Comentariile membrilor:

 =  Felicitări
nicolae tomescu
[22.May.14 13:50]
domnului Rodean ce poartă cu mândrie, pe umerii săi, greutățile nobile ale scrisului.
Mă bucur întotdeauna când găsesc pe sait, sau în Tribuna, creații de-ale Dumisale ce, fără nicio excepție, mă binedispun

+ Să citim împreună!
Dan Norea
[22.May.14 14:15]

Am avut onoarea să primesc acest volum și l-am citit cu cea mai mare plăcere. Aș putea spune "recitit", pentru că majoritatea capitolelor au apărut pe agonia, în revistele pe care le păstorește (Acus, Epigrama) sau în volumul coordonat de el despre Cenaclul Umoriștilor Sibieni "Nicolae Olahus".
Tematicile abordate, deși diferite, dovedesc un același lucru - autorul este profund implicat în viața epigramistică din România.

Voi vorbi doar despre două capitole, cu grad mare de generalitate.
"În bătaia puștii" tratează probleme ardente ale epigramiștilor. Și nu oricum, ci tranșant, cu seriozitate și responsabilitate.
"Perioada instruirii soldatului" cuprinde grupajul de articole publicate sub titlul "Învățăm împreună". Vă mărturisesc, din când în când le consult, atunci când am dubii în privința prozodiei. De altfel, l-am recomandat călduros membrilor Clubului Umoriștilor Constănțeni. Mă bucur că acum am toate articolele într-un singur volum.
Am recitit cu interes și restul capitolelor (mai ales că există acolo o recenzie despre un volum foarte bun - "Epi...gramatica" :) ), dar celor două capitole de mai sus le dau fără ezitare nota 10.

Felicitări, Cornel Rodean!
Mulțumiri, Eugenia Reiter!

+ pe frontul epigramei...
Teodor Dume
[22.May.14 18:51]
prin textele postate pe agonia am trecut de multe ori fapt ce mă determină să-l felicit pe autor și să-i mulțumesc d-nei eugenia pentru evidențiere și recomandare.

felicitări, mulțumiri și o stea!

+ Felicitări
Liviu-Ioan Muresan
[22.May.14 19:04]
domnului Ștefan-Cornel Rodean pentru apariția volumului. Prezentarea din Tribuna spune destul. Dovadă a unui efort constant și profesionist.

+ Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[22.May.14 20:28]
Cornel nu este numai un scriitor talentat ci și un foarte bun conducător de cenaclu și revistă, un om profund cinstit, lipsit de orgolii și patimi exagerate, un om harnic, organizat și priceput. Toate aceste calități se reflectă și în cartea pe care am avut bucuria să o primesc și să o citesc, în ciuda faptului că multe texte îmi erau cunoscute. Cartea are o strânsă legătură cu agonia, motiv în plus să adune stele galbene fără număr!

+ Fericitări!
Daniel Bratu
[23.May.14 13:51]
Generozitate relaxată către ceilalți și rigoare spre sine, talent și muncă răbdătoare, delicatețe și adevăr neșlefuit, umor boieresc și acribie până la despicat de detalii - toate le bănuiesc strânse în această carte, întru asemănarea cu omul care a scris-o, așa cum l-am "citit" până acum. Felicitări!

+ vă felicit,
Ottilia Ardeleanu
[23.May.14 15:16]
domnule Ștefan-Cornel Rodean. la cât mai multe apariții editoriale!

+ O carte care trebuia scrisă
Vali Slavu
[23.May.14 18:47]
Ca un vașnic ”luptător pe fruntul epigramei”, prietenul nostru Cornel Rodean a scris o carte care trebuia să fie scrisă.
Titlul cărții, copertele (ambele foarte inspirat realizate), titlurile capitolelor, chiar autografele au iz cazon.
Volumul l-am primit, l-am citit cu plăcere, fiind bine gândit, bine structurat, bine scris. Are valoare didactică ("Învățăm împreună", primele mele lecții de epigramă, pot fi de folos oricărui începător dornic să învețe), valoare documentară (prin publicarea istoriei cenaclului), dar și valoare sentimentală.
Felicitări, Cornel, pentru această realizare și ție, Eugenia, pentru prezentare!

 =  Felicitări!
Florentina-Loredana Dalian
[24.May.14 14:34]
Felicitări pentru lupta dusă pe frontul epigramei și la cât mai multe victorii!
Onor la autor!

 =  model
Ion Diviza
[24.May.14 23:25]
Felicitări și din partea mea, Cornel. Noua ta carte este un model de slujire a cauzei epigramei. Să nu te oprești aici!

 =  Mulțumiri
Rodean Stefan-Cornel
[25.May.14 14:43]
Doamnă Ardeleanu, domnule Dume,
Sunt surprins și onorat de interesul dumneavoastră pentru modestele mele scrieri.
Doamnă Loredana (Florinel - dacă-mi dai voie),
Chiar dacă nu am avut prilejul de a colabora mai strâns, eu întotdeauna v-am considerat ”de-a noastră”, catrenele pe care le-ați semnat și - mai ales - o parte a prozei dumneavoastră îndreptățindu-mă la această apreciere; mulțumesc frumos pentru popas.
L.I.M.,
Mulțumesc pentru gândurile bune, mă bucur că ești aproape de epigramiști (și, uneori, chiar printre noi).
Domnule Tomescu,
Mulțumesc și, nu uitați că invitația de a fi mai des printre epigramiști (inclusiv la Sibiu) rămâne valabilă.
Daniel Bratu,
Onorat de vorbele frumoase, mulțumesc!
Vali Slavu, Dan Norea, Nelu Gârda și Ion Diviza,
M-ați copleșit, mă simt chiar jenat de atâtea complimente, parcă aș fi citit fragmente din cuvântările la aniversarea mea de 100 de ani, sau din discursurile de la înmormântare, că numai acolo se poate vorbi atât de frumos despre cineva.
Doamnă Eugenia,
Vă mulțumesc!
Numai bine, tuturor!
Cornel

 =  Revin
Liviu-Ioan Muresan
[01.Jun.14 19:03]
deoarece am primit cartea și doresc să spun cîteva vorbe. În primul rînd e o carte muncită. Se vede truda autorului de a face un index de nume, de a se apleca asupra tehnicii literare, de a exemplifica cele mai elocvente texte. E aproape o lucrare științifică. Felicitări! Și vă doresc o cît mai mare disponibilitate și posibilitate de a completa astfel un gol necesar.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !