Comentariile membrilor:

 =  În nefiind se deschide o dihotomie
razvan rachieriu
[11.May.18 16:20]
Când se „prăbușesc toate’’, rămâne doar tăcerea în care se prefigurează nefiindul, în care se deschide o dihotomie, o parte din el asimilează „calea îngerilor’’ cu punctul terminus „Edenul’’, altă parte din nefiind încorporează calea demonică ce se termină brusc în bolgii.

 =  interesant!
Iulia Elize
[11.May.18 21:08]
Interesantă interpretare, eu mă refeream aici la mitul lui Platon, conform căruia Adam și Eva făceau parte unul întru altul, fiind corpus unic, primordial. Și acel corp unic mi l-am imaginat unei păsări, din cauza zborului, care implică o relație de rupere de pământesc(ul) (corpului unic) și de trecere în cer, la îndemâna lui Dumnezeu. Fantezie desigur, dar mi-a făcut plăcere să scriu, până la urmă Adam și Eva sunt rădăcinile noatre pământești și cele mai vechi, probabil de milioane de ani.

 =  În completare
Iulia Elize
[11.May.18 21:21]
.. sau poate nu chiar milioane de ani, doar că atât e viața pământului. Ar fi interesant, zic, de estimat când a apărut de fapt primul om, prima pereche. De fapt atunci faptele lui Dumnezeu, cu privire la ”omenesc” s-au arătat concret din cer, pe pământ, prin apariția concretă a primilor oameni.

Simbolic, găsim pe Adam și Eva, atunci, pe pământ.

Dar nu am cercetat ce spune antropologia, cu privire la durată. Trebuiesc făcute încă săpături, pesemne! :):):)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !