Comentariile membrilor:

 =  Pe autorul cărții, Nicolaev Tomescu
Viorel Darie
[04.Jun.21 12:40]

L-aș pune în rând cu mai vechii scriitori ardeleni : Ion Slavici, Ion Agârbiceanu, Liviu Rebreanu, pentru prodigiaosa sa creație de decenii, mai ales prin cele trei volume monumentale tipărte : "Spre necunoscut", "Străbătând ceața", "Oameni și vremuri", cărți de aur, care nu trebuie sa lipsească din nicio casă de români. E drept, toate episoadele din carte sunt oferite cu generozitate pe site-ul Agonia.ro, dar și cartea are un mare aport in civilizația națiunii.

Scriitorul Nicolae Tomescu, în viața sa, de la început și pânî la frumoasa vârsta de azi, are realizări multe, nespus de multe, încât numele său de autor, dar și personajele din cărțile sale, să dăinuie încă multe veacuri, pănă va mai va exista cartea.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  Domnule Darie,
nicolae tomescu
[04.Jun.21 16:35]
Cred că exagerați punându-mi „opera” alături de cea a unor somități.
Am scris mai mult pentru familie și prieteni
Am publicat și pe agonia pentru a verifica dacă fac față unor minime exigențe literare.
Oricum vă mulțumesc. Prin desele Dv. Comentarii ați contribuit la întărirea încrederii în forțele mele
Cu aceeași stimă

+ Succes!!!!
Iulia Elize
[04.Jun.21 17:19]
Vă doresc mult succes!!!! Poate, într-o zi, parfumul scrierilor autentice va conta pentru oameni, mai mult decât starea literară de azi. E un fel de debordantă căutare, a literaturii, cu privire la drumuri veritabile... (Poate oamenii ar trebui să citească mai mult carte românească.) Evidențiez, cu mult respect, această carte, auspiciile bunului drum să fie cu ea!


Respectuos. Și la mai multe cărți de aceeași calitate stilistică!!! Poate, căutăm un fel de ... Robinson literar? Noi, românii... Și ținuturi nu la fel de plate și plane, direcțional, strategic-cultaral. (Căutând contraforturi și multiplicări)!

+ Omul, viu doar în amintire...
Teodor Dume
[04.Jun.21 20:30]
Omul moare cu adevărat doar atunci când dispare definitiv din amintirea semenilor lui” - mult adevăr și trist într-o o lume în care deseori uitâm chiar de nou înșine!
Sincere felicitări și mult succes!
Drum bun cărții înspre lumea însetatâ de cunoaștere și frumos!

Cu sinceritate!

 =  Mulțumiri
nicolae tomescu
[04.Jun.21 21:35]
Iuliei Elize

pentru cuvintele frunoase ce mi le-a adresat

Dlui

 =  revin
nicolae tomescu
[04.Jun.21 21:42]
Și dluiTeodor Dume

pentru felicitări și pentru urarea de drum bun adresată cărții

+ Din fericire și din păcate
Rodean Stefan-Cornel
[11.Jun.21 09:36]
Domnule profesor,
Din fericire, așa cum s-a întâmplat cu „Spre necunoscut” și cu „Străbătând ceața”, am citit și „Oameni și vremuri” cu aceeași plăcere. Din păcate, însă, nu am multe în plus de comentat față de ceea ce am scris (tot aici, pe „Agonia”) despre volumele anterioare sau despre episoadele postate pe parcurs din această recent volum. Am rămas la fel de plăcut impresionat de modul în care povestiți întâmplări dintr-o perioadă istorică mult analizată în ultimii ani. La dumneavoastră, spre deosebire de mulți alți trăitori ai acelor vremuri „staliniste” și „ceaușiste”, istorici sau „specialiști” din diverse domenii, se constată o abordare lipsită de patimă, de încrâncenare, cu accente de umor sănătos, izvorât din înțelepciunea proverbială a țăranului român.
Felicitări, din toată inima!
Și, încă o părere:
Apropo de aprecierea dumneavoastră că ați scris „mai mult pentru familie și prieteni” și de cea a domnului Darie care spune că „Pe autorul cărții, Nicolae Tomescu, l-aș pune în rând cu mai vechii scriitori ardeleni : Ion Slavici, Ion Agârbiceanu, Liviu Rebreanu...” eu cred că adevărul este undeva „între”, dar mult mai aproape de Viorel Darie.
Cornel Rodean

+ Am observat...
Dan Norea
[11.Jun.21 10:59]
...în ultima vreme că multe persoane, trecute de o anumită vârstă - mă refer la cei ce se îndeletnicesc cu cititul și scrisul - își publică un volum de memorii sau, pur și simplu, de evocare a vremurilor și a oamenilor deosebiți pe care i-au cunoscut de-a lungul vieții. Cum și eu fac parte din aceste persoane, mă bucur că nu sunt singur.
Și mă mai bucură un lucru - autorul dezvăluie și motivația fenomenului: "Omul moare cu adevărat doar atunci când dispare definitiv din amintirea semenilor lui." E vorba de dorința, conștientă sau nu, de a trăi câțiva ani în plus, măcar în memoria celor apropiați.

Vă adresez sincere felicitări și vă urez să continuați cu succes activitatea aceasta, pentru că ați trăit vremuri tumultoase și aveți capacitatea de a le aduce în atenția celor tineri!




 =  Re: Din fericire și din păcate
nicolae tomescu
[11.Jun.21 11:01]
Mulțumesc pentru generosul comentariu
Da, comentariile Dv. de pe parcursul anilor, mi-au întărit convingerea că pot și trebuie să scriu. Să scriu pentru copii, pentru nepoți dar și pentru alte persoane interesate de cele spuse de mine.
Am încercat și eu să-i încurajez pe unii dar, din păcate, n-am reușit. Au răspuns doar prin tăcere.

Vă doresc: Sănătate maximă


 =  Re: Am observat...
nicolae tomescu
[11.Jun.21 15:45]
Vă mulțumesc pentru prezența pe această pagină și, mai ales, pentru cuvintele ce mi le-ați adresat

Cu cele mai bune gânduri

 =  Admirație!
Nicolae Diaconescu
[13.Jun.21 03:10]
pentru efortul de a readuce la viață oamenii care au fost. Fără ei suntem doar frunze în vânt.

 =  Domnule Diaconescu
nicolae tomescu
[13.Jun.21 11:49]
Vă mulțumesc pentru prezența pe pagină și bucuros, ca întotdeauna, când îmi sunteți pe aproape,




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0