Comentariile membrilor:

+ semn de apreciere
Stanica Ilie Viorel
[07.Apr.23 16:20]
între basm și realitatea cotidiană, chipurile neîmblânzite ale fantasmelor pe care le putem face scrum, dar cum?
cum altfel dacă nu prin cuvinte în noaptea dragonului.

dragonul e în noi, ne arde până la epuizare încât și îngerii sunt chemați să ne apere, să nu ne lepădăm de ei.

pentru mine, basmul începe cu versul 4, pe-acolo simt și strigătele și chiar dacă n-ar fi fost prezentate în primul vers


 =  o surpriză uriașă
Maria Elena Chindea
[08.Apr.23 11:55]
pentru mine stimate poet să văd înstelată o poezie mai veche a mea. Inițial am crezut că nu văd bine... apoi l-am luat ca pe un dar-miracol dăruit cu anticipație de aniversarea mea cu doar câteva zile înainte!!!
Zodie de foc fiind, cu vreo cinci planete în foc în astrograma personală, am o mare rezonanță cu dragonul care scrumește toate identitățile ce nu ne mai sunt de folos, care și-au epuizat menirea. Plus puterea dragonilor care ne pot fi și aliați dar și dușmani în egală măsură! Simbolistica îi bogată!
Vă mulțumesc pentru citire, interpretare și înstelare!

 =  doar calea lungă… steaua poemului răsărise demult
Stanica Ilie Viorel
[08.Apr.23 13:22]
…nu poet.
mă onorează să fiu parte a acestui loc, dar n-aș îndrăzni să port acest titlu- chiar dacă stricto senso m-aș încadra în definiția cuvântului. nu e modestie, ci prețuire pe care o port (am eu niște fixuri :)… de ex. “prieten”… nu-l pot dezgoli de sensul pe care i-l dau)

o steluță, este modul în care îmi permite site-ul să spun frumos “mulțumesc” unui text.



 =  "Somn pietros de uitare", "cuvântul e greu de dus în spinare" - expresionism
Irinel Georgescu
[08.Apr.23 13:38]
O incursiune peste mări, oceane și țări. Cu secvențe dramatice din existență. Ultimele rânduri |strofe au încărcătură sporită și prin sugestii. Felicitări pentru postblagianismul sau expresionismul acestor versuri. Cred că autoarei îi plac Reiner Maria Rilke, Lucian Blaga, Frederico Garcia Lorca.

 =  Una din bucuriile mele
Maria Elena Chindea
[08.Apr.23 16:45]
cele mai mari, acum când viața m-a scos de pe șinele activității sociale (arsă îndelung de inutilitatea unei respirări în slujba a ceva) a fost să introduc la greu texte ale consacraților în biblioteca site-urilor care au astfel de biblioteci! Am introdus și aici destul de multe, dar am un site care nu restricționează numărul de texte zilnice, în care am readus în lumină vreo douăsprezece mii de poezii! Nu de alta, dar noi cei din generația veche, obișnuim să ne luăm de generațiile tinere că nu citesc! Dar, cel puțin poezie nici nu au de unde citi, nefiind vandabilă nu prea se mai reeditează marii poeți din trecut! Așa că de unde să știe ei de poeții pomeniți de dvs, dacă eu am copiat ptr. mediul virtual un volum de poezii din Esenin (și este doar un exemplu) din 1957, anul nașterii mele??? Așa că m-am gândit că le-aș face un serviciu dacă aș expune în biblioteca virtuală condeieri ce au rezistat probei timpului și au format atâtea generații! Evident că am introdus la greu și din opera celor pomeniți de dvs. și care m-au ajutat în momente de cumpănă!

 =  În ceea ce privește titulara
Maria Elena Chindea
[08.Apr.23 17:12]
de poet, știu că aparent se pot goli de sens prin supra uzitare, dar nici n-aș vrea să cădem în extrema cealaltă să ne fie teamă să folosim cuvintele de frica banalizării înțelesurilor! După părerea mea, cuvintele au exact încărcătura filozofică și emoțională pe care le-o dai tu, amprenta ta energetică unică!
Eu când spun poet, nu mă refer neapărat numai și numai la cei care compun versuri, dau un înțeles mult mai profund cuvântului! Poet în sensul transfigurării picăturii de univers pe care o locuiești, magiei privirii și scanării culorilor vieții în alt filtru, altă cheie și notă din muzica sferelor! Am întâlnit poeți care m-au copleșit cu felul creator de a privi - și care n-au scris un vers toată viața lor! Poezia ca mod de respirare, de împărtășire a duhului sfânt!
În această notă a fost adresarea mea!
Grație!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !