Comentariile membrilor:

 =  Nu am mai prins filme ...
Viorel Darie
[09.Mar.20 11:34]
de pe timpul lui Stalin. Dacă autorul s-a născut mai devreme ca mine, a "beneficiat" de o epocă "grozavă", când țara era controlată cu de-amănuntul de slugile puse de bolșevici să urmărească tot ce mișcă în țară.

Hazlii, declanșatoare de râs, sunt scenele relatate de autorul Nicolae Tomescu, cu subiectele din lumea filmnului cu care s-a hrănit generația din plină epocă de stalinism în țară.

Eu nu mai știu nimic din epoca lui Stalin de la noi din țara, primul film pe care l-am văzut, cu un deceniu mai tarziu, a fost ceva în care viteazul popor chinez se lupta eroic contra cotropitorului imperialist japonez. Ce efect aveau asupra copiilor atâtea împușcături, bombe, soldați în tranșee, și, mai ales, victoria din final !

Cu stima,

Viorel Darie

 =  Copiii, oameni ai acelor vremuri.
nicolae tomescu
[09.Mar.20 22:56]
ca-n totdeauna și în acele vremuri copiii aveau nevoie de modele. Le găseau în lecturi și în filme. Băieții de la oraș se jucau de-a Tarzan sau de-a războiul. Admirau fără rezerve eroii ce erau prezentați ca pozitivi în filme iar Stalin și Lenin, erau unii dintre aceștia. Sufereau alături de băiețelul din Bizonia când cei din armata americană l-au lăsat flămând și admirau pe cei din armata sovietică pentru omenia lor. Ei, copiii, nu puteau avea discernământ. E drept, auzeau, dar nu înțelegeau de ce a fost ridicat (arestat) cutare și cutare, mai ales noaptea. E și cazul profesorului de matematică din text. N-ar fi putut înțelege nici atitudinea profesorului lor de muzică cel care sufla și în iaurt





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !