Comentariile membrilor:

 =  Atenție la endecasilab!
Ioan Jorz
[05.Sep.08 20:33]
Cristian Vasiliu, să fi ajuns la sonetul 172 și să nu fi aflat că un sonet se scrie în endecasilab? Ai patru versuri( doi și patru, din fiecare catren) de zece silabe! Rimele celor două catrene trebuie să fie îmbrățișate și perfecte, nu încrucișate și imperfecte! Rima terținelor este liberă, adevărat, dar maeștrii respectă simetria. Poate dacă schimbi titlul... Altfel textul nu e rău.

 =  Într-adevăr, textul nu este rău...
Emil Iliescu
[05.Sep.08 22:46]
Într-adevăr, textul nu este rău! Are acel farmec indicibil pe care îl trezește iubirea, când ne cuprinde cu aripa ei tainică! Sigur, poate ar fi bine să schimbi și titlul, dacă tot vrei să te identifici pe linia consacrată a sonetului pur.
Și încă, ceva, Cristian, renunță la perechea de rimă finală! Acel "patru" strică inefabilul visului tău!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Ioan,
Ionut Popa
[05.Sep.08 23:20]
Acest sonet este construit corect, și este de tipul sonetelor scrise de Shakespeare. Dacă nu mă crezi, te poți documenta aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sonet

O seară bună!

 =  Mă așteptam la o reacție corectă!
Ioan Jorz
[05.Sep.08 23:56]
Ionuț, mă trimiți la o formă specifică a sonetului, privind rimologia. De endecasilab, nici pomenire. Acolo era problema! Zece silabe! Nu mai multe! Mulțumesc de explicații! Dicționarele nu rețin acea particularitate de care vorbești. Textul este de atelier! Sincer! Sănătate!

 =  Revin la endecasilab
Ioan Jorz
[06.Sep.08 00:00]
Ionuț, vorbim de endecasilab, nu de sonetul victorian, atât cât este el reprezentativ pentru William. Dicționarele spun altceva. Adică tot ce încerc să-ți spun și eu! Mai desparte în silabe, poate îmi dai dreptae! Sănătate!

 =  .
Ionut Popa
[06.Sep.08 00:56]
Versurile din catrene alternează bine între endecasilab și decasilab.

 =  ..
Ionut Popa
[06.Sep.08 01:01]
mă rog... catrene imaginare, dat fiind faptul că autorul a ales să nu împartă sonetul în strofe.

 =  Rime maculine - rime feminine
Cristian Vasiliu
[06.Sep.08 08:13]
toate versurile sunt iambice (desi sunt persoane care ar putea contesta acest fapt :!). Alternanta 10-11 este data de rimele alternante masculine-feminine. Am ales o structura de rima care poate fi incadrata si la sonet petrarcian (se admit si rime incrucisate pentru cele 2 catrene) si la sonet shakesperian (desi primele 2 catrene au acceasi rima).

Multumesc pentru lectura...
Cristi




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0