Comentariile membrilor:

 =  si cam atat;
Dan Dediu
[02.Oct.05 19:06]
*Visurilor* sau *viselor? Zau ca mereu m-au incurcat astea.
Oarecum placut poemul.
Mi-aminteste de unul a lui Perdivara, uitat titlu pe moment.

 =  "o săgeată / și inima mea"
silvia caloianu
[21.Sep.05 21:59]
"vremea cînd nu eram laș ascuns în poeme
lasînd o dîră de metafore după mine" - doar atat puteai spune! expresia respectiva eclipsand contextul, simteam - in timpul lecturii - ca renunt, ca nu mai vreau detalii...
"dara de metafore" = "dara de sange" = trairea autentica, nu? nimeni nu te-ar crede, daca ai nega. te denunta poezia, te denunta...

 =  adrenalina amintirilor
Madalina Maroga
[21.Sep.05 22:26]
Virgil,

eu văd poemul tău cu titlul acesta - Hohot de furtună.

în rest, adrenalina amintirilor lasă semne ca-n vremea tinereții, nu?

Madim


 =  merci Dan, Silvia și Mădălina
Virgil Titarenco
[21.Sep.05 22:33]
Nu știu Dan, și mie mi se pare confuz și un loc ăn care să-și agațe criticii pălăria. Am să încerc să caut sî citesc referința ta.

Silvia, ce importanță mai are... la urma urmei "era bine și nu mai era nimic de pierdut"

Mădălina să știi că am să mă gîndesc la propunerea ta. Și încă ceva, în ciuda aparențelor n-am îmbătrînit, am descoperit elixirul.... ;)

 =  hohot? c'mooon
Dana Stanescu
[21.Sep.05 23:53]
hmm there's something wrong with this picture. intai titlul Hohot de furtuna. numai eu stiu cat am insistat pe langa cineva sa renunte la 'hohotul' din poeziile lui si nu mi-a venit sa cred cand am vazut titlul la tine:))).

e ceva ce nu imi place si nu stiu ce, sa fie inima repetata de 3 ori cred, sa fie 'cu colții umezi de sînge și ochii de lapte' sau 'cu capul stîlcit în malaxorul visurilor'...

dar e numai parerea mea, nu trebuie sa ma iei in seama. doar ca isi pierde din suflu poezia, e sugrumata de expresii prea dure pierzandu-si atmosfera aparent melancolica dar laid back de la inceput.


 =  nu!
silvia caloianu
[22.Sep.05 01:31]
imi pare rau, dar nu pot sa tac: mi se pare total aiurea titlul "hohot de furtuna".
"era ca in vremea" - asta era...

si, rog sa fiu luata "in seama", daca Dana are complexe :)

acum si mai serios: nu numai ca nu releva atmosfera si nici esenta poeziei, dar - fiind excusa din context - am impresia ca "hohot de furtuna" mai obtine si dezavantajul unui cliseu.

 =  elixir
Madalina Maroga
[22.Sep.05 00:26]
Virgil,

mă bucur mult că ai ales titlul propus de mine.

acum,
aud vuietul dar nu știi(u) nici de unde vine
nici dacă mai merge undeva
totul era din nou o săgeată
și inima mea


ai dreptate, era bine și nu mai era nimic de pierdut

p.s. - poate în poemul următor îmi spui ceva despre elixirul ăla fermecat ;)


Madim



 =  hohot de furtuna ce naste elixir
scorus ilinca
[22.Sep.05 01:31]
trebuie sa fiu de acord cu madalina in ce priveste semnele amintirilor...

daca nu pentru "o clipă dincolo de stratosferă" atunci macar pentru semne, niciodata dare, niciodata las...mereu o sageata! :)

ma duc sa gust stratosfera si sa-mi strivesc inima intre dinti, acum cu un motiv in plus: sa(-ti) pot descrie (peste vreo 40 de ani) rani, scrijelituri si vuiete de sageata! :)

cu drag, ilinca

 =  parere
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
cafeaua sublim de amara, stratosfera, lumi cu picioare de lut, malaxorul visurilor...arunci cu cuvinte pentru a capta atentia cititorului, pentru a impresiona dar sincer nu vad absolut nimic expresiv in aceasta tentativa de poezie. Ce denota asta...gandesti poezia , ii acorzi atentie dar nu o simti, e mai mult exercitiu. Sunt curios si cat ti-a luat sa inventezi chestia asta. Am citit destule scrise de tine, ai poeme bune dar exagerezi cu imaginile astea fortate iar aici contrastul intre coltii umezi de lapte, pasarea salbatica si cuvintele de mai sus este ...daunator.
Te mai citesc

 =  ...
silvia caloianu
[02.Oct.05 19:06]
si eu am avut, cumva, impresia de "imagini fortate" aglomerand aontextul expresiei evidentiate de mine. asta chiar nu e defel pe gustul meu: "cu colții umezi de sînge și ochii de lapte", ca si "hohot de furtuna", de altfel.

apropo: as gasi nuante expresive - de care am prin poeziile mele - de ex. "o furtuna hohotindu-si libertatea" (am zis la intamplare, cum mi-ar suna mie, nu cred ca am zis asa ceva undeva...). sunt constienta insa ca e o chestiune de gust, asa ca...

consider ca poemului i-ar sta bine cu titlul "cand nu eram un las" - l-ar exprima (in primul rand) devenind si incitant. (poezia nu e defel "un hohot de furtuna", nici tu/personajul-liric nu pari "furtunos", "hohotind", suna fals, adica, parerea mea...)

nu stiu unde am mai auzit de "malaxorul visurilor" (sau "viselor" si, poate ca la asta se refera Dan Dediu?).

 =  Cum sa te intorci
Gabriela Marieta Secu
[22.Sep.05 10:54]
Cum sa te intorci acolo, in acel prezent ascuns azi in poeme? Oare ce anume ne face sa ne pierdem de eul acela "totul era din nou o săgeată / și inima mea" sau acela "cu colții umezi de sînge și ochii de lapte/ era bine și nu mai era nimic de pierdut/vremea cînd nu eram laș ascuns în poeme" e bine ca stii... ce bine ar fi daca ne-am putea intoarce, sau daca am putea ramane "acolo"...

 =  pt titlu&vise/visuri
Dan Dediu
[02.Oct.05 19:06]
Silvia, malaxorul visurilor cred, de fapt sunt sigur ca a mai fost folosit, dar e o expresie uzuala, nu poti sa spui ca e plagiat. De ex:umerii contorsionati, comparatia "ca o bula de sapun", chiar coltii umezi de sange, etc etc.
Si ca tot veni vorba, si eu sunt PRO pentru "Era ca in vremea". Hohot de furtuna?Cam nasol, si nu ma incita sa-l citesc un astfel de titlu.

 =  De ceara
Daniel Dinescu
[22.Sep.05 13:38]
Salutari, Virgil,
eu cred ca lumea de mai sus are dreptate, dar mai mare dreptate decat ei ai tu, pentru ca e textul tau si poti decide ce titlu ii dai... :)
Trecand peste asta, multumesc pentru poemul ce imi trezeste si mie amintiri de ceara ... nu ca Beckam al madamei din Londra.
Te salut prieteneste si mai trec,
Daniel




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !