Comentariile membrilor:

 =  ex
Mae Stanescu
[16.Aug.04 16:06]
de la o vreme esti pusa pe "experimente", iar eu stau pe aproape sa vad, explodeaza sau nu:)


desigur, e o poezie un pic cam grea pentru mine.

 =  >> mae
Alina Manole
[16.Aug.04 17:58]

Se pare că sunt pusă pe experimentele mele și ale altora. :))
Îți mulțumesc pentru cuvintele tale.

 =  elegant
Virgil Titarenco
[16.Aug.04 19:07]
Un text elegant.
Evident o notă aparte. Poate chiar mai multă vigoare. Dar cineva îmi va spune că raportul metaforă/contextual este în echilibru precar.
Îmi place așezarea textului în raport cu imaginea. Elegant.

 =  >> Virgil
Alina Manole
[16.Aug.04 19:30]

Virgil, unde vezi tu metafore în text? E un text care nu are nevoie de metafore. Este doar contextual.
Îți multumesc pentru cuvintele tale.

 =  degete transatlanice
Virgil Titarenco
[16.Aug.04 21:11]
"Degete transatlanice" mi se par a fi o metaforă. Dar cum sînt eu ignorant în ale lirismului, s-ar putea să mă înșel.

+ lectie de biologie
Ion Nimerencu
[16.Aug.04 21:39]
Un text misto, care-mi spune de o lectie de biologie de la care am fost absent. Un experiment care ti-a reusit imi place, e mult mai deosebit decat ceea ce vedem zilnic pe www.agonia.ro!

Cu respect
Ion Nimerencu

+ creta si gaura obturatorie
Cristina Trușcă
[17.Aug.04 17:20]
Alina, pe mine ma surprizi, am senzatia ca vad chestii noi sau chestii vechi intr-o noua maniera de exprimare. Ma fascineaza, sunt lucruri banale care ajung in poezie si sunt atat de bine plasate...O sa mai citesc o data, de doua, ori de trei ori, noroc, totusi, ca fosa iliaca mai stiu unde e, sper... ;)

 =  Il citesc, pe text, de parca
Maduta Florin
[18.Aug.04 10:19]
m-ar treage cineva de urechi si m-ar spune: "Vezi, n-ai invatat nici pina la virsta asta ca nu se stie de unde sare iepurele". Fiindca iti spun sincer, n-as fi crezut.
Si acum sa trecem la text, desi am impresia ca nu l-am inteles de tot.
E in mod evident elegant. Dar de ce? O prima evidenta este unitatea tonului, concis si taios, neabandonat in nici o clipa sentimentalismului ieftin, ori rezolvarilor facile. Urmeaza vocabularul, divers(medicina, gramatica, optzecist, blagian, suprarealist - asta la o prima vedere)si totusi inchegat fara stridente. Nu doar prin minuirea sigura a cuvintelor, ci si prin structura poeziei. Parca e un eseu scris ca la carte. Sa ma explic:
1) Expunerea tezei:
te inseli
explozia nu seamana cu un fluture
si nici cu papionul rectorului
Ce vrea sa zica? Ca explozia, care o fi ea, nu e nici academica, nici sentimentala, lejera.
2) Argumentarea
Aici ar trebui sa citez restul poeziei pina la ultimul vers.
Normal ca n-o fac. Am sa vorbesc doar putin despre ea.
E o autobiografie care debuteaza cu o descriere a corporalitaii in termeni medicali. Adica nici academic, nici sentimental. Printre fose iliace si mastocite, habar n-am ce-s alea, iata o gaura oburatori. Pai nu? Cui nu-i este evocata de limbaj chirurgia si pentru cine trecerea de la chirurgie la gaura ar fi neeleganta? Mie cel putin nu. Si de la gaura, la sexualitate. Normal, nu lipsesc din inceputuri parintii care rideau si se bucurau. Apoi scoala. (Anuntata inca din primele versuri de catre rector) etc. Cu adevaruri oferite. Oferite cui, de ce si in ce masura satisfacatoare se clarifica in ultimele doua versuri.
3) Concluzia
apele nu se mai despart nici macar electronic mail delivery failed
returning message tu sender.
Felicitari, Alina, si multumiri pentru poezia aceasta.

 =  Si mai ceva
Maduta Florin
[18.Aug.04 11:48]
Mi-am pus intrebarea, mai demult, daca e permis ca un text poetic sa fie insotit de imagine sau muzica. Dupa indelungi deliberari am aajuns la concluzia ca da, e permis.

 =  răspunsuri
Alina Manole
[18.Aug.04 22:05]

Cristina: fosa iliacă se găsește aici. În zona rinichilor. Interzis celor care "nu pot să vadă sânge". :>

Ion: am vrut să încerc un echilibru între sublim și grotesc. Cred că oricine ar vedea desenul, s-ar aștepta să citească alt fel de text. Ar fi fost prea dulceag. Sper că mi-a reușit ideea.

Virgil: dacă spui tu că este metaforă, nu te contrazic. Dar e unică! De rădăcină.

Florin: să înțeleg că am atins cu explozia, cu aripa de fluture sau măcar cu un deget transatlantic acel procent de 1% de care spuneai? Spune sincer! Zero virgulă zero zero zero zero zero unu la sută? Dacă e așa, sunt mai fericită decât atunci când am luat examenul de anato. Zicea mama, învață fata mamii că nu se știe când îți ajută. :)

Vă mulțumesc pentru cuvintele voastre!

 =  Inteligenta si rigoare
Serban Axinte
[02.Oct.05 19:06]
Textele propuse de tine mi-au placut foarte mult. Sunt foarte bine inchegate. Imaginile insolite completeaza paradigma semnelor care indica cel putin vointa intemeierii unui limbaj poetic propriu. Nimic nu e in plus, nimic nu scapa motivatiei stilistice si ideatice. Sunt realmente incantat de ceea ce citesc; poezia ta ofera aproape orice, de la concizie maxima in sintagma, pana la un delir supravegheat, ordonat de inteligenta si rigorile ochiului-estet.
Cam atat deocamdata, promit sa revin.

 =  Alina
Maduta Florin
[22.Aug.04 11:57]
eu vorbesc serios si cind nu. Cit despre 1%, prin prisma abacului meu s-ar zice ca da. Insa mai sunt si alte secrete.

 =  Limbaj
NICOARA GRADINARU IANCU
[01.Sep.04 18:39]
Limbajul biomatematic, mixat cu viata studentilor medicinisti, bio informatica si disectie. Disectia starilor sufletesti , ale unui student medicinist dupa prima saptamana universitara.Exact.Interesant redat.Disectie ori Vivisectie pentru fiecare cum doreste. Un experiment care-n mod cert ti-a reusit. Nu stiu cat si cati il vor aprecia dar el are nu doar ineditul sau ci si un ce al sau aparte.
Sandvichul medicinist nu tinea de foame dar de o anume dispozitie, da.Una cu totul speciala.Nedorind a fi exclusivist poate fi si un trio in acel dialog sau un triptic avand in vedere spirala ce-l urca.
In vi...vo veritas! Nicoara

 =  poezii alma
Daniel
[15.Sep.04 12:58]
Salut, paza mea cea dreapta, in general imi plac poeziile tale, cele mai vechi imi plac cel mai mult probabil pentru ca le inteleg intr-o masura mai mare. Nu am inteles mai nimic din aceasta cu explozia. As face o completare cu "de sange" : Starpirea unui tantar, sau stoarcerea unui cos pe fata.
Stau si ma intreb atunci cand te enervezi au loc explozii in sange? are legatura cu poezia ta?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0