Comentariile membrilor:

 =  Viața între cei doi poli
Viorel Darie
[21.Feb.21 11:05]

între polul numit "aducerea pe lume a unui suflețel", și polul numit "trecerea în lumea celor drepți", un pol la răsăritul vieții, și unul la apusul vieții.

În povestirea autorului Nicolae Tomescu, toate au un curs firesc, de bună seamă, bucurie la nașterea unui copil,tristețe nesfârșită la moartea unui membru drag al familiei. Dar, poate, după cum spune autorul, la sfârșit de cale pe lumea asta, "toți aceștia doar s-au strămutat dincolo, în altă viață, așteptând învierea morților". Ferice de cei care vor câștiga această viață fericită, fără de moarte ...

Textul este dens, de mare valoare, povestirile sunt chintesența vieții, cu zbuciumul pentru traiul familiei de zi cu zi, presărat cu unele situații comice de pe vremea comuniștilor. O omenie cam strâmbă, dar tot omenie era. Și personalele sunt caracteristice epocii, redând farmecul vieții din acea epocă.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  da, aveți dreptate
nicolae tomescu
[21.Feb.21 13:51]
între cei doi poli se desfășoară viața omului. Dar oamenii sunt atât de diferiți, unii înmulțesc talanții primiți spre păstrare, alții îi îi ascund. Gilu nu i-a ascuns făcând fericiți pe alții. Sigur l-a mulțumit și pe Cel ce i i-a dat.
Mulțumesc pentri citire și comentariu

 =  Fericiţi cei curaţi cu sufletul!
sophia elisa coreli
[12.May.21 08:46]
Din graba cu care viaţa ne parcurge, e o artă să culegem micile bucurii şi să construim imperii de dragoste în jurul celor care ne sunt sortiţi să fie famila noastră. E, de fapt, cheia supravieţuirii noastre. Un moment de satisfacţie personală e ca un fulger despicând cerul înnorat, pe când o bucurie adusă celui de aproape te umple de lumină şi te împuterniceşte să repeţi asta de câte ori vei putea, neaşteptând nimic în schimb. Am citit cu mare plăcere, aducându-mi în minte, scrierea dvs., vremurile acelea în care munceam pe rupte, iar la capătul zilei de-abia mai aveam câteva clipe în care să visăm la ziua de mâine. Şi totuşi... parcă oamenii erau altfel, lumina zilei era altfel, noi ne îndreptam sufleteşte spre o lume diferită de cea de azi. Lăsând la o parte orice context politic care a schimbat total soarta acestui neam, un nu-ştiu-ce ne-a pierdut de noi înşine şi unii de alţii! Vă citesc cu drag!

 =  re Fericiţi cei curaţi cu sufletul!
nicolae tomescu
[12.May.21 23:17]
mulțumesc pentru feedback și pentru frumoasele cuvinte din care rezultă că ați mai fost pe această pagină. Oamenii și lumina zilei păreau doar altfel datorită, cred eu, tinereții. Anii tinereții sunt frumoși chiar dacă pe atunci existau anumite privațiuni.
Personajele și acțiunea din „ Oameni și vremuri” sunt aproape 100 % reale.

Vă mulțumesc pentru aplecarea asupra textului și pentru comentariu

Cu cele mai bune gânduri




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !