Comentariile membrilor:

 =  Omul agresiv
Adrian Munteanu
[20.May.04 18:49]
Daniel,

Omul ca fiinta agresiva este un concept care, dupa cum ai citit, ma preocupa si pe mine. Ai vorbit si de trib, cu sens de matrice libera de îneguratele acumulari contemporane.
Prima parte este pe linia pe care o simt cea mai reala.
Daca in partea a doua ai inceput sa directionezi mesajul pe omul comunitatii, pe individul cu sens si posibila devenire, eu nu pot decat sa te admir ca mai pastrezi increderea si speranta. Ramane sa vedem daca ea nu se va estompa cu timpul, odata cu izbiturile de care nici tu nu vei fi ocolit.
Remarac bibliografia, consistenta lecturilor din care ai extras ideea necesara discursului pe care l-ai abordat.
Remarc si trecerea de la un gen la altul, model de unitate in diversitate. Bravo.
Pe curand

 =  Adi
Daniel Dinescu
[21.May.04 00:41]
Multam' Adi! :)
Stii ce nu inteleg eu, faci un articol documentat, te zbati si vezi ca nici un editor nu il ia in seama sa il puna la 'recomandate', nu de alta, dar chiar punem numai stiri despre 'petrecerile noastre private'? Eu chiar ma gandesc, se mai vrea cultura? Probabil ca da, asa ca mai astept, poate il vede cineva.
Hai ca te salut, mai vorbim noi!
acelasi

+ "...anume tipar genetic..."
Silvia CALOIANU
[21.May.04 00:58]
si eu te tin in vizor, te citesc, sa stii, chiar daca tac, iar in privinta "recomandatelor"...
sunt inclinata sa cred, ca nu te-ai "zbatut" sa scrii asa ceva in mod special, pentru a publica aici.
oricum, e un gest laudabil, am citit cu interes.

 =  Silvia
Daniel Dinescu
[21.May.04 01:02]
E clar, Silvica, nu fac asta din placerea de a fi 'recomandat', dar totusi, hai sa mai fim o data seriosi!
Multumesc!
Stiu ca ma citesti si stii ca apreciez! :)
Cu drag,

 =  lectura
Elena Malec
[21.May.04 01:32]
Daniel, te-am citit și mă lupt cu un comentariu și curățenia
săptamînală. Reacția mea s-ar putea să fie prea lungă spre a fi inclusă în acest formular. Ce preferi un articol ca răspuns sau note marginale pe o adresă email? Nu de alta dar aș sugera să "ataci" aceste sporadice idei într-un eseu.
Pînă la un semn de la tine, află că te citim.
Elena

 =  Elena
Daniel Dinescu
[21.May.04 11:32]
Am sa public un eseu in engleza pe tema, Elena, acesta este numai o privire asupra limbajului, pentru a da posibilitatea altora sa continue. As prefera e-mail, dar cum nu prea e bine sa iti dai adresa de mail aici, ma abtin, poate vorbim pe chat. Nici un articol nu m-ar supara, chiar m-ar interesa.
Multumesc pentru trecere si La multi ani...si lasa curatenia azi, ca e sarbatoare mare!!! :)
Cu drag,
Daniel

 =  Elena,mama creștinătății
Elena Malec
[21.May.04 18:39]
Daniel, ca de obicei, ești amabil și grijuliu.
Iti multumesc.
De fapt, nu am făcut mare lucru joi, de Înalțare, decît am șters praful, după o curățenie începută de luni și continuată pînă miercuri, întreruptă pt. lecturi și vizite virtuale pe agonia.

Utile cum dulci, am spune.

Despre zile sfinte, știu și respect tradiția ordodoxă. Constantin și Elena, se pare e una din marile sărbători creștine, deși puțini în afara biserii ortodoxe o serbează. Fără, Elena, mama împăratului Constantin,
nu am fi fost azi creștini.
Ce nu știu exact este dacă ea s-a botezat?
De Constatin se știe că a făcut-o pe patul de moarte.
Cum nu folosesc chat-ul voi da aici
adresele mele web de email:

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Cu sincera prietenie,
Elena Malec

 =  Merita citit
George Brasoveanu
[21.May.04 19:06]
Inca mai am oarece nelamuriri. Dar mai inainte e asta permite-mi niste completari.
In primul rand tribul nu este o asociatie voluntara (formularea ta cum ca oamenii au simtit nevoia sa...). Nimeni nu poate sti cu certitudine ce au simtit oamenii aia. Stim sigur ca si maimutele umbla in haite.
Mi-a placut cum ai exprimat ideea ca oamenii sunt o creatie a propriului trib.
Senzatia mea generala a fost de "neunire". Ideile sunt exprimate clar, insa legatura dintre ele ma face sa citesc cu hopuri. As vrea sa "traiesc" textul tau fara intreruperi.

 =  George
Daniel Dinescu
[21.May.04 20:28]
Nu e neaparat ca 'au simtit ne voia', George, e mai mult ca 'a fost nevoie', nu cred eu ca e totuna - si asta se refera si la unele convorbiri filosofice ca omul ar avea 'nevoie' sa fie singur si de singuratate interioara. Pentru senzatia de neunire, poate e putin asa, cu toate ca eu vad legatura intre toate si ti l-as putea spune pe de rost oricand pentru a-ti arata idee de un tot. Si daca ar fi asa, ar fi numai pentru ca e doar o vedere de ansamblu asupra unui eseu mult mai lung al meu pe aceasta tema, pe care o sa il public curand in Engleza.
Multumesc pentru trecere si pentru timpul acordat.
Cu prietenie,
alt brasovean. :)

 =  De la comunicare la Distributed Proofriders Europe
Dușan Baiski
[10.Dec.18 14:27]
Salut, Daniel!
Stau acum la redacție și mă dau pe Net. Adică pe www.agonia.ro. Am la ora 18 o întâlnire de club și, practic, profit de timp pentru a căuta texte cât mai bune pe www.agonia.ro. Cum sunt mai mare amator de proză, eseuri, articole, am ajuns și la acest text al tău. Este, într-adevăr, foarte elaborat. Spui la un moment dat ceva despre ororile din fosta Iugoslavie. Cred că este un subiect care merită luat în vizor. Chiar (și) astăzi am lucrat, prin programul Distributed Proofriders Europe (vezi http://dp.rastko.net), la corectura unui text în limba română despre Kosovo. Până acum nu am știut că au fost foarte mulți sârbi care au devenit în timp albanezi. Un proces asemănător cu turcizarea din Țara Românească, de pildă. Pare-se că în fiecare dintre noi zace un Abel sau un Cain. Nu-i nimic nou sub soare. Dar dacă securii războiului i se mai vede coada, dacă nivelul de comunicare este la limita de jos (pragul critic), dacă există un context propice, dacă există în jur destui răuvoitori, atunci lipsește doar o scânteie pentru ca omul să devină fiară. Dar să n-o lungesc. Profit de ocazie pentru a vă invita să studiați un pic acest Distributed Proofriders Europe. Fiindcă în curând se va lansa Project Gutenberg Europe, fratele marelui proiect american Project Gutenberg (www.gutenberg.net). Din nefericire, în afară de două cărți ale lui Florentin Smarandache, nici un alt autor român nu-și are deocamdată cartea la corectură pe acest Distributed Proofriders Europe. Eu am fost primul corector voluntar pentru echipa românească. Ulterior a venit și Ovidiu. Și atât. Chiar nu ne interesează să punem cât mai multe cărți românești pe Internet?

 =  Corectură la "De la comunicare la Distributed ..."
Dușan Baiski
[15.Nov.04 17:29]
Scuze pentru o mică mare greșeală. Corect este Proofreaders și nu Proofriders cumn greșit am scris mai sus.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0