Comentariile membrilor:

+ puteai
florin bratu
[01.Feb.06 17:21]
gasi un final mai fericit. la fel cum puteai sa mai tai cate ceva din text si sa nu folosesti semnele acelea (desi poate ai o explicatie ptr asta).
taieturile ar fi necesare ptr ca textul se prelungeste destul de mult si chiar daca redarea e ok, totusi da senzatia de satietate. scris lejer la nivelul receptarii, tensiunea mocneste si poate de asta ai senzatia ca nu iti trebuie nici o supapa in text. totusi parca uneori o cam lungesti.
as mai avea reticente la anumite taieturi ale versului. la "tu doar stai vezi" un cititor se poticneste o clipa, ceea ce nu e ok.
in schimb reusesti in nota asta, o schimbare destul de subtila ptr a nu sari neaparat in ochi, niste lucruri faine. parca tot la nivel de exercitiu, dar deja cu o amprenta individuala bine definita. parca mai aproape de racturism si poate de aceea si subiectiva mea perceptie ca e inca exercitiu.

 =  ce sa zic
Adrian Georgescu
[01.Feb.06 21:49]
merci de trecere florin. initial am trecut textul la "personale", poate de aceea nu am modificat atat de mult din el pentru motive tehnice. cat despre puncte, e raspunsul meu la faptul ca de nenumarate ori nu mi-a fost respectat spatiul dintre cuvinte si textele au parut prea aglomerate.
anyway,toate textele sunt in definitiv niste exercitii.pana apar in volum. :)

 =  Adrian
Ionescu Bogdan
[02.Feb.06 17:17]
De obicei daca nu-mi place textul nu fac nici un comentariu, nu-mi place sa ma cert cu nimeni dar imi place schimbul de opinii cu argumente concrete. Si de aceea te intreb daca crezi ca este normal ca o poezie, prin esenta si spiritul ei indiferent cat de modernista si futurista este, sa contina cuvinte si idei ca everybody's fool, este ok, vorbim pe mess, parapet de formula unu. Si cu toate acestea domnul Florin Bratu iti mai acorda si o steluta pe care nici el nu intelege de ce a acordat-o. Il locul tau o refuzam. Fara nici o suparare. Cu bine

 =  daca
florin bratu
[02.Feb.06 19:25]
doar utilizarea acelor cuvinte in engleza este singur comentariu adus, atunci probabil ca sunt oarecum generos raspunzand.
daca textul de mai sus ti se pare modernist sau futurist (chestii sensibil diferite totusi) atunci oricum explicatia mea e posibil sa o intelegi din nou gresit. futurist? adica messul devine un fel masinarie sau la ce te gandeai totusi cand ai afirmat chestia asta? de curiozitate numai.
cand acord stelute o fac aratand si unde, in conceptia mea ar putea exista anumite deficiente ale textului. si prin acest tip de argumentatie implicit arart si ceea ce mi/a placut.
in general nu ma intereseaza decat anumite chestii tehnice care sa nu frizeze conservatorismul sau pasunismul, sa zic asa, cu care pot fi sau nu de acord, dar care consider ca propun si un grad diferentiat de autenticitate a vocii poetice, asa cum este cazul aici. sunt prizonierul propriilor mele conceptii axiologice, tehnice etc, tocmai de aceea incerc sa acord stelute pe criterii pe care, in anumite limite, incerc sa le fac cat se poate de permise. de aici si eventuale rateuri, un rau totusi mai mic decat erijarea in instanta superioara.
aici bogdan, poate am fost o clipa furat si nu am realizat ca ceea ce am propus ca eventuala critica nu implica neaparat si o argumentare pozitiva a acordarii stelutei.

in alta ordine de idei, contra/argumentarea ta e insa suficient de deficitara ca sa nu am mustrari de constiinta in acordarea stelutei. ;)

 =  Florine
Ionescu Bogdan
[02.Feb.06 21:16]
Iti multumesc pentru generozitate dar daca nu am folosit un limbaj exhaustiv si redus ca randuri asta nu inseamna ca este lipsit de substanta. Si anume ma refer la "poezie prin esenta si spiritul ei" textul de fata este in cel mai fericit caz o proza. Daca te duci la regulamentul de acordare a stelutelor acolo scrie ca trebuie sa aduci argumente corespunzatoare, imi pare bine ca ti-ai dat seama ca nu ai facut-o, "puteai" acela nu sta langa o stea. Te referi la mustrari de constiinta unii nu au cand comit o crima si tu sa ai pentru o simpla steluta...Cu bine

 =  dacă nu am dat explicația nu înseamnă că nu la ea m-am raportat
florin bratu
[10.Dec.18 14:27]
ceea ce place în acest text potrivit grilei mele de interpretare este tocmai lejeritatea cu care se desfățoară, ceea ce este un câștig evident la nivelul receptării textului.
ups!!!!! dar am spus asta și în primul comentariu. ce redundant sunt! aș mai adăuga că este evident că textul a suferit corecturi, căci tehnica este una vizibilă la nivelul uneo anumite frazări, a unei ritmicități obținută uneori printr-o atentă utilizare a repetiției. senzația de lejeritate însă este un câștig al textului.aici era și corolarul fracturist pe care l-am atașat textului.
tensiunea nu este aruncată direct în schimb în scenă (o fi "mocnită" probabil, dar asta nu zic ptr că am argumentat deja). ceea ce ar însemna în concepția mea că este refuzată expunerea nudă a unor sentimentalisme care nu mai pot fi ușor îngurgitate, ea însă apare și însoțește subtil textul. "noi nu ne vedem decât pe mess de la un timp" mi se pare totuși un vers mult mai sensibil și mai plin de substanță, plus că mai simplu (nu simplist, clișeu dar nu știu spune altfel) decât bunăoară "aici unde realizez de ce-am venit dar nu mai stiu de ce sa plec" cu pretențiile lui de esențialitate. apropo, ÎNAINTE DE DAR LIMBA ROMÂNÃ PROPUNE CA SOLUȚIE O INVENȚIE TERIBILÃ - VIRGULA. poți corecta textul tău.
apropo ce înseamnă totuși esența (cum o mirosi, o fi esență tare etc) și spiritul ei (de unde ideea că la români poezia e nemuritoare, deci are spirit).

bogdan. aș fi fost mai lipsit de ironie dacă nu veneai cu chestiile astea. care ziceai că sunt elementele futuriste în acest text? care e problema dacă textul are elemente de proză și e totuși botezat poezie? iar reținerea referitoare la acceptarea inserțiilor din limbi străine e destul de ternă deja. consideri că dacă pui nume sonore sau cuvinte care trebuie explicate în footnote (scuze, în piciorul paginei am vrut să spun) ești mai trendy?

p.s. îmi pare rău că nu aveai chef de ceartă, dar ai simulat ceva în sensul ăsta și nu ai adus totuși argumente (cu excepția esenței evident). dacă însî fraci abstracție de ironie, poți găsi în spatele ei argumente, deși poate țin de ne-esența poeziei.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !