agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3515 .



Elie, Elie lama sabahtani?!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Darclee ]

2005-04-07  |     | 



"Joyeux anniversaire!!!"intampinata cu o brațara din cristale de swarovski si o strangere de mana scurta si protocolara...șampanie, fete straine si un plic,"for shopping"-mi se spune....Elie,Elie, lama sabahtani?? imi suiera sufletul printre gratii...Elie, Elie...pacatuiesc(deși aici notiunea de pacat nu mai exista decat in dictionare),pacatuiesc pentru ca am ajuns sa urasc pana si pomii aștia care au inflorit mai devreme decat ii stiam eu, iar in UE par mai stralucitori, am ajuns sa urasc milioanele de ochi care n-au o umbra de tristete sub gene,care n-au ascuns o lacrima in fata intunericului zilei de maine,care nu mai viseaza la cum ar fi sa zbori,uitandu-se la un fluture, pentru ca acum exista Lufthansa, iar aici totul e posibil.
Pacatuiesc pentru ca imi strang pumnii si inca mai pot plange, indraznind sa te intreb: Cu ce au gresit toti cei de acolo, de acasa de ai facut sa le coboare umerii sub povara vietii?Cu ce au gresit cei ce culeg, ce fructe se mai pot culege, cu botnița nationalitatii lor?Cu ce au gresit de doare limba in care au spus pentru intaia oara mamă?Cu ce gresesc ca isi doresc ca macar copiii lor sa poata rade in hohote?
Elie, Elie, pacatuiesc...dar iti multumesc ca m-ai blestemat sa nu pot uita vreodata ca pamantul de acolo, de acasa, are miros de viața acum primavara, iar daca gradina raiului are miros, cu siguranța e la fel ca cel din gradina tatalui meu!



06.04.2005
Pforzheim

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!