Comentariile membrilor:

+ La multi ani, Andia!
Geta Adam
[24.Jun.04 14:48]
La multi ani, Andia! Sa pasesti pe drumul tau in plina lumina!
Cu drag,
Geta

 =  La mulți ani!
Alina Manole
[24.Jun.04 14:51]

La mulți ani, Andia, tot ce îți dorești!

 =  LMAndia
Daniel Bratu
[24.Jun.04 15:48]
La mulți ani, Andia! Ani mulți și plini de poezie minunată.

 =  LMA
Camelia Petre
[24.Jun.04 19:44]
Draga Andia, iti doresc sa ai parte numai de lucruri frumoase
La multi ani!

 =  Dragă Decembrie
Ioana Stefanescu-Bogdan
[25.Jun.04 19:07]

Dragă Decembrie,

Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, nu-mi amintesc să fi vorbit cineva astfel și așa întins despre poemele mele. Și pentru efort, îmi imaginez că nu ți-a fost ușor. Prinsesem ciudă pe colțul din stânga al paginii, știam că acolo e forfecarea lui Bogdan Geana și m-am educat să evit locul. Așa că a fost o surpriză îndoită.
Mulțumesc și fetelor care mi-au făcut urări.

Ieri m-am plimbat lung cu soțul meu, am luat masa în oraș, am vorbit de una alta, apoi ne-am plimbat din nou prin oraș și din nou am servit masa, vorbind, bineînțeles, de una alta. Las în urmă un an plin de povârnișuri și poticniri și întâmpin cu o oarecare rezistență vacanța. Ca orice vacanță, e timpul reconstituirilor. Din nou zero, din nou povârnișuri și poticniri, o prietenă bună mi-a spus că a avut mereu senzația că sufăr de spasme, în așa măsură sunt de evidente poticnirile, șovăielile, bucuriile, tristețile.
Zilele trecute, m-am oprit cu soțul meu într-o librărie, având intenția să cumpărăm un horoscop mai serios. Am petrecut jumătate de oră în fața standului citind în astre - fiecare pentru el, apoi fiecare celuilalt – deci am renunțat să facem investiția. Scria acolo că trăiesc intens fiecare moment, fericirea, durerea. Probabil că și monotonia tot așa intens o trăiesc. Soțul meu a rămas puțin pe gânduri. Sper că nu e grav să vorbești despre tine, măcar o dată pe an.

Azi am fost puțin mai bine, lupt din răsputeri cu monotonia impusă de noul program al verii, cu tristețea că timpul trece și uite, n-am făcut asta, n-am făcut aialaltă, poate că a trecut trenul, poate că vine alt tren, dar nu mai am răbdare să aștept, și cine te pune să aștepți, poate mâine s-a zis, la ce sunt bune planurile...Nu-mi place tristețea, e o insultă adusă omului! Am decretat: război!
Vreau să-ți spun că ești prima care îmi atribuie numele de „poetă”. M-a mișcat, deși știu sigur că nu merit. N-am publicat nimic și nu știu când o să se întâmple. Iar în al doilea rând poetul e poet, el trăiește ca să scrie poezie, ori eu scriu poezie sporadic, sau am perioade, pentru că structural, mă simt legată de proză, de ideea că un scriitor e o voce care trebuie să vorbească despre conjunctura istorică în care se află. Ori poezia e abstractă, e sentiment plus imagine. Poezie socială n-am să scriu niciodată. Mi se pare sărăcie de spirit și lene. Dacă vrei social și istoric, scrie un roman! Dar ai grijă ca subiectul să fie mai fierbinte decât toate știrile TV la un loc din cel puțin ultimul deceniu.
Iată deci cam ce mă frământă pe mine în ultima vreme, citind, să zicem, Hugo: poet, prozator, om politic de mare influență, două căsnicii, patru copii – dintre care trei i-au murit pe când el trăia, o fată numai i-a supraviețuit, dar internată în ospiciu – doi nepoți, un manifest literar, romantismul – când a avut timp?? Sau: l-au ajutat vremurile?

La mulți ani și ție, dragă Decembie! La urma urmelor și iarna poate fi un anotimp la fel de călduros ca vara. =  Coșul cu flori
Maria Prochipiuc
[25.Jun.04 19:48]
Draga mea,
îmi permit să-ți spun așa, și cred că nu te vei supăra, pentru mine e o plăcere să fac asemenea lucruri, nu știu în ce măsură am reușit să pătrund în misterul poemelor tale, dar…
Ce mi-a placut foarte mult a fost acel ciclu: verbe pe care le-am întâlnit. Am parcurs toate textele și m-am oprit doar aspupra poeziei , mi s-a părut interesantă… Mă bucură faptul ca a fost o surpriză pentru tine, așa și vroiam… și Radu este părtaș al surprizei, iar acel coș de flori îl meriți cu adevărat. =  LMA!
Cristina Trușcă
[25.Jun.04 20:00]
La multi ani, draga Ioana! Cu o mica intarziere, dar nu se pune... ;)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !