Comentariile membrilor:

 =  Tedi,
Erika Eugenia Keller
[17.Aug.06 06:14]
astept si partea a doua a vietii lui Cezar
http://i70.photobucket.com/albums/i113/katherina_2006/150px-TC3A2narul_Cezar.jpg
Felicitari!


 =  o imagine cu eroul tau preferat, Cezar!
Erika Eugenia Keller
[17.Aug.06 06:16]
Photobucket - Video and Image Hosting

 =  Caesar&Theodor...
Elena Toma
[10.Dec.18 14:27]
Roma antică o civilizație care s-a început în orașul Roma pe Peninsula Italiană în secolul VIII î.Hr. existentă de peste douăsprezece secole, civilizația romană a trecut de la o monarhie, la o republică oligarhică și apoi la un imperiu extins. Ea a dominat Europa de Vest și întreaga arie în jurul Mării Mediterane prin cucerire și asimilare, cedând în fața invaziilor barbarice în secolul cinci, marcând declinul Imperiului Roman și începutul Evului Mediu.
Republica Romană (latină: Res Publica Romanorum) a fost guvernarea republicană a orașului Romei și a teritoriilor sale din 510 î.Hr. până la instaurarea Imperiului Roman, care este plasată uneori în anul 44 î.Hr., anul numirii lui Cezar ca dictator perpetuu sau, mai comun, 27 î.Hr., anul în care Senatul roman i-a acordat lui Octavian titlul de August. Roma stă pe malurile fluviului Tibru, foarte aproape de coasta de vest a Italiei. El marca frontiera de nord în care limba latină era vorbită și granița de sud a Etruriei, teritoriu în care se vorbea limba etruscă. după reorganizarea sa din ultimele trei decade î.Hr. sub Gaius Julius Caesar Octavianus (Caesar Augustus) deși Roma deținea un imperiu cu mult înainte de autocrația lui Augustus, statul pre-augustian este descris în mod convențional ca Republica Romană. Imperiul Roman controla tote statele elenizate de la Marea Mediterană, ca și regiunile celtice din nordul Europei. Ultimul împărat de la Roma a fost detronat în 476, dar pe atunci, regiunil din estul imperiului erau adminstrate de un al doilea împărat, ce se afla la Constantinopol.

felicitări, theodor...citindu-ți textul, admir dragostea ta pe pentru istorie, sper să-ți aducă satisfacții din cele mai mari, așa cum și eu, elevă fiind, îmi trăiam bucuria prin olimpiadele de istorie, literatură, etc. mulțumim pentru că readuci în atenția noastră începuturile civilizației în Europa și îți recomand să-ți îndrepți atenția și asupra subiectelor:
1.Țara Luanei
2. Tăblițele de la Tărtăria
succes!


 =  apreciez munca ta
cornel marginean
[17.Aug.06 12:13]
Astept partea urmatoare. Ai vizionat filmul serial Roma de pe HBO? Foarte bine realizata revenirea, instaurarea si moartea lui Cezar.

 =  Doamna Elena,
keller victor-theodor
[17.Aug.06 22:07]
va multumesc pentru comentariu si completari.
Eu intr-adevar eu iubesc istoria
dar am primit un joc deosebit de la Florr si Corr care se numeste "Caesar III" si asa am inceput sa caut cat mai multe lucruri despre viata lui Cezar si tot ceea ce il inconjoara. Pot sa scriu ca acest om (erou) a influentat istoria ( adica evolutia omenirii).
In partea a doua am sa va scriu mai multe despre Roma iar pe viitor despre Octavian Augustus (63 Ihr-14 d Hr) si despre cucerirea Egiptului.
Va multumesc si va mai astept.

 =  instructiv
Valeriu Dandeș Ganea
[17.Aug.06 19:47]
Un text documentat bine și care mi-a atras atenția, sigur voi urmări și celelalte texte pe această temă.
Aștept să văd dacă vei scrie despre realul motiv pentru care "Divul" Cezar a trecut rubiconul și despre relația lui (de interese) cu pompeius și Crassus.
cu stimă Valeriu

 =  Domnul Cornel Marginean,
keller victor-theodor
[17.Aug.06 22:07]
Am vazut doar un episod si din pacate mai mult finalul lui si anume cum a fost ucis Cezar.(ucis miseleste)
Ceea ce mie imi este neclar este faptul ca in carti gasesc ca Brutus a fost fiul lui adoptat iar pe internet gasesc ca a fost un foarte bun prieten iar in manualele de cls a IV -a si cea de clasa a V-a care le-am primit de curand nu elucideaza problema. Sper ca la toamna invatatoarea sa-mi de-a un raspuns concret.
Va multumesc,

 =  Domnule Valeriu,
keller victor-theodor
[17.Aug.06 22:07]
am gasit in manualele de istorie de clasa a V-a ( eu acum trec in clasa a a IV D) despre primul triumvirat si anume cei mai influenti barbati politici de la Roma:
Cezar, Pompeius si Crassus au incheiat o intelegere prin care isi imparteau puterea in stat.
Caesar a trecut raul Rubicon ( aflat in nordul Italiei) pentru a porni razboiul civil intre legiunile sale si fortele Senatului deoarece nu a vrut sa asculte de Senat si sa vina fara armata.
Lui Cezar ii era teama ca adversarii lui politici or sa-l distruga. El se batea cu Pompeius. Crassus fiind deja mort intr-un razboi din orient.
Stiu ca Pompeius s-a aliat cu Burebista si Pompeius a fost asasinat pana la sosirea lui Burebista.
Restul am sa scriu in partea a doua.
Va multumesc pentru comentariu.

 =  Tedi,
Erika Eugenia Keller
[17.Aug.06 21:10]
fotografia pe care nu am reusit sa o pun in primul comentariu - fotografia Marelui Caesar cand era tanar
Photobucket - Video and Image Hosting


 =  Multumesc pentru fotografii
keller victor-theodor
[17.Aug.06 22:07]
sper ca pana maine sa termin despre viata lui Cezar si sa scriu despre Augustus sau Alexandru cel Mare(356-323 iHr)-cel care l-a avut profesor pe stralucitor filozof Aristotel

 =  revenire
Valeriu Dandeș Ganea
[18.Aug.06 13:19]
Apreciez munca în modul sincer și serios, în comentariul meu de mai sus am fost cât se poate de sincer și nu vă luam în "balon" astfel partea din răspuns cu referire la "clase" prefer să-l sar!
Am norocul de a locui aici la Roma și îmi place istoria ei, Grant, Spinoza, Svetonio, Giulio Cesare, McCullough, Galli, Tucidide,etc îmi stau în fața mea chiar aici deasupra pc-ului pe un raft și uneori "îi" șterg de praf!
Cu stima intactă Valeriu

 =  Domnul Valeriu,
keller victor-theodor
[18.Aug.06 13:38]
va rog sa ma credeti ca departe a fost de mine gandul ca dumnevoastra m-ati fi luat "in balon", nu, deloc, eu sunt onorat de vizita dumneavoastra si tot ce am scris
eu am scris sincer, eu am 10 ani, poate nu m-am exprimat bine dar acelea sunt cartile din care ma inspir eu plus inca una de la bibleoteca despre cei mai influenti oameni din lume si jocul pe calculator Caesar III.
Stiti, eu cred ca trebuie sa fiti fascinat ca stati la Roma,
as dori sa va intreb mai multe despre Roma si anume
Cum arata mormantul lui Cezar?
sau mai bine sa va intreb pein mail
pe adresa mea [email protected]

va multumesc
si imi pare rau de interpretare

cu respect si admiratie,
Tedi




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0