Comentariile membrilor:

+ poezie... poezie
Aleksandar Stoicovici
[08.Dec.03 17:38]
Am auzit un perete care imi vorbea despre o poezie... poezie. Am intrat doar ca sa-i soptesc o stea despre faptul ca mi-a placut... placut!

Aleks

+ fara justificare
Geta Adam
[08.Dec.03 17:43]
Uneori lucrurile curg invers? Uneori nebunia e normala?
La asta m-a dus gandul, fara sa vreau, citind poezia ta.
Nu ma pricep sa fac un comentariu tehnic, sa pot justifica steluta pe care ti-o dau. Am dat-o pentru ca sufletul se intreaba ceva. Spontan. Simplu. Asa pare scris si textul asta. Doar ca e mai adanc decat intrebarile mele.

 =  bucuros ti-as da o stea...
Adi Rosian
[08.Dec.03 18:13]
superba...si, la fel ca Geta, nu stiu de ce imi place asa de mult...e ceva ludic, e ceva ce are rezonante in colturi pline de umbra

 =  vioara a doua
Motoc Lavinia
[08.Dec.03 20:18]
Mi-a placut la fel de mult ca si filmele care nu releaveaza totul si lasa spectatorul sa brodeze pe retina interioara restul, mai mult sau mai putin inferior impartitorului.

+ om care știa să tacă
Anca Veronica Anghel
[08.Dec.03 22:16]
"pe scenă era un om care știa să tacă
afară ar fi putut să plouă
din senin
din când în când "


Andrei, mi-a placut aceasta alternativa a tacerii, aceasta alta versiune a ploii si acest poem care devine original.

Sfarsitul mi se pare abrupt de frumos. E un sfasit in panta, pe diagonala poeziei scrise de tine.

Felicitari !





 =  parere
Florin Opran
[08.Dec.03 22:55]
punctuatia lipseste din greseala sau din intentie ? mi se par interesante ideile poeziei insa exista momente in care pare sa se rupa. sper sa nu te superi insa mi se pare putin nefinisata. poate o sa spui ca nu e genul de poezie care sa se supuna rigorilor clasice de versificatie. stiu.. dar ceva lipseshte...

finalul mi-a placut si mie. inceputul insa.. seamana cu o punere in scena nereusita a unui teatru absurd !

 =  despre punctuație în anumite poeme
Andrei Horia Gheorghiu
[08.Dec.03 23:13]
Punctuația lipsește intenționat, Florin.
Am ajuns la concluzia că punctuația dăunează poeziei, îi pune opreliști.
Pentru cititor e mai simplu să pună semne de punctuație pe un text decât să le ignore pe cele existente.
Fiecare citește textul cum vrea, cum îl simte.


 =  intre clasic si modern
Florin Opran
[08.Dec.03 23:37]
e adevarat. itzi intzeleg punctul de vedere insa cred ca in calitate de autor trebuie sa indrumi atentzia si perceptzia cititorului in cadrul textului tau. o prea mare libertate de citire, intonatie si intelegere poate sa inhibe cititorul.

p.s. : cand scriam numai poezie clasica am gasit ca fiind un exercitiu interesant si util sa incerc poezie moderna eliberata de orice fel de rigori. tzi-as recomanda sa incerci exact contrariul, in cazul in care nu ai explorat indeajuns acest fel de a scrie

 =  bună idee.
Andrei Horia Gheorghiu
[08.Dec.03 23:43]
mulțumesc pentru sugestie. am să încerc.

 =  Shambala
Andu Moldovean
[24.Jun.04 14:24]
Ma gandesc...ai vrut, Andrei, sa ne transmiti sentimentul imperfectiunii a tot ceea ce este omenesc? Sau altceva? Poate vei considera sa-l urmezi pe Doru intr-una din betii si apoi sa scrii o poeazie pe care , noi ceilati, o vom savura. Numai bine, Maestre!

 =  florin opran, despre supra/realism si imagine/imaginatie...
Paiu Constantin
[09.Dec.03 00:44]
lipsa punctuatiei face ca poezia sa devina mai accesibila unei mase mai largi de receptori, deoarece, dupa cum a spus brub, cititorul aseaza imaginar semnele dupa cum ii dicteaza lui simturile. poate ca poezia moderna se apropie mai mult de suprarealism, unde totul pare haotic sau absurd la prima vedere/citire. dar la o a doua... ai fi probabil uimit daca ai afla cum percepi o poezie cand esti suparat si cum o percepi cand esti bine dispus. evident, daca in ambele cazuri ai citi-o pentru prima oara. cam greu, nu-i asa?

despre text ce pot spune? lui brub ii place sa se joace cu sensurile cuvintelor si o face bine. imi plac imaginile aparent paradoxale: pe scenă un om știa să tacă (este asta o stiinta? probabil ca da), afară ar fi putut să plouă/ din senin, amintirile care se aud, peretii grei de sentimentul libertatii (asta chiar este revelatoare, eu credeam ca peretii sunt grei datorita proprietatilor fizice ale materialului din care sunt facuti). imaginea cu binele si raul care se iubesc imi pare comuna, dar isi are, probabil, rolul ei constructiv in acest text (rolul ei? ha! se pare ca il are la propriu :). ultima imagine, cu el, maneca si multimea, nu ma impresioneaza, desi are ceva special, transforma grupul intr-un tot unitar, asta fiind un lucru... simpatic :)


 =  parere proprie si personala:)
Diana Chifane
[09.Dec.03 09:12]
Este o poezie extrem de usor de vizualizat, ceea ce, dupa umila-mi parere este un mare atu al unei creatii de aceasta natura. Da-mi voie sa iti multumesc pentru 'imagistica'.

 =  Da
Badescu Ramona
[09.Dec.03 10:32]
Plin de miez.

 =  În genunchi, pe coji de nucă.
Ioan-Bogdan Florescu
[02.Oct.05 19:06]
Mie nu-mi place această poezie. Și ce dacă, va zice comunitatea celor mulți. Cui îi pasă! vor zice aceiași.
E o poezie nelucrata, fără inimă, fără rod. Ar putea... dar "trebe muncă". Unii ar zice că nu o înțeleg, poate. Dar au citit-o mulți! ar zice altcineva. Poate! Va rămâne așa această poezie? O va recita un copil la serbare? Va știi cineva de ea? Să speram că da și atunci voi da cu pălăria de pământ (îmi cumpăr una special pentru acest eveniment) și mă voi așeza, de bună voie, în genunchi, pe coji de nucă, pentru un minut, cerând iertare poeziei.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0