Comentariile membrilor:

+ După lectură,
Iulia Elize
[20.Oct.20 23:20]
V-am citit și ultimul poem ”leagăn plin de tei în floare”, un poem de eros, dar și alte poeme, din spatele paginii, remarc în general stilul bine definit, matur și clar, foarte bine esteticizat prin contur stilistic, penița exactă, fixată exact acolo unde trebuie, fără să se deplaseze prea mult sau nici foarte capricios în imagistică, sau în petele de culoare, fără niciun ”splash”, cum e pe la mulți alți poeți, care își caută încă stilul și vocea, o amprentă. E mult fel despre un fel de frumusețe a poeziei care ar putea fi valorificată aproape imediat în volum, neexistând defel alunecări sau deplasări inexacte în formă sau în stil. Felicitări pentru calitatea poeziei și desigur aștept să vă mai lecturez!

Stea pentru poezia de mai sus, și ea o marcă a frumuseții generale, care nici aici nu e altfel, decât foarte evidentă. Chiar și suavitatea din imaginea tricoului cu Winnie, este mult încadrată în stilistica aproape perfectă, de fapt fără flow, fără nimic de scos din vers sau de adăugit, în forma de acum!

Felicitări! Mărturisesc, a fost o reală plăcere să descopăr poezia dumneavoastră!


 =  Nimic despre gândirea poetică
Constantin Rupa
[22.Oct.20 00:31]
Mărturisesc că sunt foarte încurcat. Nici "frumusețea poeziei" nici "stilul esteticizat" (?) nu fac parte din căutările mele. Dincolo de ceea ce numiți stil, o poezie rămâne memorabilă prin infrastructura ideatică, sapiențială. Credeam și încă mai sper că postmodernitatea a depășit fundătură stilistică a "artei pentru artă" la care se oprea cândva poetul metaforel. Oricum, mulțumesc pentru amabila vizită. Cam prea prolixă în aprecieri.

 =  Stilul poetic, de ce nu?
Iulia Elize
[22.Oct.20 08:40]
Domnule Rupea, mărturisesc că remarcasem forma compactă a poeziei, calitatea stilistică a versului, un fel de amprentă foarte bună, citind mai multe poeme de-ale domniei voastre, asta am înstelat, aici, calitatea în scriitură, cum am și spus. Pentru că acesta este punctul dvs. forte, care se și lasă observat, pe scheletul și în forma turnată, ar veni de fapt gândirea poetică, în tiparul respectiv sub care se însăilează ideea poetică, așadar. Un stil lucrat estetic și bine elaborat cred că este în căutarea fiecăruia, ori măcar încercâm, eu asta am înstelat, calitatea în stil.

Toate cele bune, mereu, și numai bine!

 =  scuze,
Iulia Elize
[22.Oct.20 08:43]
”Domnule Constantin Rupa”, vă rog, mii de scuze. Vă datorez, poate, o dedicație poetică! Mai scapă tastele, se mai întâmplă...

 =  Pe listă
Constantin Rupa
[22.Oct.20 10:00]
V-am reținut pe lista lungă a mieilor de Paști. Până atunci vă mai aștept la un ceai, să analizăm stilistic veșnicia, dincolo de care, vorba poetului Lu Tong, nu mai sunt decât aburii de ceai.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !