agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3239 .



dandu-si votul, romanii au pus iar botul
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bodoganel ]

2004-11-29  |     | 



Marturisesc ca m-am amuzat teribil (desi am zambit amar) la divagatiile celor 12 "catindati" la functia suprema in stat. Aliniati frumos in doua randuri, de profesorasii examinatori de la TVR 1, examinatii au incercat sa fie cat mai convingatori in raspunsuri, pentru a-i determina pe cetateni sa le acorde increderea.
Anonimii geniali ai patriei noastre ori circari sau botanisti atrasi de betia puterii au demonstrat de ce tupeul agresiv, prostul gust si un soi de darwinism, au o asa mare trecere la populatia consumatoare de manele si de kitchuri. Fara programe coerente de redresare economica, fara nici o idee despre cum se poate scoate Romania din groapa de gunoi a Europei, aspirantii la fotoliul de la Cotroceni (cu exceptia a 2-3 candidati) au batut campii. Ba vor dubla, chiar tripla salariile si pensiile, ba se va aduce in Romania giulgiul din Torino, (de parca asta ar fi prioritatea numarul unu a tarii), ba vor face o Romanie ca soarele sfant de pe cer... Sinistru si jalnic spectacol electoral la o televiziune publica, platita din banii nostri, ai contribuabililor.
Si... s-a votat. Afectiv ori subiectiv, cu resemnare sau, dimpotriva, cu speranta. A votat fiecare dupa cum i-a dictat constiinta (sau cunostinta?) mai mult sau mai putin iliesciana. Acum cei care au dat pomana electorala, jubileaza. Ceilalti, care s-au multumit sa promita, numai, s-au ales cu buza umflata. Din pacate n-am invatat nimic din cei 15 ani de fraiereala preelectorala. Cu aceleasi fraze prafuite, cu acelasi limbaj de lemn, poate putin mai cizelat, cu aceleasi promisiuni galactice insa cu noi candidati si zambete tampe, ne-au mai pacalit o data. Sigur, e un drept al fiecaruia sa voteze insa un asa scor strans la parlamentare arata clar divizarea electoratului in doua. Ce mai ramane de facut? Sa asteptam. Ce? Nu stiu. Poate integrarea in UE, poate un trai mai bun, poate noi alegeri anticipate... Cert e ca datorita scorul obtinut, cele doua mari entitati politice se vor bate cap in cap ca berbecii pentru a-si impune fiecare punctul de vedere. Din toata aceasta lupta cu scantei, cel mai mult de pierdut vom avea noi, neinsemnatii cetateni ai unei Romanii ce inainteaza, schioapa si bolnava de coruptie, spre Europa anului de gratie 2006. Daca nu am invatat nimic din pacalelile trecute, ne meritam soarta. Iar politicienii vor trai bine fericiti pana la adanci batraneti.
P.S. Nu sunt impotriva absenteismului la vot,sa nu credeti asta. Dar daca tot se merge la vot sa se voteze rational si realist, nu emotional si fantezist.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!