printre putinii de pe aici care inca mai scrie despre 'ceva' si ai o adevarata greutate in pareri si aprecieri.

elia e foarte surprinzatoare vizita ta. ma bucur ca ai inteles chestia cu 'de care parte'. chiar daca pana la urma mor, tot trebuie sa ma gandesc de care parte.
multumesc :)
p.s: a devenit constanta un oras atat de mare si plin de oportunitati si preocupari incat apari pe aici mai rar ?:)

trandafiras, ma gandeam la imaginea aia cand esti seara pe dig si te uiti in apa de pe un ponton si se vede luna oglindita.
cum ar fi sa atarne de ea un om ? si ce chestie, pana la urma toti atarnam de ea mai mult sau mai putin.

lupisor, si prezenta ta e destul de surprinzatoare, de fapt daca stau bine sa ma gandesc e ceva lume noua pe aici, sau persoane care nu au mai trecut demult.
uite o sa consider ca poezia asta e un tun si tu ai venit cu carbitul. multumesc.

adrian, titlul nu este enigmatic, are o tenta personala intr-adevar, cineva mai jos, si anume Daniel Bratu, s-a prins ca sa zic asa, de faza cu umbrela. chiar am ramas surprins de chestia asta. ai dreptate, am fost tare scurt, rareori reusesc sa fiu asa. merci pentru repetatele tale vizite si aprecieri.

bianca ( pentru mine tot bianca ramai chiar daca acum scrie Iulia ), ma surprinde o chestie, si anume ca nu esti singura care-mi spune ca desi e limbajul care e, ascunde de fapt ceva. chiar ascunde sa stii. e o postura in care mai intru din cand in cand, dupa cum ai vazut cred si la 60 de secunde. ce sa fac si eu, se vede treaba ca trece timpul si usor usor apar lucruri noi si dispar unele mai vechi. chiar imi zicea o prietena acum cateva zile cand am postat textul, bai frate toti s-au apucat sa posteze petarde din alea vulgare care chipurile experimenteaza optiunea aia cu limbaj explicit, si majoritatea erau super curiosi de cum o sa arate urmatorul tau text, si tu pui ceva super sentimental fara pic de tenta 'explicita'.
si te rog sa ma crezi ca a fost fara intentie, daca venea ceva cu aparente 'vulgare', il postam, dar asa s-a nimerit.

dana, uite ca si tu ai inteles titlul, ceea ce e un semn bun. nu-i chiar atat de 'enigmatic' totusi.
si sa stii ca are un mare rol titlul in acest 'scurt metraj'. merci frumos pentru recomandare.

draga daniele, ai facut bine ca ai aruncat-o :)
esti singurul care a luat textul l-a descusut in comentariu si l-ai intuit si explicat fix asa cum este. inseamna ca am reusit sa ma fac inteles, si sunt bucuros de asta. subtitlul nu e luv, e "liv" pentru ca asa o cheama pe fata :)

serbane de la blaga nu am citit decat vreo 3-4 texte, ce a fost in liceu adica, de aceea nu pot face o apreciere in acest caz.si sa-ti mai spun ceva, mie mi se pare foarte surprinzatoare ploaia asta de stele de care zici tu, adica dubios de surprinzatoare :)
oricum la inceput cand am inceput sa interactionam nu ma asteptam sa ai o intuitie atat de buna in ceea ce priveste scrisul meu. multumesc

razvan, te salut si eu ma bucur ca ti-a placut. licuricii fac parte din "chestiile misterioase si interesante" de pe pamantul asta pentru mine.
:)

adina, nu e o greseala, sau poate o fi nu pot sa-mi dau seama dar cert e ca eu asa am vrut sa scriu si fix asa mi-am si imaginat. ai o alta senzatie cand zici 'de care parte', cel putin asa simt eu. thanks

catalina, haik-ul e genul cu care nu an chiar nici o treaba desi cateodata ma mai risc sa comentez. de aceea spun ca s-ar putea sa ai dreptate. eu niciodata n-am apreciat numarul de stele ca fiind stele, mereu am considerat stelele ca fiind sfatul cuiva de a face textul 'publicabil' pe hartie. daca-i una e bine, daca-s mai multe e tot bine si in felul asta ma gandesc si mai mult daca intr-adevar mi-a iesit sau nu.
p.s: din moment ce zici ca-n general scriu binisor, inseamna ca in general te plimbi prin pagina mea - lucru care ma bucura.
poate si pentru faptul ca evoluezi lucru care l-am observat si pe hyper*

cristina, long time no see. e bine pe acolo ? sper ca e bine
:)
frumoasa noua ta indeletnicire, mereu mi-am dat dorit sa pot face asta dar niciodata nu a iesit nimic bun. te invidiez ca sa zic asa si de abia astept sa vad, sunt tare curios cum ar arata.

lavinia, of ce m-ai zapacit cu numele. ai dreptate, sunt al dracului de modest :) dar e bine ca mi-a venit si ideea ca la un moment dat as putea fi deasupra sa, cred ca uneori toti ne dorim sa fim macar cu un milimetru mai sus, sa vedem ce se petrece pe 'acolo'. ma bucur sa te revad thais :)

 =  caragea ionut
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
eu o fac la tona

 =  off topic
Ego Ionut
[13.Sep.05 16:01]
un cuvânt: autocritică... nu-i așa că ai fi desființat textul dacă ar fi fost postat sub o altă semnătură?.. doar o remarcă.. fără supărare...

 =  din pacate umbrelutei ...
Cristina Hasse
[13.Sep.05 17:31]
...nu i-am gasit nici-un loc pe panza
Poate nu este exact ceea ce mi-am imaginat ca va fi.
E ceva mai modest imagistic, probabil, decat versurile tale, dar uite ce mi-a iesit.

Image hosted by Photobucket.com

 =  S-o
Daniel Dinescu
[13.Sep.05 19:58]
Mi-ar fi placut mai mult 's-o agat', dar e destul de interesant si asa...
Te astept la lansarea cartii mele!
Daniel

 =  undeva in apropierea poeticii urletului
Bogdan Sevra
[02.Oct.05 19:06]
excelenta poezie, Claudiu, am ramas foarte placut surprins, nu credeam ca poti scrie chiar asa:P
ti-e si greu sa discursivizezi ceva in legatura cu acest poem, este un text care te prinde si gata si-ti place pentru ca iti place.

 =  ionut, cristina, daniel, bogdan
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ionut, da cred ca l-as fi desfintat, si nicaieri in subsolul textului nu am afirmat ca ar fi foarte bun.
mie ideea imi place, poate expunerea lasa de dorit.
in general cand citesc pe cineva tind sa ma uit si la alte texte ca sa-mi pot da seama daca se duce sau nu in banal sau penibil. uneori sa stii, conteaza foarte mult.

cristina, mie-mi place cum a iesit :)
n-are nimic daca-i umbrela. e clau cu luna de gat :)

daniel, din pacate am fost cam disparut. dar fi pe pace, bem noi berea aia intr-o zi. felicitari pentru carte.

bogdane, nu mai scoate limba ca nu-i frumos.
:)
merci pentru vizita si legat de chestia cu revolutionarea literaturii pe care am vazut-o la tine in motto, o sa-ti zic cate ceva, dar alta data.

 =  claudiu, ceva ne-offtopic
Bogdan Sevra
[08.Oct.05 18:16]
mai claudiu, eu inca o data iti spun ca mi-a placut poezia asta, am citit-o din intimplare, nu credeam ca mai esti pe aici si mi-am amintit de niste lucruri vechi. oricum nu mai stiu acum cum sa dau de tine. poate ar fi bine sa bem o bere impreuna, eu sincer vreau. si asta ti-o spune unul care vroia cindva sa realizeze un nucleu poetic opus fracturistilor bucuresteni(sic!), remember?-si nu un pusti frumos si ciinos care scrie poezii gen omul-fanta(intre noi fie vorba, ceea ce ziceai acolo nu e tocmai exact, dar nu conteaza, ca e un text programatic facut special pentru polemica:) )

 =  bogdan
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
bogdan, stiu ca ti-a placut. esti un tip mult prea sincer pentru a disimula. berea despre care vorbesti probabil c-a inghetat complet in frigiderele teraselor la care ne-am fi intalnit. dar intotdeauna exista alternative (vin, palinca, etc :)) ). mai vorbim.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !