Comentariile membrilor:

 =  despre dilemele de identitate (gând la gând...)
Miriam Cihodariu
[09.Apr.06 14:51]

Cosmin, am meditat mult la ce spui tu acum în ultima vreme. Nu atât de în detaliu, eu m-am axat mai mult pe problema integrării europene pentru un articol pe care îl aveam de scris, dar oricum problemele pe care le-ai pus aici îmi sunt familiare. Îmi place cum ai reușit să le dai coerență.
E trist că doar cele mai comerciale și mai facile atestări din toate cele posibile ne zgândăresc orgoliul și ne incită ambiția și ne fac să ne bulucim să ne punem brand-ul pe ele.

Soluțiile la problemele astea... sunt cel mai dificil demers cu care ne confruntăm în prezent. E clar că ele nu pot veni dintr-o singură direcție, și doar o abordare interdisciplinară ar putea contura cât de cât o cale. Fațetele cu care se complică treaba sunt multiple, și nu ar fi încăput într-un singur articol(eu am încercat o sinteză în articolul de care-ți vorbeam despre integrare și am depășit limita acceptabilă).

Sursa "tuturor relelor" este într-adevăr, confuzia generală de care suferim. Nu știm cine suntem sau ce vrem să fim, ne purtăm ca un animal bolnav, hăituit și impredictibil.
Cam atât. Plăcut.
Toate cele bune,

 =  cred ca m-am abonat sa-ti comentez textele (rire)
Ioana Petcu
[09.Apr.06 14:55]
probabil din motivul ca si eu arunc sageti otravite (medieval) catre societatea noastra - nedefinita si nedefinibila. bine punctat articolul asta: ca traim intr-o conversie imaginara / imaginativa ne sta in fire de multa vreme. ca popor n-am obisnuit sa ne insusim diferite modele, iar mai nou ne intereseaza branding-ul. ceea ce nu-i rau, dar problema sta asa cum e si in cazul postmodernismului fara postmodernism. cladim pe fundamente darimate, iar ceea ce lipseste e constiinta de sine. degeaba ne-am "smacuit" (sau cosmetizat in stil american etc), daca tot iz balcanic (de bere si mic) avem. noah, poate asa ne-o sta bine. de branding am auzit o discutie si la o emisiune cu stelian tanase. well, macar ne obisnuim cu termenii!

 =  ce plăcere
Cosmin Dragomir
[09.Apr.06 23:24]
Miriam și Ioana, mă gîndeam poate faceși un fan club Cosmin. rîd. vă dați seama am cum mă simt avîndu-vă drept cititori fideli.
miriam zici animal bolnav, hăituit...cred că ai dreptate. șanse de vindecare sunt, chiar multe, însă medicamentația trebuie făcută la timp.
ioana: ai văzut la o emisiune la Stelian Tănase? și nu-i așa că a vorbit numai el? că are meteahna asta să invite invitați:D ca să-l audă pe el vorbind:D

 =  H5mai bunu
mardale stefan
[10.Apr.06 05:48]
"de cînd H5N1 a ajuns pe coclauri" e de bine.
Anul trecut am fost la Sulina.
Articolul tau ma face sa merg sigur in delta si anul asta probabil la Sf.Gheorghe.La multi ani!

 =  pÃi și eu ajung
Cosmin Dragomir
[10.Apr.06 07:24]
în deltă anul ăsta, cu siguranță, dar occidentalul o să fugă ca ploia de sahara

 =  vaza e că majoritatea imaginilor espre românia
Cosmin Dragomir
[10.Apr.06 07:47]
promovează delta. și majoritatea printurior despre deltă sunt cu pelicani. sincer și eu, ca occidental, aș avea rețineri în a vizita-o. pesti se pot îmbolnăvi e gripă doar dacă sunt păați d epăsări, nu? că eu mă duc să papăisc mult, mult,pește:d

 =  bine!
Alina B
[13.Apr.06 21:13]
In calitate de organizator, apreciez faptul ca ai scris acest text, Cosmin, nu pentru ca ai face publicitate evenimentului, ci pentru ca ai atins unele probleme pe care nu le-au sesizat multi dintre participanti. Cu unele observatii sunt de acord; oricum, eu cred ca Rogozanu avea dreptate cand spunea ca trebuie sa ne eliberam de un discurs autoreflexiv, narcisist, asa ca nu voi comenta aici...cat despre sintagma buclucasa...ea apartine lui LUCIAN Georgescu.

 =  buna Alina
Cosmin Dragomir
[14.Apr.06 09:54]
onorat de vizită. Per anasamblu, sincer, congresul a ieșit bine, cu, normal, mici execpții. Uite și Mircea Vasilescu vă laudă în ultimul număr din Dilema Veche. ce pot să zic, am fost de acord în parte cu fiecare dintre interlocutori și cu nici unul 100% (halal exprimare). eu am cîteva părreri referitoare la subiect pe care le prezint sub această formă. însă, mai avem mult de muncit pînă cînd brandul d ețară va ajunge o chetie vizibilă.

 =  ce suntem si ce ne sopteste trecutul(intuitia) sa fim
Berciu Radu
[16.Apr.06 21:18]
pt ca stramosii mei tot la o bauta si la o barfa au stat, si nu prea s-au inghesuit la munca, la razboi a fost musai, ca altfel am fi stat cu mainile-ntre sani si i-am fi lasat pe altii sa se bata.

e loc de un ras, ironic, poate spre hilar: in sfarsit, am descoperit ca de fapt n-am plecat niciodata de acasa; doar am visat; paradoxal e ca visam si totusi suntem plini de pragmatism, asa ceva, nu stiu daca a mai vazut pamantul.

societatea nu e nedefinibila, maxim nedefinita, nu suntem buric de nimic, doar ca avem asa o umbra de ipohondrie in noi extraordinara: arbitru' se ia de echipa noastra, seful ma uraste, cei din UE ne fac zile fripte, nimeni nu ma vrea! ... asa imi vine sa rad ca m-apuca plansu'!

insa,
avem pe ce cladi, spre ghinionul sau norocul nostru, avem cu ce ne lauda; si nu facand mamaliga cu faina din china si carne din ungaria; ca si la noi creste porumbu' si porci, plin pe strada; avem sute de dansuri populare, in fiecare sat gasesti cateva dansuri, cateva obiceiuri, si cantece... si mituri...
dar nu cred ca se vad, ma refer la noi, nu vedem, habar n-avem sau nu ne pasa ca Dracula e un personaj care nici nu se compara cu imaginea duala extraordinara a lui Vlad Tepes sau cu imaginea strigoilor(moroilor) in credinta romaneasca.

e greu sa traiesti, da' ar fi indicat sa incepem sa invatam romaneste si cu pasi mici sa intram la filarmonica, la teatru, poate ca se trezeste in noi macar respectu' pt
romania daca nu dragostea; asta daca vrem sa mai existam ca natie, sa nu ajungem ca olandezii, de exemplu, care se intreaba daca mai exista olondeza. relevante-s rezultatele la bac la limba si lit. romana; cu toate ca am deraiat putin de la subiect, daca tot copiem chiar trebuie sa copiem tot? ce e trist e ca ne prefacem ca suntem prosti, si inghitim statisticile date de profesori ce nu stiu nici macar numele capitalei noastre, ce spun ca oamenii din zona asta sunt mai putin luminati, mai prosti decat ceilalti.

ar fi cazu sa ma opresc,
numai bine,
Radu

 =  corect Radu
Cosmin Dragomir
[18.Apr.06 07:41]
întotdeuna ne-au furat albitri, și cînd am căștigat doar datorită spiritului nostru războinic, care nu ne-a părăsit, sîngele de traian etc.
Chestia cu Dracula: este o lecție de istorie care ar terbui să fie predată. însă faptul că el este confundat pînă la suprapunere cu Vlad țepeș nu mă deranjează. din ce motiv. trusimul. dacă e nevoie de confundarea cu Mireca cel Bătrîn o putem face și asta. Citeam întrio revistă, cred că National Geographic cum în Australia există niște peșteri: "Peșterile lui Solomon". vine turistul acolo, face un tur și la urmă i se zice, știți astea nu sunt chiar ale lui Solomon, adică nu sunt deloc. însă nu-i așa că v-au plăcut chiar anonime fiind?

 =  capele...eseului. Pitt oricum n-a jucat in Matrix
Traian Rotărescu
[06.Jul.06 11:28]
Biggie, in primul rand eu nu sunt condeier,cu atat mai mult critic literar.De aceea, am sa trec peste typosuri -oare exista si prin eliziune?- in sensul ca nu le voi aprofunda: "profesinist", "ca turistii tot lor LE vor da bani".Nu ele ma interesau, constat ca pana si in comentarii imi scapa si mie destule *blush*
1.Semnalez constructia sinatctica care-mi ridica anumite semne de intrebare: "Un studiu facut pentru de Jurnalul National..."-Din frazele anterioare, nu reiese pentru ce anume-ca doar nu pentru acel "ceva incitant".S-ar subintelege ca pentru obiectul/le unui branding autohton, tinand seama de topica generala,care trateaza aceasta initiativa, insa atunci ramane fie PENTRU, fie DE-ul,unul dintre termenii alaturati picand obligatoriu, impreuna nu merg, se anuleaza reciproc si se pierde sensul.
2."litoralul suferă de alge, peturi și studenți beți iar munții de zăpadă artificială și pîrtii competitive.
Aici zapada artificiala si partiile competititve ,ca factori benefici atragerii turistilor in munti, nu vad ce fel de SUFERINTA ar cauza, din contra, sunt chiar dezirabile, spre deosebire de algele, peturile si studentii beti de care se resimt plajele =D. Am in vedere varianta litoralul suferă de alge, peturi și studenți beți iar muntii de LIPSA zapezii artificiale si a partiior cometitive, daca e sa sufere si ei , saracii.

PS. sa vad cum fentez practica asta- la care momentan nici nu m-am prezentat, desi e obligatorie ,mwahaha, ca tare m-ar tenta sa vin si eu la Agigea.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0