Comentariile membrilor:

 =  ^^^ Daniel Bratu, liniște...
Virgil Titarenco
[22.Mar.04 10:21]
Wow... uite că voiam să adorm dar m-am mai logat odată să îți spun că te-am citit și că am simțit o pace sublimă. Dacă aș spune Eminescu și Topîrceanu... dar lasă... mai bine liniște...

 =  "pe-aproape de buze"
Elia David
[22.Mar.04 10:38]
Frumos si sensibil, vers dupa vers, pana la final.
Mi-a placut mult.

 =  Somn ușor, vise plăcute
Daniel Bratu
[22.Mar.04 11:35]
Virgil, mulțumesc pentru logarea peste rând care ți-a alungat malurile somnului dincolo de corabie. Noi, ăștia trei, pe carele ne-ai nominalizat aici, ne înclinăm de-odată, bine armonizați în gesturi, ca-ntr-un tematic dans de primăvară. Dacă asta ai simțit tu, foarte mult bine ne pare, înseamnă că ai adormit apoi rapid, liniștea versului pogorând lin asupra ta. Numai că ai grijă, peste noaptea ta și diminețile noastre să nu dai drumul la câinii ăia. Nu-i vorba de mine, că eu îi știu și mi-a plăcut de ei, dar bădia Mihai și finul precursor al microurilor habar n-au și e păcat de poeziile și talentul lor.
Cu multă simpatie, la bună vedere și citire.

 =  „primăvărița”
Vasile Munteanu
[22.Mar.04 11:42]
Bătrâne, bătrâne, mai cheamă-ți ș-un câne
dar de ăl vrăjit care m-a surzurzit cu-al său zumzăit
de greiere negru, poet, da' integru...

Excelsior!

Un „cioban”,

+ Dar de la o furnică!
Maria Prochipiuc
[22.Mar.04 11:44]
Să fie atunci Liniște ! … să putem auzi tânguirea greierului îngenuncheat pe buzele tale în tăcere… doar norii reflectați în ceață să îmbrace trupul tău dimineațaîn roua cuvintelor încă nespuse . Cuvinte desmierdate de degete și așezate în tânguirea plăcută a unui cântecel mi-a incântat sufletul în această dimineață, când peste tot primăvara se face simțită. E greu rolul de greiere…
Ca un greiere
mă tângui în somn
încă visându-te.


 =  pe furis
Corina Gavrilă
[22.Mar.04 13:55]
Dan,
In liniste as vrea sa spun ca esti trist si ca poezia ta imi sugereaza o despartire. Imaginea greierului care se tanguie in somn mi-a placut foarte mult. Da la o parte tacerea si frunzele care l-au incatusat si spune-i ca e bine sa visezi, sa plangi, sa iubesti, sa visezi, sa plangi.
Numai bine, Pasagera

 =  "visul-dar" al unui greiere
Simona Ariton
[22.Mar.04 15:54]
"hai sa tacem.
Voi fi atat de aproape de tine
incat vei putea sa simti ca esti singura"(Dimos Rendis-Ravanis)

"Ma aplec peste visul frumoasei adormite
Si-i daruiesc reveria mea
In speranta ca n-o sa ma uite"(Erik Lindegren)


 =  zumzăieli de greiere
Daniel Bratu
[22.Mar.04 14:17]
Elia, mi-a plăcut și mie mult ce și ție ți-a. Parcă mai frumoase și mai sensibile îmi par versurile tale scrise despre petecul de iarbă. De ciudă, cred că o să mă apuc a tropăi pe acolo, să culc iarba la pământ. Dar tare mi-e teamă să nu calc vreun greier amorțit pe ceafă. Dacă mă mușcă și-mi dă cu țitera-n scăfârlie ?
Scuze ca nu am postat mai devreme răspunsul. Greierul de mine cântă (tastează) pe la porți (net-uri) străine și intră adesea în rea microfonie cu alte treburi, de harnică agoniseală.

Vasile, excelsior !,
adică un lift, d-ăla suitor
un fel de hai mai către munte
s-auzim despre transhumanțe
și de oi mai multe !
Mulțam măi Vasile,
dar eu nu chem câine,
colții lor, trotil,
i-a luat toți Virgil
și i-a dat la kil
ca să nu mai “kille”
(poate doar să “câr”).
Doar un greieraș
uite, mintenaș,
îți las pân`la anu`
să-ți cânte-n ureche
despre Eminescu
și de Topârceanu.

Maria, mulțumesc mult pentru primăvara pe care mi-ai “instelat-o” în suflet. Cuvintele tale m-au dat cu fruntea de norii pufoși, dirijabile deasupra colinelor Iașului.
Să nu-l plângi pe greiere, e un mare pișicher, parcă-l văd iarna viitoare oploșit pe la cămările tale. Numai să nu dai apă prea tare, îl cunosc și știu ce-i poate arcușul. Îți va turna, ca pe cucută, în urechi, în loc de menuet și tango, manele pline de dorul ducerii pe pustie.


 =  după steluță, raze de soare
Daniel Bratu
[22.Mar.04 14:49]
Corina, pașii tăi au dat ceața norilor deoparte, dar nu, nu sunt sunt trist, chiar mă bucur de primăvară și de părți ale diminețior liniștite. Greierele a trecut la mahomedanismul tânguitor doar în cântec, numai pentru a se armoniza cu liniștea asurzitoare din jur. N-a îngenuncheat umil, s-a aplecat pentru a țâșni, la focul de pistol al primăverii, dincolo de linia de start. Despărțirea, senină și ea, este față de o noapte noapte a zbaterilor de fluturi.
Mulțumesc mult, gândurile tale mi-au apăsat „cu un deget cuvintele”.

 =  SSStt...Un greiere se tanguie in somn...
Goleanu Caterina
[22.Mar.04 15:53]
Am promis ca citesc tot ce ai pe net, pe acest site. Iata ca ma tin incet, incet, de promisiune.
Declar fara mila ca si aceasta "Liniste" mi-a placut foarte mult. Voi fi nemiloasa si te voi lauda ori de cate ori versurile tale ma impresioneaza.

 =  liniste de greiere
Mircea Iosub
[22.Mar.04 16:29]
Hei , daca greierele doarme , cum mai canta ?

Iar daca e liniste , unde mai este greierele ?

Sper sa vorbim mai detaliat sa-mi povestesti cum arata un vis de greiere ... sper ca nu e cu furnici :)


 =  x
Eliz Anghelescu
[22.Mar.04 17:27]
"Dacă aș spune Eminescu și Topîrceanu..." unde vezi tu eminescu si toparceanu ca eu nu vad decat niste cuvinte frumose fara rima si muzicalitate ... exact chestia pe care cei ca eminescu si toparceanu o numeau POEZIE !!! eu cred ca ceea ce spune el e doar chemarea naturii pe care o simtim datorita radacinilor noastre infipte adand si departe de civilizatia tehnologica in care traim astazi .

 =  Simonei Ariton, multumiri pentru frumoasele daruri
Daniel Bratu
[23.Mar.04 19:35]
Simona, scuze de intarzierea raspunsului, dar comentariul tau a fost trimis cu efect intarziat, ca o centrare covrig si s-a ascuns pe dupa alte comentarii, pe care le comentasem deja. Mi-au placut mult darurile tale. Se potrivesc si ele cu starea care a generat versurile din text.
Pacat ca nu-i cunosc pe cei doi cetateni de bine care au scris chestiile alea traznet, recunosc asta spre "rusinica" mea de `telectual, cum bine imi spunea cineva. Ba, totusi, pe Dimos asta parca l-am vazut ieri in statia de tramvai din Copou, striga cat il tinea gura, de se blocase circulatia, la o fatuca faina. Ea ii soptea "ssssst, taci ca ne aude lumea", iar el, rau tare, tipa cat il tineau bojocii "HAI SA TACEM !!! HAI SA TACEM !!!"
Asta mai de-al doilea, Eric, m-as mira sa nu fie fotbalistul ala suedez de pe vremea WM-ului, din celebra tripleta Gre-No-Li, care degraba adormea fundasii cu fentele sale de corp si dupa aia ii mintea ca le da daruri dar el le scutura, de neuitat, plasa portii cu mingea aia grea cu siret care cand iti cadea in cap te durea "testosul" de nu mai reuseai sa citesti nici un vers de poezie desteapta d-a altora.
Am observat ca esti din Iasi si ca ai merita sa vii si tu la Cenaclul nostru saptamanal, al virtualilor si virtuosilor. Hai la Bursa, la terasa, unde-i vin si iarba grasa. Duminica asta, la ora 17.00. La buna vedere, citire si recitare.


 =  Caterina, Mircea, Eliz(a?), multumiri tanguitoare
Daniel Bratu
[23.Mar.04 19:49]
Caterina, iti asteptam trecerea, imi pregatiseam armura, sabia o izbisem, incinsa, de nicovala si am zis ca sa vezi ce turnir trag eu cu aceasta Ioana d`Arc ratacitoare printre randurile mele de iarba, obosite si plecate catre primavara. Dar, cand colo, ce sa vezi, laude mascate. Cred ca ai trimis inainte numai calul, am auzit ca in turniruri si caii isi puneau masti, dar mai mult de carpa, sa nu se sperie, (asa cum am auzit ca fac si astazi unii mascati). Vrei sa ies eu putin din garda, sa-mi dau coiful jos si sa ma izbesti in moalele capului. Dar chiar de-ar fi asa, sa dai cu mila, macar un cantec tanguit sa pot canta.

Mircea, mie imi place cum le iei tu asa, in spinare, ca pe picioare, filozofeste si apostoleste, dar nu chiar tot ce zboara se poate manca si nici tot ce doarme nu-i musai sa nu poata canta. Mai, si era asa liniste si bine pana a calca tu pe aici...Ai grija la cizme, ca sunt sparte si poti sa iei apa la sosete, ca s-a dat drumul la aspersoarele de la coloana de irigatii. Si se uda cizmele la interior. Si nici un greiere n-o sa-ti mai cante, decat asurzitor, in boxe, odata cu aia de metal greu si parul lipit de frunte si pereti.

Mai Eliz (ciudat prenume, barbatesc - oare ?), care te ascunzi numai sub puncte si x-uri, eu cu tine nu prea am ce vorbi, ca vad ca nici tu cu mine n-ai, tu ai cu Virgil, dar cred ca nici Virgil nu are nimic cu tine, ca tu esti cam ratacit pe aici si de alfabet habar n-ai, iar sa scrii ortografic nici atat. Da` eu spun ca e bine ca te-ai aratat, vei ramane aici ca la o gazeta de perete - insectar, sa te vada lumea, sa rada de tine si de umorul tau involuntar, venit direct din aratura. Vor muri ei vreo cativa greieri, sub lama plugului tau civilizator, dar macar o fac spre binele stiintei.


 =  Iata vine-un sol de pace c-o naframa-n varf de bat...
Goleanu Caterina
[24.Mar.04 15:28]
Oare ai realizat, oare... ca de la prima mea "citire" a poeziilor tale ti-ai mai obtinut un fan?? - cred ca m-am exprimat cam alambicat, dar la ora asta, dupa niste ore petrecute cu gandul la cifre si chestii matematice, imi e mai greu sa ma exprim coerent sau poetic -
Eu am trimis un sol de pace c-o naframa-n varf de bat... Solul iti zambeste cu gura pana la urechi (nu te gandi la domnul acela care de cate ori apare pe undeva in public sau pe la televizor isi uita colturile gurii lipite de tample) si chiar iti ofera un card de aplauze si un vot de sustinere.

 =  z
Eliz Anghelescu
[24.Mar.04 17:48]
dap ... intradevar m-am cam ratacit pe acest site ... mai ales citind poeziile unora ca tine care din pacate reprezinta vreo 95% din acest site => www.poezie.ro este defapt www.proza.ro marea problema este ca atunci cand inscri o poezie nu poti specifica daca este cu rima sau nu ... asa ca , ca sa ajungi sa citesti o poezie k-lumea trebuie sa citesti inca alti 30 de poeti ratati .
greselile de ortografie le fac din lipsa timp care mi-l impart in functie prioritati => tu esti departe de a fi o prioritate a mea .
in legatura cu insectarul si citindu-ti cateva poezii => esti cam obsedat de insecte ... habar n-am de unde problema asta a ta ... numai un psiholog te-ar putea ajuta .

p.s vrand sa vad raspunsul lui virgil vad ca sare in discutie alt bagaretz cu un comentariu acid ... nu avea rost sa te superi ca l-am contrazis pe virgil ca nu semeni cu cele doua stele ... de te-ai mai naste de cateva ori si tot nu ai semana cu ei ... ar trebui sa fi constient de asta .

 =  eliz anghelescu: atentie !
Radu Herinean
[24.Mar.04 17:52]
eliz, faci niste observatii pe care le contrazici singura. si apoi te astepti sa gasesti calitate in texte insa tu nu esti in stare sa comentezi fara greseli. pe alocuri esti chiar agramata.

daca autorul acestui text este deranjat de remarcile tale stupide si dezlanate, il rog sa imi scrie pentru a refuza acest comentariu, iar pe tine te rog sa te abtii de la astfel de manifestari atunci cand de fapt nu ai nimic de zis.

 =  liniste in ritm de liniste
Dara Blu
[24.Mar.04 18:28]

Delicata, diafana, muzicala...Frumoasa poezie, aducindu-mi aminte putin de Blaga (a se vedea "Catrenele fetei frumoase").
O poezie ca o sfera, cu care, tinind-o in palme, treci prin tine spre pace...

Cred ca Eliz inca nu are capacitatea sa treaca dincolo de rimele care nu suna ca atare din prima (gen "la mare, la soare").
Cu timpul, DACA va zabovi pe aci si va uita sa faca parte din generatia atomic k-lumea, va vedea ca dincolo de rima, de sine statator se afla ritmul si versul alb
despre care se stie
ca rima el nu are,
silabele lui fiind numai muzicale,
ritmul fiind prins in ele
ca simburele-n mar. =  Caterina, sol fermecat
Daniel Bratu
[24.Mar.04 19:56]
Caterina, iti multumesc mult si iarta-mi dorul de razboaie, toate fandarile crancene sunt mai degraba prefaceri, pasi de balet. Am preluat tonul tau si am mimat surprinderea, sperand sa inmultesc numarul "carligelor" spre textele mele. Asta sunt, uite cum am dat jos coiful si sabia am pus deoparte. Sa dai cu mila, ti-am spus. Daca n-ai sulite (chiar si in ochi), ia de la mine o floare de camp.


 =  Eliz, rugaminti pana dincolo de zet
Daniel Bratu
[24.Mar.04 19:36]
Eliz, scuze ca n-am avut de unde sa stiu ca esti fata, ca te-as fi discriminat pozitiv de la inceput. Avand in vedere ca esti nouta pe acest site, care nu trebuie confundat cu Mirc-ul sau alte chat-uri nocturne televizate, trebuie sa iti ofer cateva precizari:
- inteleg faptul, din ceea ce ai reusit sa scrii mai devreme, ca iti place rima si ritmul, ca numai textele care le contin ar trebui sa fie numite poezii si ca, vrand sa citesti ceva de acest gen, nu prea ai gasit pe aici. Ai fi putut posta acest comentariu la alte texte, de poezie moderna, fara rima si ritm, intr-adevar, dar tu ti-ai gasit sa te dai in spectacol tocmai la "microul" asta necajit al meu, sa rada pana si greierii de tine. De ce spun asta? Fii atenta:
Liniste

Liniște, doar undeva, pe-aproape de buze,
se tânguie dinspre iarbă un greiere,
ca un mic muezin îngenuncheat,
aproape zdrobit de tăcere și frunze.

E liniște densă ca ceața,
acum peste noi trecând norii
în udă răsuflare se-ncarcă
trupul tău dimineața.

Îmi apeși cu un deget cuvintele
și ele adorm,îngropate în rouă și miriște.
Ca un greiere mă tângui în somn încă visându-te.
Liniște!!!

E exact aceeasi poezie, dispusa altfel in pagina. Ce zici, parca are mai multe rima, nu-i asa. Cu "musiu" ritm e mai greu, dar se poate aranja, o sa vorbesc eu cu el. Rima si ritmul trebuie sa vina din interior firesc, nu sa intre ca-ntr-o scobitura de teica muzicala, gen manea, al carei fana infocata cred ca esti. Scuze ca te-am facut sa citesti atat de mult text. Sper ca nu ma vei dai in judecata pentru vreo fractura de neuron :).
- nu am urmarit sa fac parte dintre prioritatile tale, n-am nici o pretentie sau dorinta in acest sens, tu ai dat buzna in aceasta pagina, in conditiile in care nu aveai absolut nici un alt text pe site. Am observat ca ieri aveai trecut drept oras de resedinta Baia Mare, astazi te-ai mutat la Cluj. Stilul asta smuls imi pare cunoscut, are tot parfum de Baia Mare, dar parca acum nivelul este mult prea scazut. Sa fi ajuns arta travestiului si prostirii la asa nivel ? Sau clonarea asa imperfecta ? Nu cred, totusi.
- nu am mai scris despre insecte, Eliz, decat intr-o alta poezie, cea precedenta, ca un omagiu adus primaverii ce nascuse in mine. Si chiar daca s-ar fi intamplat sa scriu numai despre insecte, tot n-ar fi fost vorba de boala psihica, ci despre pasiunea microcosmosului. Caci, pana la urma ce suntem si noi, oamenii si femeile (sau fetitele, Eliz) care ne tot certam acum, fata de Univers, de Timp ? Nu tot niste insecte ? Daca ai fi citit mai atent, ai fi observat ca aceste doua texte, din vreo 50 postate de mine pana acum (printre care si 4 de proza, aici m-ai prins) au ca subtitlu "microuri", adica despre chestii mici, nepretentioase. Si chiar daca am scris despre insecte, versurile bateau undeva mai departe, vorbeau despre dragoste, involburata sau senina. Iti vei da seama mai tarziu, daca vei citi mai mult si vei creste mai frumos decat ai inceput.
- esti prea grabita, nu te obliga nimeni sa-ti lasi "superbele" ganduri pe aici, daca simteai ca n-ai timp sa scrii corect despre asta. Tine minte, scrisul e o carte de vizita, modul cum te exprimi arata cine esti, de fapt. Graba asta de care vorbesti pare mai mult o incercare de ascundere sub pres a murdariei, de care nu te-ai dezbarat nici in ultimul comentariu.
- ai intrat pe pagina textului meu, nu pe pagina lui Virgil. Comentariile de aici trebuie sa se refere la textul postat si trebuie adresate autorului, nu sunt ca intr-un forum sau chat in care poti discuta cu oricine orice, daca te lasa bunacuviinta. Ai observat ca Virgil nici nu te-a bagat in seama, era si normal, din doua motive, primul spus anterior. Al doilea motiv este cel referitor la valoarea comentariului tau. Nimeni de pe chat-ul asta, care a reusit sa-si posteze macar un text acceptat (inclusiv cei 95% de care vorbeai), n-ar fi reusit sa se coboare atat de jos. Eu am acceptat si ti-am intins o mana. Pe care acum vad sange, de la muscatura.
- nu m-am asemuit eu cu cei doi mari poeti si nici macar Virgil, pana la urma. El a vrut sa spuna ca textul meu pare se apropia de aerul celor doua inaltimi (un mai mare si una mica, totusi), asta a fost parerea lui, pe care eu nu i-am aprobat-o in comentariu. Trebuia sa citesti acel comentariu, dar bineinteles ca n-ai avut timp si nici concentrarea nu te-a mai tinut. Nu vreau sa seman cu ei, vreau sa-mi creez un stil propriu, dar inca sunt in cautare, am scris texte de tot felul, dar inca nu am ajuns la un anume gen, nu m-am stabilizat, ca sa zic asa si ca tu sa intelegi.
Aici, in poezie.ro, e un atelier de poezie, nu cred ca este o lume a valorilor in care tu crezi. Valorile tale de acum peste ceva timp vor face "poof" si vor dispare in marea mocirla a lucrurilor fara sens. Dar nu se stie, orice fiinta mai are o sansa. Mi-ai adus aminte de o fetita crescuta de lupi, care nu stia sa vorbeasca, dar maraie si musca bine. Asta ai invatat pe Mirc, cred. E bine, inseamna vitalitate, dor de viata. Hai sa inveti si sa cuvantezi, te rog. Pana dincolo de litera z.

 =  Multumiri de taina, in liniste, Darei si lui Radu
Daniel Bratu
[24.Mar.04 19:57]
Radu, scuze pentru intamplare, multumesc de ajutor, dar cred ca este mai bine asa, sa se vada. N-ai observat ce succes are Big Brother si casele cu pereti de sticla ? Chiar daca se uita cineva mai "zbanghiu" si mai "sasiu", de aici n-are ce invata rau. Dimpotriva. Stiu eu ce spun. dar, pana la urma "faca-se voia Ta".

Dara, scuze ca ale mele cuvinte sunt toropite, prea obosite, fata de multumirea ce din ele ar fi trebuit sa cuvante. Nu stiu cat si cum aduce de mult cu Blaga, dar daca nu m-oi fi ghicit ca apropiere de text, macar ca preferinte sigur m-ai lovit. Mi-am adus aminte ce mult e de cand nu l-am citit. Si cat de mult mi-a placut "Visatorul". Cat despre Eliz, am observat ca, in timp ce eu ii "pritoceam" raspunsul, tu deja iti exprimai o parere asemanatoare. Multumesc.

 =  de Blaga...
Dara Blu
[25.Mar.04 10:02]
Daniel, nu ai de ce sa imi multumesti, decat oare pentru comentariul propriu-zis :)
Nu imi place sa intervin si sa critic pe cineva asa cum am facut-o, daca nu se intimpla ca Eliz sa posteze gratuit si absurd, ceea ce, in principiu, nu este admisibil din partea oricui ar proceda astfel.
Intre paranteze fie spus, comentariul tau destinat micutei Eliz imi sugereaza un bunic care isi mustruluieste sfatos nepoata poznasa. Apreciez modul asta de tragere de atentie :)

Revenind la subiect, revin la Blaga. Intimplator, reprezinta poetul meu roman preferat, cindva dorindu-mi (cind eram mai mica si nevinovata) sa fiu baiat/barbat avand sufletul lui Blaga asa cum transpare el din poezii.
Poate ca tocmai din cauza asta imi place asa de mult albastrul...
"O, lumea, daca nu-i o amagire,
ne este un senin vestmant.
Ca esti cuvant, ca esti pamant,
nu te dezbraci de ea nicicand.
O, lumea e albastra haina,
In care ne cuprindem strinsi in taina
ca vara sangelui sa nu se piarda,
ca vraja basmului mereu sa arda".


 =  Darei, lui Radu si Elizei - multumiri, pareri, erate
Daniel Bratu
[26.Mar.04 12:32]
Dara, ti-am multumit pentru comentariul pogorat cu atata frumoasa delicatete asupra "microurilor", in primul rand. Si pentru Blaga. Ti-am spus cat de aproape sufleteste ii simt poezia. Citind noul tau comentariu, mi-am inseninat inca o data ziua.
"Visand, intrezarim prin doruri/albastre-n pulberi aurii/paduri ce ar putea sa fie/si niciodata nu vor fi" - scuze daca memoria mea plina de capricii a uitat sau a schimbat ceva.
Cat despre Eliz, inca nu stiu ce sa cred. Am banuit ca este o clona a vreunui razbunator, fugit din calea mea si ascuns in gaura de sarpe cu ochelari de soare, o perioada. Atacul ei (lui), eu spun ca nefondat, a preluat, oarecum, anumite idei de-ale mele, exprimate in unele comentarii, de acum vreo luna, prin care ma declaram partizan al poeziei scrise in dulcele stil clasic, aflat in posesia rimei si ritmului. Era ca si cum un adept al versului alb, suparat pe frazele mele anti "alb de spitale", m-ar fi pandit si, sub aura anonimei Eliz(care nu are alte texte sau comentarii pe site), plin de nerabdare, m-ar fi atacat atunci cand, citind la repezeala poezica, fara sa observe ca totusi exista rima si chiar ceva ritm, ar fi considerat ca m-am abatut de la crezul exprimat, chiar cu armele mele (oarecum modificate semantic si ortografic).
Mai este si o alta varianta, in care am inceput sa cred. Eliz este o fetita indragostita, care se afla in cautare de poezii rimate si ritmate, bune de oferit in dar alesului inimioarei sale. Modul sau de a citi, urechea obisnuita numai cu anumite ritmuri gen house, hip-hop sau manea, au facut-o sa-l apostrofeze, cumva, pe Virgil, ca a pacalit-o cu acea alaturare a randurilor mele de cele ale lui Eminescu si Toparceanu. In fine, nu cred ca va mai ajunge sa-mi citeasca sfaturile mele de bunic artagos. Sau "mustruluielile de bunic sfatos".

Radu, in legatura aspectul prezentat, avand in vedere si faptul ca am mai primit semnale de acest gen, cred ca ar trebui ca pe prima pagina a site-ului sa existe o trimitere spre o colectie de versuri special destinate cautatorilor de versuri construite in ritm si rima, pentru diferite ocazii (zile de nastere, Valentine's Day, Dragobete, 1 si 8 Martie, Paste etc.), asa cum are yahoo felicitarile. Ca, spre deosebire de ceea ce spunea micuta (micutul) Eliz in comentarii, exista o multime de realizari de acest fel pe site si e pacat sa-i lasam pe distinsii cetitori sa se chinuie cautand in zadar (fapt care le poate genera strigate de indreptatita nemultumire tastate drept comentarii, dupa cum s-a vazut). Parerea mea.

Eliz, scuze ca te deranjez (stiu ca pentru tine deja vorbesc singur din cauza de boala psihica de insectar), dar taman dupa ce imi jucasem cu mare succes de casa rolul de bunic sfatos in ale gramaticii, umflat ca o panza de caravela in vantul inchipuitului succes si deplinului inteles, am comis-o tocmai in comentariul adresat lui Radu PoeZeus.ro bagand intre gratiile singularului un verb care se cerea dat la multiplicare. Drept pedeapsa, ma dau singur la Gazeta de perete, la "Asa nu!".
Deci, Eliz, ai grija, nu se spune: "N-ai observat ce succes are Big Brother si casele cu pereti de sticla ?" ci
"N-ai observat ce succes au Big Brother si casele cu pereti de sticla ?". Pentru asta, bunicul isi taie din portia de mahoarca si iti da 10 mii lei, sa-ti cumperi un caiet tip I. Dar numai daca imi promiti ca toate filele i le vei umple cu urmatoarele cuvinte: "www.poezie.ro". Pa, vezi sa nu-mi cheltui banii pe seminte de floarea soarelui.

 =  alfa y OMEGA
Eliz Anghelescu
[01.Apr.04 02:23]
Nu vreau sa oblig toti cititorii sa citeasca ce am scris pentru ca se trec cu mult granitele literaturii de aceea nu postez pe http://www.agonia.ro iar in plus nici nu vreau sa ajung la discretia `unora` care nu privesc detasat si in ansamblu comentariile unuia ca mine , de aceea comentariul este prezent pe alt site , asa ca fie daca linkul va fi prezent pe siteul vostru sau nu manifestul va ramane online "aici" ( http://w##########.htm sau http://w######.htm ) ceva vreme .
Initial am vrut sa prezint acest manifest conducerii Totalnetlui , providerului care din cate imi amintesc eu gazduieste acest site ... pe www.petitiononline.com dar totusi ce am scris are o tenta prea personala si in fond nu o sa fiu eu cel care o sa incep un razboi cu prostia din tara aceasta , mai ales ca sunt suficienti oameni pe care ii respect din generatia voastra , iar siteul vostru are niste poezii unice ... pe care nu le-am gasit nicaieri pe net ( exemplu Catanescu - Levantul - Cantul al saptelea ) , asa ca nu are rost sa critic in fata intregii lumii o biblioteca care ofera lucruri unice dar in care din pacate devine din ce in ce mai greu de gasit poezie adevarata , poezie de Valentines Day cum o numesc in bataie de joc `unii` de pe acest site ... dar pe care `unii` ca Homer nu o numeau asa .

 =  Eliz Anghelescu: invitatie
Radu Herinean
[01.Apr.04 02:30]
Prima data cand am citit comentariul tau nu am inteles mai nimic. l-am citit apoi cu mai multa indulgenta si am inceput sa prind franturi. adevarata revelatie am avut-o cand am citit textul indicat de tine, pe care din pacate nu te pot lasa sa il legi cu link din paginile poezie.ro (agonia.ro).

poti in schimb sa il inscrii ca si text personal pe acest site, si chiar te invit sa o faci.
Dupa ce o vei face, vom continua discutia sub acel text, care iti garantez ca va fi un HIT - un mare succes de casa, foarte citit si foarte comentat si iti voi explica tot sub acel text si de ce.

Alte comentarii voi face doar dupa ce vei posta textul respectiv pe acest site. Pentru orice eventualitate, l-am salvat si eu in forma originala, fiindca nu l-am citit pe tot, si am sa iti marturisesc si de ce nu l-am citit pe tot atunci cand il vei posta pe acest site, iar daca nu il vei posta tu, o voi face probabil eu, fiindca mi se pare FOARTE INTERESANT.

Astept CU MARE INTERES si nerabdare sa faci acest pas si sa avem toti o discutie interesanta pe marginea opiniilor tale.

radu herinean
coordonator poezie.ro - agonia.ro
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !