Comentariile membrilor:

 =  alergare de fluturi
Mircea Iosub
[19.Mar.04 15:18]
Daniel , se pare ca primavara iti prieste cu prisosinta , numai poezii care ne ung sufletul cu miere lirica in ultimul timp . Imi place cum te descurci in versuri scurte , limpezi si usoare , precum o bataie de aripi , nu ? Mai mult , insasi asezarea ideilor pe osatura versurilor imi pare o alergare de fluturi .


 =  soapta cometelor
Florina - Daniela Bordieanu
[19.Mar.04 17:36]
"în zbaterea buzelor
argintate
șoptesc doar cometele
alungate"

frumoasa imagine, Daniel.
in rest..subscriu parerii lui Mircea: o zbatere de aripi, versurile tale

 =  aripi în alergare
Daniel Bratu
[20.Mar.04 08:29]
Mircea, mie ca mie îmi priește, dar ție primăvara observ că, pe lângă hlamida aurie a nivelului olimpian, ți-a așezat frumos pe umeri gânduri bune și deștepte în comentariu despre lirismul meu. Mierea albinelor, în zbor de îmbobocit lumile stoarse de iarnă, pare că s-a pogorât și asupra creștetului tău. E mai ușor de ieșit din încurcătura versurilor scurte, îți spun eu, un migălos așezător al bucăților de zid chinezesc în apărarea versurilor lungi și rim(el)ate .

Florina, trecut-au ere geologice și ample mișcări tectonice de când nu ți-am mai văzut pașii de mătase călcând deasupra zbaterii rândurilor mele. Să fie primăvara, anotimpul Florilor, vinovată? Să fie versul mai hipnotic, chemător, privit în oglindă cum zboară ? Cine ar fi vinovat, nu mai contează, mă bucur prea mult pentru a analiza detectivistic de ce ți-a plăcut ce am scris.

Vă mulțumesc și vă citesc.
Vă mulțumesc și rămân cu întrebarea : Ce să fie dragostea ? "Alergare de fluturi" sau "zbatere de aripi" ?
Și atunci primăvara ce ? Cred ca între aceleași răspunsuri se zbate înțelesul.

 =  un fluture
Vasile Munteanu
[20.Mar.04 14:01]
Dragă Daniel,

un fluture cu aripi pare aleragă din doi în doi, alergarea primăverii nu este în fluturi și nici arpile - totul este în noi, oameni cu aripi-zbatere ca niște efemeride înmugurite prea curând - tac, te citesc și aripi ascult...

Pe aici,

 =  Zboruri in noapte
Maria Prochipiuc
[20.Mar.04 18:07]

Ce altceva poate fi auriu în noapte, decat părul iubitei reflectat în oglinda lunii printre aripi de vise? Doar dacă te prinzi în vartej vei auzi din acea zbatere de buze câtecul șoptit... albastru al cerului

 =  efemeride aurii
Daniel Bratu
[21.Mar.04 09:51]
Vasile, romantic alambicat, imbinare de umbre rupestre si muzica de Bach, dupa cum te stiu, mi-a placut comentariul tau, care face cat o poezie, poate chiar mai reusita decat incercarea mea. Din cauza de asta (vorba lui dodu), ma duc sa ma fac calugar(vorba lui emil), in locul dumitale, frate Vasile (vorba mea: si eu tot de 1 ianuarie mi-s nascocit).

Maria, ai scris superb ceea ce mie imi era teama (asa fricos, dupa cum ma stii) sa si gandesc mai departe. Da, imaginea asta e, a dat buzna din subconstient si s-a pravalit, inca zbatanda, pe tastatura. Ca si Vasile sau poate chiar mai mult decat atat, cred ca m-ai depasit in lirismul de care ma lauda Mircea.

Va multumesc si de-abia astept sa va citesc.

 =  Caterina revine...din nou si iar si inca o data si mereu
Goleanu Caterina
[24.Mar.04 16:33]
Azi a fost randul acestor fluturi nocturni sa fie lecturati pe indelete. Ioana d'Rac a textelor tale isi continua urmarirea. Vorba unui text "exceptional": "Te-am vazut, mi-ai placut...Ce ramane de facut?!?" Ramane sa te citesc in intregime incet, incetisor, inceticel... Te-am obisnuit deja (cred) cu aprecieri pozitive, asa ca nu ma repet.

 =  Seamana, da' nu rasare.
Cristina Shtirbu
[01.May.04 12:56]
"seamănă doar
cu ce pare a fi
si pare doar a
semana cu ceva"
Imi place aceasta exprimare: cam totul in viata e asa.
In rest, poezia pare un experiment sau un moment de delir al mintzii, redat in scris (lucru la care nu au chiar toti talent). Sau poate doar "pare ca seamana cu ceva" ;)

 =  delir fără frontiere
Daniel Bratu
[02.May.04 10:48]
Mulțam de neodihnita trecere pe la microul ăsta care, din păcate pentru el și praful așternut desupra aripilor sale, răsare fără a semăna cu gândurile și stilul tău.
Nu am timp să-ți descriu ce am vrut să spun în cele câteva versuri, așa ca te rog să mă crezi pe cuvânt că este mai mult decât o secvență a vreunui experiment sau delir. Nu-i vorba nici măcar despre "delirium tremens", o boală care trece.
Altele trec mai greu sau niciodată.

 =  "sau altceva"
Elia David
[02.May.04 11:21]
Tarziu am ajuns aici - tainica zbatere, "ceva" care se lasa, totusi, frumos prins in cuvinte - dar nu se tradeaza, nici atunci cand cometele alungate se intorc, scuturandu-si praful auriu pe buzele poetului.
Mie imi pare o poezie a ne-marturisirii - "sau altceva". :)
Si mi-a placut, asta e important. Pentru mine. :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !