Comentariile membrilor:

 =  Ca să învăț și eu ceva...
Victor Potra
[01.Aug.08 19:48]
Trecerea în atelier înseamnă că acest text a fost considerat nesatisfăcător de un editor. Știu că poezia nu e punctul meu forte, le scriu pentru exorcizare :)
Dar de această dată aș dori să aflu și eu motivația literară a editorului care a trecut textul în atelier. Poate învăț și eu ceva, de exemplu cum să scriu poezii decente :))

 =  .
nica mădălina
[01.Aug.08 19:48]
motivul principal e următorul:

Genocid de mâini pe corpul ei…
Șerpuie
Pe tâțe, pe cur, pe gât, între picioare:
cocon senzual
Înăuntru
ea alege
cine mușcă primul
Mi-e rău de greață și poftă
Îi ling formele
mi se varsă-n gură gustul celorlalți
Dulcii amanți!
Răzui veștile proaste de pe retină,
Bine măi, luați-o voi pe toată,
mestecați-o,
eu o să mă uit în altă parte
și apoi, în liniște,
o să iau locul gol rămas în urmă

apoi, în cadrul lui veți găsi țâțe cur pentru a șoca (dar sunt doar rizibile)
la fel amanții, această revoltă împotriva lor, expusă absolut grețos, dar nu în sensul valorificării vreunei estetici a urâtului. ci prin enumerări sterpe, cuprinse în cuvinte aranjate ca versuri, dar care nu su ritmul versului alb.
aici e o frază decupată să semene a poezie.
aici e doar ceva plat, clișeistic, ca o răbufnire când ia gol echipa favorită.

 =  Și apoi...
nicolae tomescu
[01.Aug.08 21:11]
Și apoi în "atelier" marea majoritate a poeziilor sunt decente
Așa zisul text, de mai sus, seamănă,enorm, cu acele producții ce se scriau prin toaletele gărilor nu cu mulți ani în urmă. Aș putea da exemple dar suntem pe un site literar și nu într-una din toaletele despre care am vorbit.
De la luarea în râs a religiei majoritare și până la scrierea pe pereți e un pas mic pe care l-ți făcut. Față de cei ce mâzgăleau pereții aveți ceva pozitiv: ați semnat producția. Oare cu adevăratul nume?

 =  Merci, dar zău că vreau să-nvăț!
Victor Potra
[01.Aug.08 21:21]
Merci, m-am lămurit. Din fericire poezia nu se supune logicii, așa că rămânem la recursul la autoritate. Am reținut, ca învățăcelul, ceea ce este util pentru mine din punct de vedere stilistic: "nu au ritmul versului alb" și "plat". Mulțumesc pentru metafora cu răbufnirea, riscam să nu înțeleg cu mintea mea puțină ce îmseamnă "clișeistic"...
Mai are cineva, vă rog, informații pe care le-aș putea folosi pentru îmbunătățirea creaților mele poetice pe viitor? (cum scrie la Atelier?...) Eventual tot așa, cu metafore, eventual decupate mai generos...

 =  sa ascundem in case femeile si copiii
vasile gheorghe grunea
[01.Aug.08 23:51]
Am crezut initial ca nu vad bine. Am mai citit odata poezia si mi-am spus ca este avangardista. Am recitit apoi pregatit sa suport cu stoicism loviturile oarbei gelozii pe partile cele mai intime ale corpului meu, simtind la finele calvarului masochist o profunda deceptie si o frica de manstrul din noi.In loc de un prietenesc sfat ma vad nevoit sa strig disperat si salvator - scapa cine poate si sa ascundem in case femeile si copiii.

 =  Bine...
Victor Potra
[02.Aug.08 02:29]
Bine... nu vă mai dau cu poezie că văd că-mi iese acru :)
N-am dat de tot în megalomanie, n-am zis "ce bună e, invidioșilor", chiar vreau să aflu de ce nu-mi iese, luând de bună ca ipoteză inițială că voi, poeții autorizați, mai știți și câte ceva din tehnica literară. Bun, n-am talent la poezii, pot să trăiesc cu asta, dar ar fi fost interesant de știut unde am ratat, judecat cumva pe trăirile pe care am încercat să le exprim. Evident, pot să citesc și cărți de tehnică literară, dar o experiență directă, interactivă, vie ar fi fost interesantă. Probabil că doar pentru mine.
Oricum, la cât de intens se comentează poeziile pe aici, faptul că nu am primit niciodată nici un comentariu neprovocat, era deja un semn pentru mine.
Am înțeles mesajul, iau în considerare serios să mă las de sportul ăsta.

NB.
1. Domnule Grunea, dumneavoastră vă urez "Flori si suspine,umbre si sclipiri efemere, o clipa in imensitate", după cum vă doriți. Mă bucur că aveți bunul simț, care mie îmi lipsește, de a nu publica nimic pe site înafara comentariilor concise și pe lângă subiect. Multe, multe "flori de cuvinte" să vă iasă pe gură în continuare, nu doar de mărțișor. La mulți ani!
2. Între scrierea pe pereții toaletelor și luarea în râs a religiei majoritare (dacă era minoritară era mai puțin grav?) poate fi o diferență foarte mică... sau foarte mare. Depinde de unde privești: așezat pe colac, sau în picioare.
Domnule Tomescu, s-o lasăm baltă. Am putea să ne înțelegem bine pe teme de istorie. De să pierdem "începutul unei frumoase prietenii" pe ambiții deșarte?... Am să revin cu un comentariu, direct pe textele dumneavoastră istorice, privind experiența familiei Potra în timpul dualismului austro-ungar în Ardeal. Are legătură cu efortul de dezrădăcinare culturală întreprins de ocupanți, explicitat în scrierile dvs. pe teme istorice.

Altfel, moritori te salutant, Poesis :))




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)